×

Beykoz Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite

Beykoz Üniversitesi

Beykoz Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite

Beykoz Üniversitesi Türkiye’de İstanbul ilinde bulunan vakıf üniversitesidir. 20 Ağustos 2016 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu devamı olarak kurulmuştur. Beykoz Üniversitesi 2008 yılında kurulmuştur. Beykoz Üniversitesi rektörü Mehmet Durman olarak görevlendirilmiştir. Beykoz Üniversitesi okul rengi burgonya ve köyü gri olarak ayarlanmıştır. Beykoz Üniversitesi yerleşke olarak Kavacık mevkiinde bulunmaktadır.

Beykoz üniversitesi öğreniminde 3+ 1 sistem bulunmaktadır. 3+1 sistem bazı bölümler için 3 dönem okul 1 dönem staj olarak ayarlanmaktadır. Ayrıca 3+1 sistemin yanı sıra 7+1 sistemi de bulunmaktadır. 7+1 sistemi bazı bölümler için 7 dönem eğitim 1 dönem staj olarak ayarlanmaktadır. Beykoz Üniversitesi ilk olarak önlisans bölümlerine sahip olarak açılmıştır. Beykoz Üniversitesi ilerleyen zamanlarda bünyesine lisans bölümleri açılmasına karar verilmiştir. Bu nedenle Beykoz Üniversitesi bir süre sonra lisans öğrencisi ve ek olarak önlisans öğrencileri de alınmaya başlanmıştır. Beykoz Üniversitesi vakıf üniversitesi olduğundan kaynaklı olarak öğrenciler seçtikleri bölümlere karşılık olarak ücret ödemek zorundadır. Beykoz Üniversitesi bünyesinde lisans bölümü ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu içerisinde önlisans eğitimi verilmektedir. Ayrıca Beykoz Üniversitesi vakıf üniversitesi olmakla beraber başarılı öğrencilerin kayıt yapılan lisans bölümlerinde ve önlisans bölümlerinde yüzde yüz burs, yüzde elli burs ve yüzde yetmiş beş burs verilmektedir.

Beykoz Üniversitesi başarılı öğrencilerine Erasmus imkânı, çift ana dal imkânı ve yan dal imkânı sunulmaktadır. Beykoz Üniversitesi eğitim dili Türkçe olmakla beraber, bazı bölümler için eğitim dili yarı İngilizce veya tamamen İngilizce olarak belirlenmiştir. Beykoz Üniversitesi içerisinde bölüme kayıtlı öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırdığı zaman aldığı bursun kesilme ihtimali yüksektir. Bunun sebebi ise yaz okulunun ek olarak dönem sayılma sebebidir. Okulda öğrencinin başarılı sayılabilmesi için ağırlık not ortalaması 2 ve üzeri olması gerekmektedir.

Beykoz Üniversitesi

İmkân Ve Olanakları Nelerdir?

Beykoz Üniversitesi öğrenciler için oldukça imkân ve olanaklara sahip bir üniversitedir. Beykoz Üniversitesi içerisinde mezun bülten bulunmaktadır. Mezun bülten Beykoz üniversitesi mezun öğrenciler için uygulamaya geçirilen bir çalışmadır. Beykoz Üniversitesi içerisinde bulunan mezun bülten çalışması mezun öğrenciler için birçok kariyer fırsatı sunmaktadır. Beykoz Üniversitesi mezun öğrencileri için profesyonel çalışma ortamları sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle Beykoz Üniversitesi mezun bülteni üzerinden Beykoz Üniversitesi mezun öğrencilere çeşitli kariyer imkânı da sunmaktadır.

Mezun bülteni sayesinde Beykoz Üniversitesi mezunları yeteneklerine ve okuduğu bölümlere uygun olarak bilgi ve becerileri doğrultusunda çalışma ortamını bulma imkânına sahiptirler. Mezun öğrenciler çalışacakları ve çalışma fırsatı bulacakları işverenle karşılıklı olarak verim alabilecek ve iş olanaklarının oldukça fazla olması için Beykoz Üniversitesi kendi çapında çalışma yapmıştır. Beykoz Üniversitesi öğrencileri için uygun kariyer hedeflerini gerçekleştirme çabası göstermektedir.

