×

Dokuz Eylül Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Dokuz Eylül Üniversitesi 20 Temmuz 1982 yılında Türkiye’nin İzmir ilinde kurulmuş olan devlet üniversitesi arasında yer almaktadır. İzmir Üniversitesi içerisinde yer alan akademik birimlere göre 10 Enstitü, 18 Fakülte ve 3 Yüksekokul Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. 1 konservatuar, 6 meslek yüksekokulu, 1 uygulama ve araştırma hastanesi ve 60 uygulama ve araştırma merkezi İzmir ilinde kurulmuş olan devlet üniversitesi içerisinde bulunan akademik birimler içerisinde bulunmaktadır. 2019 2020 akademik yılı verilerine göre İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yaklaşık olarak 70.159 öğrenci eğitim görmüştür.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde 2019 2020 yılı akademik yılı verilerine göre eğitim görmüş öğrencilerin 1.352 tanesi 115 ülkeden gelmiş olan uluslararası öğrenciler olarak verilere yansımıştır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde 2019 yılın verilerine göre 3.657 akademik ve 4.824 idari personel bulunmaktadır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi eğitim dili Türkçe ve İngilizce olarak belirlenmiştir. Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar göreve atanmıştır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi rektör yardımcısı da bulunmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer alan rektör yardımcısı olarak Prof. Dr. Uğur Malayoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan olarak göreve atanmıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi

Kampüsleri Nelerdir?

Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde birçok kampüs bulunmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde rektörlük Alsancak’ta bulunmaktadır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde Buca Eğitim kampüsünde; Buca Eğitim Fakültesi, Buca Kız Öğrenci Yurdu ve Eğitim Bilimleri Fakültesi de Buca Eğitim Kampüsü içerisinde yer almaktadır. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Buca İzmir Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer alan bir diğer kampüs ise Dokuzçeşmeler kampüsü olarak bilinmektedir. Dokuzçeşmeler kampüsü içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu da bulunmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Tınaztepe Fakültesi de yer almaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer alan Tınaztepe kampüsünde Adalet Meslek Yüksekokulu, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Denizcilik Fakültesi yer almaktadır. Ayrıca İzmir ilinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe kampüsü içerisinde Devlet Konservatuarı, Edebiyat Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü de bulunmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde bulunan Tınaztepe yerleşkesi üzerinde Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Hukuk Fakültesi de bulunmaktadır. Ayrıca İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü de Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde bulunan Tınaztepe yerleşkesi içerisinde yer almaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde Karabağlar Yerleşkesi de bulunmaktadır. Karabağlar Yerleşkesi içerisinde Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü ve İlahiyat Fakültesi bulunmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde bulunan bir çok yerleşke mevcuttur. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer alan diğer yerleşkeler den bahsetmek gerekirse; İnciraltı Yerleşkesi de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer aldığını söylemek doğru olacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer alan İnciraltı yerleşkesi içerisinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Hemşirelik Fakültesi ve İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü yer almaktadır. Ayrıca Onkoloji Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer alan İnciraltı Yerleşkesi içerisinde yer almaktadır. Spor Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi de İnciraltı Yerleşkesi içerisinde yer almaktadır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde bulunan Torbalı yerleşkesi içerisinde Torbalı meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesine bağlı olarak yer alan Seferihisar yerleşkesi içerisinde Seferihisar Fevziye Hepkon ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde Foça yerleşkesi de yer almaktadır. Foça yerleşkesi içerisinde Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi bulunmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde Bergama yerleşkesi de yer almaktadır. Bergama Yerleşkesi içerisinde Bergama Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde Selçuk yerleşkesi de yer almaktadır. Selçuk yerleşkesi içerisinde Efes Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Dokuz Eylül Üniversitesi imkan ve olanakları araştırma merkezleri kapsamında gelişmiştir. Dokuz Eylül üniversitesi içerisinde Hukuk Araştırmaları Merkezi, Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrencilerin bilinçli ve bilgili olmaları konusunda kurulmuş olan araştırma merkezleri arasında yer almaktadır. Fauna ve Flora Araştırma ve Uygulama Merkezi, Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezleri de öğrencilerin birçok alanda tecrübe etmeleri doğrultusunda kurulmuş olan araştırma merkezleri arasında yer almaktadır. Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Akademik Acil Tıp ve Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bilişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrencilerin her konuda topluma karşı bilgili davranmaları ve toplumun ihtiyacı olan yardımları gerçekleştirmeleri için Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine yönelik açılmış olan araştırma merkezleri arasında yer almaktadır.

İçerisinde Bulunan Akademik Birimler Nelerdir?

Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Birimleri Oldukça fazladır. Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi yer almaktadır. Ayrıca Hukuk Fakültesi, Tıp Fakültesi           ve Buca Eğitim Fakültesi de İzmir ilinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. İlahiyat Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ve İşletme Fakültesi de Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Mimarlık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi de Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer almakla beraber bahsettiğimiz fakültelere öğrenci alımı yapılmaktadır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Hemşirelik Fakültesi, Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi de Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Ayrıca bu fakülteler dışında birçok fakülte de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Spor Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır.

Yorum gönder