×

Biruni Üniversitesi

Biruni Üniversitesi

Biruni Üniversitesi

Dünya Eğitim Kurulu, teorik ve uygulamalı bilimsel çalışmalarla hem akademiye hem de ülkemizin yaşamına katkıda bulunmak için evrensel bir sağlık temelli üniversite başlatmak amacıyla Biruni Üniversitesini kurmuştur.  Anket sonuçlarında sağlık temelli bir üniversitenin bilimsel düşünme ve hareket etme ilkeleri üzerine araştırma ve evrensellik üzerinden kurulacağı belirlenmiştir. Üniversitenin kurucuları ve mütevelli heyeti, 1974 yılında UNESCO tarafından “evrensel deha” ilan edilen Türk bilim adamı ‘Biruni’nin adını hem misyon hem de vizyona uygun bir isim olarak verdiler. Ülkemizin gelecek nesil Birunilerini bulmak ve yetiştirmek amacıyla Biruni Üniversitesi, 27 tarih ve 6525 sayılı Kanuna göre Dünya Eğitim Vakfı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başvurmasının ardından bir sivil kuruluş olarak Türk yükseköğretim sistemindeki yerini almıştır.

Bilgiyi üreterek ve sağlık alanında uygulayarak tüm insanlığın beklentilerini yerine getirme sorumluluğunun bilincinde bir üniversite eğitimi vermek; insanların çeşitliliğine ve değer yargılarına saygılı, öğrencilerin beklentilerini küresel standartlarda karşılamaktır. Alanı içinde (Sağlık Uzmanları Vizyon 2023 için Türk İnsan Kaynakları Raporu) TSİGDR Vizyon 2023 ve Saik Vizyon 2023 (2023 Sağlık İnsan Kaynakları Vizyon) yeni bölüm ve programlar kurmak. SAİK kapsamında sağlık hizmetinin gerektirdiği tüm alanlarda profesyoneller yetiştirmek YÖK (Yüksek Öğretim Danışmanı) tarafından tahsis edilen alanlarda kaliteli eğitim vermekSağlık alanında (disiplinler arası olanlar dahil) tematik bir üniversite olmak, üniversitemiz bünyesinde ve diğer üniversiteler arasında disiplinler arası çalışmalar ve araştırmalar yapmak Biruni Üniversitesinin hedefleri arasında bulunmaktadır.

Güçlü bir üniversite de olması gereken yetkin akademik kadroya sahip lisansüstü programlara sahip olmak. Yüksek lisans ve doktora programları için akademik değişim destek programına sahip olmak. Ülkemizin sağlık sorunları üzerine araştırma yapabilecek, geleceğin nitelikli araştırmacı ve akademisyenlerini yetiştirmek. Öğrencilerimizi ilk yıldan itibaren araştırma projeleri yapmaya teşvik etmek ve mezun olmadan önce bir projeyi bitirmelerini sağlamak. Öğrencilerimize hastane ortamında sağlığın her alanında en iyi eğitim ve uygulama olanaklarını sunmak gibi özellikleride Biruni Üniversitesi bünyesinde bulundurmaktadır.

Biruni Üniversitesi

Biruni Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Biruni Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir. Biruni Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur Üniversitemizde %25, %50, %100 gibi burs imkanlarının yanı sıra; ilk tercih, akademik başarı bursu gibi çeşitli burs kaynakları mevcuttur. Bursların tamamı karşılıksız olup, normal öğrenim süresince geçerlidir. Ayrıca ilk tercihe %10, ikinci ve üçüncü tercihe %5 burs olanağı vardır. İstanbulda bulunan tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olan Biruni Üniversitesi’nin eğitim dili Türkçe olarak belirlenmiştir.

Dünya Eğitim Vakfı Vizyonu ulusal değerler ışığında, medeniyetimizi ileriye taşıyacak, her düzeyde evrensel bilgi ve teknoloji ile donatılmış, etik değerlere saygılı, nitelikli araştırmacılar yetiştirmektir. Adını dünya bilim tarihinde “Evrensel Deha” olarak anılan ve 11. yüzyıla adını veren bilim adamı Ebu Reyhan El Biruni’den alan üniversitemizde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere 6 Fakülte ile hizmet vermektedir.

Biruni Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Biruni Üniversitesi eğitim, araştırma ve hizmetlerimizle küresel ve yerli bir mihenk taşı olarak kabul edilen lider bir üniversite olmak. Alanının en iyilerinden bir akademik kadroya sahip olmak. Akademik personeli daha istekli çalışmaya motive edecek bir altyapı, ücret politikası ve performans ölçüm sistemine sahip olmak. Ülkemizin en iyi öğrencilerini yetiştirmek, ekonomik olarak desteklemek ve başarılarını ödüllendirmek. Ulusal ve uluslararası akreditasyon elde etmek. En son teknoloji ile donatılmış araştırma laboratuvarları kurmak gibi bir vizyona sahiptir.

Dünya Eğitim Vakfı, başta eğitim, sağlık ve kültür olmak üzere topluma verimli ve etkin bir hizmet sunmak ve toplumun gelişimine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul’da faaliyet göstermektedir. Dünya Eğitim Vakfı’nın misyonu, kadim vakıf geleneğinden yola çıkarak, eğitim kurumlarını ve sağlık kurumlarını insanlık yararına desteklemektir.

“Bilimin Geleceği” ilkesiyle eğitimine devam eden üniversitemiz, öğrencileri ve çalışanları için bir mutluluk, hoşgörü ve başarı merkezi olmayı ve hizmetlerinde mükemmelliği hedefleyerek; Öğrenmeye ve topluma değer katan, yenilikçi uygulamaları ve başarılarıyla Türkiye’de ve yurt dışında örnek alınan, adı gibi iz bırakan öncü bir üniversite olma yolundadır. Üniversitemizin misyonu; Eleştirel düşünebilen, kişisel ve mesleki alanda kendini sürekli yenileyen, etik değerlere sahip, ulusal ve evrensel sorunlara duyarlı, toplumun değer yargılarına ve farklılıklarına saygılı, çözüm üretebilen, insanlığın ihtiyaç duyduğu bilgileri üretmektedir.

Türkiye’de ve dünyada yarın, bugünün gençliği ne ölçüde “kalite” ile belirlenecek bir eğitim alacaktır. Eğitimde yeniliklerin, farklılıkların ve kalitenin simgesi olma yolunda ilerleyen üniversitemizde, eğitimin yeni nesle adapte edilmesi için “Biruni Dersi Hazırlama Metodu”, “Aliman Ol” yöntemi uygulanmaktadır.

Açılan Bölümler Nelerdir?

Biruni Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır. Ülkemizde sağlık meslekleri ile ilgili tüm bölümlerin bulunduğu üniversitede okumak için birçok nedeniniz var. Öncelikle İstanbul’un Topkapı semtinde tarihi surların karşısında yer alan geniş sosyal tesisleri ile kampüs lokasyonu ile sizlere güvenli ve kaliteli bir öğrenci hayatı sunuyor. Biruni Üniversitesi fakülteleri kapsamında birçok lisans bölümüne kontenjanlar dahilinde öğrenci alımı yapılmaktadır. İnsanlık ve ülkemiz adına verilen bu hizmetin aktörleri olmanın gururunu, kararlılığını ve heyecanını büyük bir coşku ve güçlü bir akademik kadroyla, nitelikli mezunları ile yaşamaktadır.

Yorum gönder