Beykoz Üniversitesi İçerisinde Bulunan İdari Birimler Nelerdir?

Beykoz Üniversitesi idari birimi oldukça fazladır. Ayrıca Beykoz Üniversitesi idari birimi oldukça geniş olmakla beraber Beykoz Üniversitesi eğitimi oldukça sağlam bir yapılıdır. Beykoz Üniversitesi içerisinde 3 tane profesör bulunmaktadır. Beykoz Üniversitesi içerisinde 1 doçent ve 21 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır. 1 doçent doktor ve 26 araştırma görevlisi Beykoz Üniversitesi idari biriminde bulunmaktadır. 8 okutman görevlisi, Beykoz Üniversitesi Lojistik Meslek Yüksekokulu içerisinde 1 profesör, 9 öğretim görevlisi ve 4 doktor öğretim üyesi yer almaktadır.

İçerisinde Yeni Açılacak Olan Bölümler

Beykoz Üniversitesi vakıf üniversitesi olmakla beraber ilk olarak önlisans bölümleri açılmıştır. Beykoz Üniversitesi bir müddet sonra lisans bölümleri açılmıştır. Lisans bölümleri açıldıktan sonra belirli bir zaman sonrasında öğrenciler kabul edilmeye başlanmıştır. Yeni açılan lisans bölümleri sonrasında Beykoz Üniversitesi içerisine daha fazla fakülte açılmıştır ve yeni açılacak olan fakülteler içerisine belirli bölümler açmaya karar verilmiştir. Beykoz Üniversitesi lisans bölümleri içerisine Sanat ve Tasarım Fakültesi açılmaya karar verilmiştir. Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi içerisine İç mimarlık lisans bölümü, Çevre Tasarımı bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü açılmıştır. Ayrıca Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi içerisine Reklamcılık bölümü ve Grafik Tasarımı bölümü de açılmaya karar verilmiştir. Ayrıca Beykoz Üniversitesi içerisine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi de açılmaya karar verilmiştir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi içerisine Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Mimarlık lisans bölümü açılmasına karar verilmiştir. Beykoz Üniversitesi içerisine Sosyal Bilimler Fakültesi kurulmaya karar verilmiştir. Sosyal Bilimler Fakültesi içerisine Sosyoloji, Psikoloji ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü de açılmaya karar verilmiştir. Beykoz Üniversitesi içerisinde Meslek Yüksekokulu da kurulmuştur. Meslek Yüksekokulu içerisine uygulamalı İngilizce çevirmenlik bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü ve Aşçılık bölümü de açılmıştır. Aynı zamanda Mimari Restorasyon, Anestezi ve Çocuk Gelişimi bölümü de açılmıştır.

Beykoz Üniversitesi İçerisinde Bulunan Bölümler Nelerdir?

Beykoz Üniversitesi içerisinde bulunan bölümler oldukça geniştir. Beykoz Üniversitesi içerisinde bulunan İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinde tam burslu İşletme bölümü, İngilizce tam burslu İşletme bölümü, İngilizce tam burslu Lojistik Yönetimi ve İngilizce tam burslu Uluslar Arası Ticaret Finansman bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Uluslar Arası Ticaret Finansman İngilizce yüzde elli burslu da bulunmaktadır. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Yazılım Mühendisliği tam burslu, Yazılım Mühendisliği yüzde elli burslu, Mimarlık tam burslu ve Mimarlık yüzde elli burslu bölümler de bulunmaktadır.  Beykoz Üniversitesi içerisinde bulunan Sanat ve Tasarım Fakültesi içerisinde Dijital Oyun Tasarımı tam burslu, Dijital Oyun Tasarımı yüzde elli burslu, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü tam burslu ve yüzde elli burslu olarak öğrenci almaktadır. Ayrıca Gastronomi ve mutfak sanatları yüzde elli burslu olarak bu fakülte içerisinde bulunmaktadır. Sosyal Bilimler Fakültesi içerisinde Psikoloji tam burslu, Psikoloji yüzde elli burslu olarak öğrenciler kayıt yaptırma imkânına sahiptirler.

Yorum gönder