×

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Demiroğlu Bilim Üniversitesi

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Demiroğlu Bilim Üniversitesi 28 Mart 2006 tarihinde kurulmuş olan üniversitedir. Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından İstanbul Bilim Üniversitesi adıyla kurulmuştur. Fakat zaman geçtikçe İstanbul Bilim Üniversitesi yerini Demiroğlu Bilim Üniversitesi yerine bırakmıştır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi sloganı da bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi sloganı Tıp Eğitimini Florence Nightingale Kalitesiyle, Markalaştıran Üniversite olarak bilinmektedir. İstanbul da 2006 yılında kurulmuş olan vakıf üniversitesidir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi olarak belirlenmiştir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi 238 öğretim üyesi bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde verilere göre 2.458 öğrenci kaydı bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi konumu olarak İstanbul Şişli de bulunmaktadır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Erasmus programı da mevcuttur. Erasmus öğrenci değişimi programı üniversitenin anlaşmalı olduğu üniversiteler arasında başarılı öğrencilerin katılabileceği programdır. Hibrit Tıbbi Simülasyon merkezi de Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi

Akademik Birimler Ve Araştırma Merkezleri Nelerdir?

Demiroğlu Bilim Üniversitesi akademik birimleri oldukça geniştir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunan akademik birimlerden bahsetmek gerekirse ilk olarak tıp ve sağlık bölümü ağırlıklı olduğunu söylememiz doğru olacaktır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunan Tıp Fakültesi ve Fen edebiyat fakültesi akademik birim olarak varlığını sürdürmektedir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Enstitüler de bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunan Enstitüler; Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunmaktadır. Aynı zamanda Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Araştırma ve Uygulama Merkezleri de bulunmaktadır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Down Sendromu Uygulama ve Araştırma Merkezi, Spina Bifida Uygulama ve Demiroğlu Bilim Üniversitesi Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Aynı zamanda Kanser Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma merkezi ve Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi de Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Adli Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Organ, Doku ve Hücre Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi de Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Ameliyathane hizmetleri, Anestezi bölümü de önlisans programı olarak bulunmaktadır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Diyaliz önlisans programı da mevcuttur. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, fizyoterapi ve Tıbbi görüntüleme teknikeri bölümü de bulunmaktadır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi İmkân Ve Olanakları Nelerdir?

Hibrit Tıbbi Simülasyon Merkezi 1 Nisan 2015 tarihinde Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde kurulmuştur. 1 Nisan 2015 tarihinde Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde eğitim öğretim faaliyeti başlanmıştır. Hibrit Simülasyon Merkezi içerisinde Cerrahi Uygulamalar, Ameliyathane Sanal laparoskopi ve Arrhroskopi mevcuttur. Ayrıca Erişkin İleri Yaşam Desteği ve Hava Yolu Eğitimi de Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde yer alan bir başka Hibrit Simülasyon Merkezi ise Pediatrik İleri Yaşam Desteği ve Hava Yolu Eğitimi, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Poliklinik bulunmaktadır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunan Hibrit Simülasyon Merkezi ise Triyaj, Acil Tıp kliniği, Hemşirelik Uygulamaları ve Anatomage olarak da bilinmektedir. Bulunan Hibrit Simülasyon Merkezi öğrencilerin aldığı dersleri daha verimli geçmesini sağlamaktadır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde belirli dönemlerde farklı isimlerde Erasmus programı öğrenci değişim programları da bulunmaktadır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi kampüsü içerisinde öğrencilerin sıkıntı yaşamamaları için kampüs içerisinde banka ve otopark bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde güvenlik ve kütüphane bulunmaktadır. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak için kampüs içerisinde güvenlik bulunması, öğrencilerin araştırma konusu olduğunda sıkıntı çekmeden iyi araştırma yapmaları için kütüphane bulunmaktadır. Kütüphanenin yanı sıra öğrencilerin sağlık problemi olduğunda rahatlıkla sağlık alanında hizmet alabilmeleri için kampüs içerisinde sağlık merkezi bulunmaktadır. Ayrıca kampüs içerisinde yemekhane, öğrenci yurdu ve konferans salonu da bulunmaktadır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde kafeterya da bulunmaktadır.

İçerisinde Bulunan Öğrenci Kulüpleri Nelerdir?

Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunan öğrenci kulüpleri öğrencilerin boş zamanlarını oldukça verimli geçirmeleri için oluşturulan kulüp öğrenciler için oldukça verimli olmaktadır. Türk tıp öğrencileri uluslararası komitesi İstanbul bilim yerel kurulu kulübü ve bilimsel araştırma ve proje kulübü de Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca beslenme ve diyetetik kulübü, sağlıklı yaşam kulübü ve fizyoterapi ve rehabilitasyon kulübü de Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Psikoloji bölümü, Atatürkçü düşünce kulübü ve satranç kulübü de bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde müzik ve dansı seven öğrenciler için tiyatro kulübü ve müzik kulübü de üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde spor kulübü, turizm ve gezi kulübü ve dans kulübü de öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek ve topluma birey olarak kazanılması için kurulan kulüpler kurulmuştur.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunan kulüpler bu kadarla da kalmamıştır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde sineme kulübü, fotoğrafçılık kulübü ve Erasmus kulübü de öğrenciler için bulunmaktadır. Münazara kulübü, Moleküler biyoloji ve genetik kulübü, çocuk etkinlikleri ve faaliyet kulübü ve aynı zamanda briç kulübü de Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. Bu kulüpler üniversite bünyesine ait olmakla beraber öğrenciler ilgi alanına yönelik kulüpleri seçmelidir ve bu sayede boşta kaldıkları zaman boş vakitlerini verimli olarak değerlendirilmektedir.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi İçerisinde Bulunan Lisans Bölümleri Nelerdir?

Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde lisans bölümleri yönünden oldukça zengindir. Demiroğlu Bilim Üniversitesi lisans bölümleri bilgisinden bahsetmek gerekirse; Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Ebelik Fakültesi bulunmaktadır. Ayrıca Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, Hemşirelik yüksekokulu ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü de bulunmaktadır. Demiroğlu Bilim Üniversitesi içerisinde bulunan lisans bölümleri içerisinde Psikoloji, sağlık yönetimi bölümü ve Tıp fakültesi de bulunmaktadır.

Yorum gönder