×

Ege Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Ege Üniversitesi 9 Mart 1956 tarihinde Türkiye’de İzmir ilinde açılan üniversitedir. İzmir de Ege Bölgesi’nin ilk açılan üniversitesi Ege Üniversitesi olarak bilinmektedir. Ayrıca Türkiye de kurulan dördüncü üniversite Ege Üniversitesi olarak bilinmektedir. Ege Üniversitesi eğitim ve öğretim hayatına Türkiye’de kurulan dördüncü üniversite olarak eğitime başlamıştır. Ege Üniversitesi Türkiye’de en çok tercih edilen üniversiteler arasında gelmektedir. Ege Üniversitesinin Ödemiş, Bayındır ve Bergama gibi ilçelerinde yüksekokul ve meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca Tire ve Çeşme ilçelerinde de Ege Üniversitesi bünyesine ait meslek yüksekokulu ve yüksekokul bulunmaktadır. Ege Üniversitesine ait slogan da bulunmaktadır. Ege Üniversitesine ait slogana baktığımız zaman “Egeli Olmak Ayrıcalıktır” cümlesiyle karşılaşırız. Ege Üniversitesi devlet üniversitesi olmakla beraber eğitim dillerini Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak belirlenmiştir. Ege Üniversitesi rektörü olarak Prof. Dr. Necdet Budak olarak göreve getirilmiştir.

İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Ege Üniversitesi imkan ve olanakları kapsamında baktığımız zaman öğrencilerin eğitimlerine destek olmak için ve öğrencilerin boş vakitlerinde ders çalışmak istediklerinde veya vakitlerini daha dolu ve daha bilgili geçirmeleri için Ege Üniversitesi bünyesinde kütüphane bulunmaktadır. Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Kütüphane en son teknoloji ile donatılmış olan modern bir yapıya sahiptir. Ege Üniversitesi öğrencilerin boş vakitlerinde sosyal aktivite kurmaları için kampüs alanına sosyal tesisler kurmuştur. Ayrıca Ege Üniversitesi bünyesinde eğitim alan ve yüzme konusunda kendini eğitmek ve boş zamanlarını yüzme ile geçirmek isteyen öğrenciler için kampüs alanları dahilinde açık ve kapalı yüzme havuzları yapılmıştır. Ege Üniversitesi kampüslerinde kapalı spor salonları, spor tesisleri öğrencilere hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Ege Üniversitesi içerisinde toplum merkezi, alışveriş merkezi ve sergi alanları da öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda gidebilecekleri yerler arasında yer almaktadır.

Ege Üniversitesi

İçerisinde Bulunan Araştırma Merkezi Nelerdir?

Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezleri oldukça fazladır. Aile Planlama ve Kısırlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi de Ege Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Avrupa Dilleri ve Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Bağırsak Yetmezliği ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi de Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Araştırma Merkezleri arasında yer almaktadır. Ege Üniversitesi araştırma merkezlerini bünyesinde eğitim alan öğrencileri bilim yönünde katkı sağlaması adına sürekli eğitim ve sürekli araştırma merkezlerinde görsel olarak eğitim vererek geliştirmektedir.

Beyin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi de Ege Üniversitesi tarafından öğrencilerin eğitimine destek olma amacıyla kurmuş olduğu araştırma ve uygulama merkezleri arasında yer almaktadır. Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Çocuk Egitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi de Ege Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Ayrıca Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Araştırma ve Uygulama Merkezleri öğrencilerin eğitimine oldukça destek ve katkı sağlamıştır. Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi de Ege Üniversitesi içerisinde yer alan Araştırma Merkezleri arasında bulunmaktadır.

Ege Üniversitesi İçerisinde Bulunan Fakülteler Nelerdir?

Ege Üniversitesi içerisinde bulunan Fakülteler öğrenciler açısından oldukça değerli fakülteler konumuna sahiptir. Ege Üniversitesi içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi bulunmaktadır. Aynı zamanda Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi de bulunmaktadır. Fen Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi de Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Fakülteler arasında bulunmaktadır. Genel olarak öğrencilerin en çok tercih ettiği Hemşirelik Fakültesi de Ege Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi ve İslami Bilimler Fakültesi de Ege Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Ege Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi de bulunmaktadır. Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi de Ege Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Ege Üniversitesi bünyesinde Su Ürünleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Ziraat Fakültesi de Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Fakülteler arasındadır.

Öğrenci Köyü Nedir?

Öğrenci Köyü Ege Üniversitesini bünyesine alan, Ege Üniversitesi içerisinde eğitim gören öğrencilere barınma imkanı tanıyan bir yapıdır. 2007 eğitim yılında Öğrenci köyünün ilk blogu faaliyete girmiştir. 2011 öğretim yılında Ege Üniversitesini bünyesinde bulunduran Öğrenci Köyü 11 bloğa sahipken bu eğitim yılında Öğrenci Köyü 13 blok sayısına ulaşmıştır. Öğrenci Köyü Ege Üniversitesi bünyesine ait fakülte ve yüksekokullarında eğitim alan 1710 öğrencinin ev ihtiyacını karşılamıştır.

Ege Üniversitesi İçerisinde Bulunan Akademik Birimler Nelerdir?

Ege Üniversitesi Akademik Birimleri oldukça fazla üniversiteler arasında yer almaktadır. Ege Üniversitesi bünyesinde Enstitüler de mevcuttur. Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Enstitülere baktığımız zaman Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Güneş Enerjisi Enstitülerinin bulunduğu bilinmektedir. Ege Üniversitesi bünyesinde Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Nükleer Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü de Ege Üniversitesi akademik birimleri içerisinde yer almaktadır. Ayrıca Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Enstitüler arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü de yer almaktadır. Ege Üniversitesi içerisinde Yüksekokul da bulunmaktadır. Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı ve İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu da Ege Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Moda ve Tasarım Yüksekokulu da Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan Yüksekokullar arasında bulunmaktadır. Ayrıca Ödemiş Sağlık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu da Ege Üniversitesi bünyesinde ait olan Yüksekokullar arasında yer alır.

Yorum gönder