×

Çağ Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite? Çağ Üniversitesi İmkân ve Olanakları?

Çağ üniversitesi

Çağ Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite? Çağ Üniversitesi İmkân ve Olanakları?

Bayboğan eğitim vakfı tarafından, yaşar bayboğan liderliğin de 3 Temmuz 1997 yılın da kurulmuş olan bir eğitim vakfıdır. Çağ üniversitesi Marmara bölgesin de yer almaktadır. Ayrıca Marmara üniversite de bulunmak da olunan ilk eğitim vakfı olarak da bilinmektedir. Üniversitenin kurucusu 2011 yılın da vefat etmiştir. Bu yüzden de başkanlığı Lütfi Musa bayboğan üstlenmiştir. Üniversite mersin şehrin de yer almaktadır. Üniversitenin konumu, adanaya 31 km uzaklık da ve mersine ise 67 km uzaklıktadır. Çağ üniversitesi, Tarsus ilçesinin yenide beldesin de yer almaktadır. Üniversite kampüsünün kuzeyin de Toros dağları, güneyin de ise Akdeniz yer almaktadır. Çağ üniversitesin de 3 fakülte, sosyal bilimler enstitüsü ve meslek yüksek okulu bulunmaktadır. Çağ üniversitesin de 5000 civarın da öğrenci yer almaktadır.

Çağ üniversitesin de öğrenim dili olarak İngilizce kullanılmaktadır. Meslek yüksek okulun da öğrenim dili Türkçe olarak bilinmektedir. Ayrıca seçmeli ders olarak ikinci dili İngilizce seçmek mümkünüdür. Ayrıca üniversite de bulunan öğretim görevlileri ve öğrenciler için okula ulaşım imkânı mevcuttur. Okula ulaşım için ücret ödenmemektedir. Çağ üniversitesinden mezun olan kişiler, isterler ise yabancı dil alanın da isterler ise başka bir alan da devam edebilmektedirler. Ayrıca yabancı dil eğitimi aldıkları için uluslarası şirketler de iş imkanına da kavuşmaktadırlar.

Çağ üniversitesi kampüsün de toplam 6 fakülte yer almaktadır. Mimarlık fakülteleri 1999 yılında, eczacılık fakültesi 2000 yılında, eğitim ve iletişim fakültesi ise 2001 yılın da eğitim vermeye başlamıştır. Böylelikle çağ fakültesin de fakülte sayısı 11’e yükselmiştir. Ayrıca çağ üniversitesin de devlet konservatuarı da yer almaktadır. Devlet konservatuarı ise 1197 ve 1998 yılları arasın da eğitim vermeye başlamıştır. Üniversite lisans programına ise, 1197 ve 1998 yılları arasında, sağlık yüksekokulu fakültesine 1989 ve 1999 yılları arasında, beden eğitimi yüksekokuluna 1999 ve 2000 yılları arasında, takı teknolojisi ve tasarım yüksekokulu ise 2002- 2003 yılları arasın da eğitim vermeye başlamıştır. Çağ üniversitesin de 2001 yılın da ise, rektörlük binası, yabancı diller yüksekokuluna dönüştürülmüştür.

Çağ üniversitesi

Çağ Üniversitesi Kampüsü

Çağ üniversitesi öğrenci odaklı ve öğrencilere önem vermek de olan bir eğitim kurumu olarak bilinmektedir. Bu eğitim kurumun da öğrencilerin memnuniyeti için birçok çalışma yapılmaktadır. Bu memnuniyetten biri ise kampüs içerisin de yer almak da olan kütüphanedir. Çağ üniversite kütüphanesinin kurulumu 1993 yılın da başlamıştır. 1994 yılın da ise hizmet vermeye başlamıştır. Bu kütüphane aynı zaman da merkez kütüphane olarak da bilinmektedir. Bu kütüphane öğrenciler güzel bir şekil de ders ortamı oluşturarak ders çalışabilmektedirler. Aynı zaman da kampüs içerisin de birçok hizmet yer almaktadır. Bu hizmetler, kafeler, marketler, kantin, kırtasiye, kuaför, spor salonu gibi hizmetler olarak bilinmektedir.

Çağ Üniversitesi Burs Olanakları

Çağ üniversitesi öğrencilerine önem vermek de olan bir eğitim kuruluşu olarak da bilinmektedir. Çağ üniversitesi diğer üniversitelerin aksine özel bir üniversitedir. Üniversite öğrencilerin başarı puanlarına ve sıralamalarına göre burs seçenekleri sunmaktadır. Çağ üniversitesi öğrencilerine 4 çeşit burs seçeneği sunmaktadır. Bu burs seçenekleri ise, %25 burs, %50 burs, %75 burs ve %100 burs olarak bilinmektedir. %100 burs alan kişiler okula herhangi bir ücret ödememektedirler. %50 burs alan öğrenciler ise üniversite ücretinin yarısını ödemektedirler. Bu burslar ise burslu kontenjana girebilen öğrencilere tanınmaktadır. Bu kontenjan için puan ve başarı çok önemlidir.

Çağ Üniversitesi Yurt Olanakları

Çağ üniversitesinin bir yıl içerisin de birçok öğrenci tercihin de bulundurmaktadır. Bunun nedeni ise öğrencilere kolay bir eğitim hayatı sağlıyor olmasıdır. Kolay bir eğitim nedenlerinden biri ise üniversitenin konumuna yurtlara yakın olması ve öğrencilerin ulaşım sıkıntı çekmiyor olmasıdır. Çağ üniversitesi öğrencileri kredi ve yurtlar kurumuna bağlı olan yurtlar da kalabilmektedirler. Bu yurtlar erkekler ve kızlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ayrıca öğrenciler için özel yurtlar da bulunmaktadır. İsteyen öğrenciler özel yurtlar da kalabilmektedirler. Ayrıca öğrenciler barınma ihtiyacı için kiralık ev seçeneğini de seçebilmektedirler. Çağ üniversitesi öğrencilere kolaylık olması için, servis araçları ile ulaşım sağlamaktadır. Bu servis araçları öğrencilerden para almamaktadır.

Çağ Üniversitesi Sağlık ve Beslenme

Çağ üniversitesi öğrendi odaklı ve öğrencilerine değer vermek de olan bir eğitim kurumu olduğu için, öğrencilerin sağlık ve beslenmelerine de önem vermektedirler. Bu yüzden de üniversite içerisin de sağlık merkezi bulunmaktadır. Bu sağlık merkezin de ise donanımlı ve işlerin de son derece iyi olan personeller çalışmaktadır. Personeller öğrencilere gerek duyulduğu zamanlar da tahliller yapmak da ve ilaçlar yazmaktadırlar. Ayrıca sağlık merkezine acil ambulans desteği de sağlanmaktadır. Öğrenciler için kampüs alanın da yemekhaneler de yer almaktadır. Bu yemekhaneler de öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti verilmektedir. Ayrıca birçok kantin de yer almaktadır.

Yorum gönder