×

Çankaya Üniversitesi

Çankaya üniversitesi

Çankaya Üniversitesi

Çankaya üniversitesi akademik birimi içerisinde şu anda 5 fakülte, 20 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitü altında 23 yüksek lisans programı ve 8 doktora programı bulunmaktadır.

Çankaya üniversitesi Rektörü Can Çoğun olarak seçilmiştir. Çankaya üniversitesinde rektör yardımcısı da bulunmaktadır. Çankaya üniversitesi rektör yardımcısı da Müfit Gülgeç olarak atanmıştır.

Ankara da bulunan tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olan Çankaya Üniversitesinin eğitim dili İngilizce olarak belirlenmiştir.

Geçmişten günümüze gelen yıllarında Çankaya Üniversitesinde açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Bankacılık ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü açılmıştır ve birçok bu ilgi alanına sahip öğrenciye Çankaya Üniversitesi burada bir kapı açmıştır. Yine aynı durumda Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı gibi farklı kültürlere de ilgili öğrenciler için bu lisans bölümleri de kurulmuştur.

İlerleyen yıllar da Çankaya Üniversitesi meslek yüksekokulu kurularak 9 programda ön lisans öğretimi de açılmıştır. Ayrıca kuruluş yıllarında da Sağlık Bilimleri Fakültesi de faaliyete geçmiştir.

İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Çankaya üniversitesi imkân ve olanakları oldukça geniştir.  Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna eklenen 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla, 4 fakülte, 2 enstitü, 1 meslek yüksekokulu ve 4 araştırma-uygulama merkezi ile 1997-1998 öğretim yılında faaliyetine başlamıştır.

Çankaya Üniversitesi’nin, kuruluşunun 10. Yılında, 22 Ekim 2007 de temelleri atılan ve 2010-2011 öğretim yılında kurulan Yeni Kampüsüyle birlikte Ankara’da, biri Balgat’ta, diğeri Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü mevcuttur.

Balgat Kampüsü’nde Hukuk ve Mimarlık Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Eskişehir Yolu 29. km’de bulunan Merkez Kampüste ise Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Çankaya Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.

Çankaya Üniversitesi Spor Merkezi olarak, öğrencilerimizin yoğun akademik faaliyetleri yanında modern spor tesislerimizde, alanında bilgili eğitimcilerle, çağdaş spor eğitimi yapabilmelerini ve onların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Üniversite öğrencilerimiz programa uygun saatlerde spor salonlarımızdan faydalanabilirler.

Merkez kampüs spor merkezimiz 13 Şubat 2017 tarihinde Çankaya Üniversitesi mensuplarına hizmet vermeye başlamıştır.

Çankaya üniversitesi

Çankaya Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Çankaya üniversitesi genel olarak öğrencilerin eğitim ve gelişimini ayrıca sosyal ortama hazırlamayı amaç edinmiş ve önem veren bir vakıf üniversitedir. Çankaya üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler mevcuttur.

Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 de faaliyete başlayan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 1997-98 öğretim döneminde başlamıştır. Eğitim dili, Türkçe eğitim verilen Hukuk Fakültesi dışında diğer fakültelerde İngilizcedir. Okulda 16 Mayıs 2016 itibarıyla üniversitede 7.772 öğrenci eğitim hayatına devam etmektedir. Ayrıca akademik kadro incelendiğine 322 öğretim elemanı ve 157 öğretim üyesi üniversite bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversitenin Merkez kampüsünün alanı, 70.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 440.000 metrekare civarındadır. Çankaya Üniversitesi bünyesinde 23 bölüme sahip 5 fakülte, 26 yüksek lisans ve 10 doktora programına sahip 2 enstitü, 3 programa sahip 2 meslek yüksekokulu ve İngilizce eğitimini destekleyen İngilizce Hazırlık Sınıfı mevcuttur.

Dikkat Çeken Bölümleri Nelerdir?

Çankaya üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe daha çok büyümeye ve daha çok açılmaya başlanmıştır.

Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi – Bilgisayar Mühendisliği (%100 burslu) (İng) (Sayısal) programı incelendiğinde 2020 YKS sonuçlarına göre Çankaya Üniversitesi’nin en yüksek sayısal puanla öğrenci kabul eden lisans bölümü açık ara fark ile Bilgisayar Mühendisliği olmuştur. Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilen Çankaya Üniversitesi Mühendisli Fakültesi lisans programlarından biri olan Bilgisayar Mühendisliği bölümü, üniversitenin en yüksek sayısal taban puan ile öğrenci kabul eden bölümü olmaya devam etmektedir.

Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (%100 burslu) (Sözel) programı için, 2020 YKS sonuçlarına göre 0,12 katsayı ile bölüme yerleşen son kişinin puanı 344,84909 olarak açıklanan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programına toplamda 8 kişilik yerleşebilme imkânı vardır.

Hukuk Fakültesi – Hukuk (%100 burslu) (Eşit Ağırlık)

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi ‘nde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında 20 öğrencinin %100 burslu okuma hakkı kazandığı Hukuk bölümü Çankaya Üniversitesi’nin en yüksek eşit ağırlık taban puanı ile öğrenci kabul ettiği bölüm olarak 9’u profesör, 4’ü doçent ve 12’si doktor öğretim üyesi olmak üzere 25 akademisyenin görev yaptığı program bir kez daha Çankaya Üniversitesi’nin en yüksek eşit ağırlık puanı ile öğrenci kabul eden bölümü olmuştur.

Çankaya Üniversitesi Fakülteleri

Çankaya Üniversitesi, Fen – Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere toplamda 5 fakülteden meydana gelmektedir.  5 fakültesinde toplamda 23 lisans programı bulunan üniversitede öğrenciler ücretli, %25 burslu, %50 burslu ve tam burslu şekilde okuyabiliyor.

 Çankaya Üniversitesi Ücretleri

Çankaya Üniversitesi ücretleri Türkiye genelindeki vakıf üniversitesi ücretlerine paralellik göstermektedir. Çankaya Üniversitesi’nde ücretli okuyan öğrencilerin ödemesi gereken senelik ücret 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılı için 43 bin 900 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Öğrenim ücretinin ilk taksiti akademik yılın ilk döneminin; ikinci taksit ise akademik yılın ikinci döneminin başında tahsil edildiğinde öğrenciler eğitimlerine başlayabilmektedir. Öğrenim ücretini belirlenen süreler içerisinde gerçekleştirmeyen öğrencilerin kayıt yapması ya da kayıtları yenilemesi durumu mümkün olmamaktadır.

 Çankaya Üniversitesi Bursları

Atatürk ilke ve inkılaplarını kendilerince özümseyen, analitik ve aynı zamanda inovatif düşünme yeteneğini geliştirmiş, evrensel değerleri de benimseyen ve eleştirel bakış açısına sahip olan öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Çankaya Üniversitesi öğrencilerine çeşitli burslar ve birçok bölümde indirim imkanları sağlanmaktadır.

ÖSYM sınavlarındaki başarıları sayesinde %25, %50 veya tam burslu yerleşen öğrencilerin burslarının “hiçbir şekilde” kesilmemesi Çankaya Üniversitesi’nin sunduğu en önemli bir avantaj olarak ön plana çıkarılması üniversitenin gururu olarak taşınmaktadır. ÖSYM sınavlarında başarı elde eden ve tam burslu yerleşen öğrenciler başarılarına göre de üniversiteden üstün başarı bursu almaya hak kazanabilirler. İlk 250’ye ve ilk 2000’e giren öğrenciler başarıları ile orantılı olarak her sene 9 ay süresince karşılıksız burs alabilirler.

Yorum gönder