×

Batman Üniversitesi

Batman Üniversitesi

Batman Üniversitesi

Batman Üniversitesi, ülkemizin önemli ve köklü üniversitelerinden biri olarak bilinir. Konumu itibariyle genel olarak yakın çevreden çok tercih eden öğrenciler olsa da, şehir dışından da birçok öğrenci bu okula gelmek istemektedir. Batman Üniversitesinde diş hekimliği, mühendislik, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, işletme gibi pek çok önemli bölüm bulunmaktadır. Bu yüzden şehir dışındaki öğrenciler de artık bu üniversiteye gelmek istemekte, üniversite tercihi yaparken öğretmenleri tarafından kendilerine bu okul önerilmektedir. Okulun öğrencileri derslere önem verdiği kadar sosyal yaşama da önem verdiği için okulda birçok öğrenci kulübü kurulmuştur. Spor kulübü, matematik kulübü, satranç kulübü, resim ve müzik kulübü, sergiler oluşturulmuştur.

Batman Üniversitesi öğretim elemanları alanında uzman kişilerden oluşan, öğrencilik hayatında oldukça iyi eğitim almış donanımlı kişilerdir. Öğretmenleri tarafından şanslı olan bu okul, birçok alanda önemli başarılar elde etmiştir. Batman Üniversitesi yalnızca ülke içinde değil uluslararası alanda da adından başarıyla bahsettirmek isteyen bir kurumdur. Bu nedenle öğrencilere verilen eğitim kalitesinin artması için oldukça iyi çalışmalar yapılır. Her geçen gün daha iyiye gitmek için gayret gösteren Batman Üniversitesi, birçok devlet üniversitesinin aksine daha kararlı bir idari yapılanma sergilemiştir.

Batman Üniversitesi

Akademik Birimler

Fakülteler

  1. Diş Hekimliği Fakültesi
  2. Fen-Edebiyat Fakültesi
  3. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
  4. Teknik Eğitim Fakültesi
  5. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  6. Güzel Sanatlar Fakültesi
  7. Teknoloji Fakültesi
  8. İslami İlimler Fakültesi

Enstitüler

  1. Fen Bilimleri Enstitüsü
  2. Sosyal Bilimler Enstitüsü
  3. Sağlık Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar

  1. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
  2. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
  3. Sağlık Yüksekokulu
  4. Meslek Yüksekokulları
  5. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  6. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  7. Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu
  8. Hasankeyf Meslek Yüksekokulu
  9. Kozluk Meslek Yüksekokulu
  10. Meslek Yüksekokulu
  11. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  12. Sason Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

  1. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  2. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
  3. Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu
  4. Hasankeyf Meslek Yüksekokulu
  5. Kozluk Meslek Yüksekokulu
  6. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  7. Sason Meslek Yüksekokulu

Batman Üniversitesi Kampüs Yaşamı Nasıldır?

Batman Üniversitesi öğrencilerine birçok konuda yardımcı olmaya  çalışan, sadece ders noktasında değil sosyallik gibi birçok hususta öğrencilerinin yanında olan bir üniversitedir. Sadece akademik başarıya değil öğrencilerinin farklı bakış açısı edinmesine de önem veren Batman Üniversitesi, düzenlediği sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerine fayda sağlamıştır. Öğrenciler derslerden arda kalan zamanlarda oldukça iyi vakit geçirebilsinler diye verimli bir kampüs yaşamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu noktada kampüs düzenlemesine önem veren okul idaresi, belirlediği huşular neticesinde öğrencilerine aktif bir kampüs yaşamı vadetmektedir.

İmkanları Nelerdir?

  1. Konferans Salonu
  2. Kütüphane
  3. Spor Salonu
  4. Yemekhane
  5. Öğrenci Yurdu
  6. Sağlık Merkezi
  7. Banka
  8. Otopark
  9. Güvenlik
  10. Kafeterya
  11. Engelsiz Kampüs
  12. Teknoloji Ofisi
  13. Fotokopi Merkezi
  14. Erasmus

Batman Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Batman üniversitesi, devlet üniversiteleri içinde en başarılılaradan biri olmaya çalışan, sadece ülkemizde değil yurt dışında da isminden  bahsettirmek isteyen bir üniversitedir. Çalışmalarını bu yönde sürdüren Batman Üniversitesinin kendisine ait özel bir burs imkanı bulunmamaktadır. Okulun öğrencilerine yalnızca devlet bursu sağlanır ve bu husus dışında okul tarafından başka bir burs imkanı sağlanamaz. Öğrenci yurdu bakımından da kampüsteki devlet yurdu ve civardaki özel ve devlet yurtları bulunmaktadır. Ayrıca okulun etrafında çok sayıda apart ve ev bulunduğu için şu zamana kadar kalacak yer bakımından bir sıkıntı yaşanmamıştır. Okuldaki devlet yurtlarında odalardaki kişi sayıları 2den başlayarak artarak ilerlemektedir.

Kampüs yaşamı bakımından ideal bir üniversite olan Batman Üniversitesi, her sene bahar şenlikleri düzenleyen ve şenliklerde birçok etkinlik hazırlayan aktif bir kurumdur. Seminer ve konferans açısından da oldukça aktif rol üstlenen Batman Üniversitesi, birçok kez tiyatro ve dans çalışmaları da yapmıştır. Öğrencilerinin sosyalliğine çok önem veren bir kurum olan Batman Üniversitesi, film gösterimleri ile konserler de düzenlemektedir. Çalıştay panel ile sempozyum düzenleyen Batman Üniversitesi, bu toplantılara Türkiye’de önemli pek çok kişiyi davet eder. Bilimsel çalışmalara çok önem veren Batman Üniversitesi, öğrencilerinin araştırma yapma ve bilimsel bilgiler elde etmesine çok önem verir.

Bilimsel camiayı öğrencilerine yakından tanıtmak isteyen Batman Üniversitesi, üniversite araçlarıyla ülkenin birçok beldesine farklı geziler de düzenler. Spor takımları, öğrenci takımları, el sanatları ile resim, bağlama ve gitar, keman gibi pek çok ekinlik yapılır.

Yorum gönder