×

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

 Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi akademik birimi içerisinde şu anda 5 fakülte, 20 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitü altında 23 yüksek lisans programı ve 8 doktora programı bulunmaktadır.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi Rektörü Can Çoğun olarak seçilmiştir. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesinde rektör yardımcısı da bulunmaktadır. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi rektör yardımcısı da Müfit Gülgeç olarak atanmıştır.

Ankara da bulunan tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin eğitim dili İngilizce olarak belirlenmiştir.

Geçmişten günümüze gelen yıllarında Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Bankacılık ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü açılmıştır ve birçok bu ilgi alanına sahip öğrenciye Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi burada bir kapı açmıştır. Yine aynı durumda Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı gibi farklı kültürlere de ilgili öğrenciler için bu lisans bölümleri de kurulmuştur.

İlerleyen yıllar da Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi meslek yüksekokulu kurularak 9 programda ön lisans öğretimi de açılmıştır. Ayrıca kuruluş yıllarında da Sağlık Bilimleri Fakültesi de faaliyete geçmiştir.

 Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi imkân ve olanakları oldukça geniştir.  Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna eklenen 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla, 4 fakülte, 2 enstitü, 1 meslek yüksekokulu ve 4 araştırma-uygulama merkezi ile 1997-1998 öğretim yılında faaliyetine başlamıştır.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin, kuruluşunun 10. Yılında, 22 Ekim 2007 de temelleri atılan ve 2010-2011 öğretim yılında kurulan Yeni Kampüsüyle birlikte Ankara’da, biri Balgat’ta, diğeri Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü mevcuttur.

Balgat Kampüsü’nde Hukuk ve Mimarlık Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Eskişehir Yolu 29. km’de bulunan Merkez Kampüste ise Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Spor Merkezi olarak, öğrencilerimizin yoğun akademik faaliyetleri yanında modern spor tesislerimizde, alanında bilgili eğitimcilerle, çağdaş spor eğitimi yapabilmelerini ve onların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Üniversite öğrencilerimiz programa uygun saatlerde spor salonlarımızdan faydalanabilirler.

Merkez kampüs spor merkezimiz 13 Şubat 2017 tarihinde Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mensuplarına hizmet vermeye başlamıştır.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi genel olarak öğrencilerin eğitim ve gelişimini ayrıca sosyal ortama hazırlamayı amaç edinmiş ve önem veren bir vakıf üniversitedir. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler mevcuttur.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 de faaliyete başlayan bir vakıf üniversitesidir. Üniversite, 1997-98 öğretim döneminde başlamıştır. Eğitim dili, Türkçe eğitim verilen Hukuk Fakültesi dışında diğer fakültelerde İngilizcedir. Okulda 16 Mayıs 2016 itibarıyla üniversitede 7.772 öğrenci eğitim hayatına devam etmektedir. Ayrıca akademik kadro incelendiğine 322 öğretim elemanı ve 157 öğretim üyesi üniversite bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversitenin Merkez kampüsünün alanı, 70.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 440.000 metrekare civarındadır. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde 23 bölüme sahip 5 fakülte, 26 yüksek lisans ve 10 doktora programına sahip 2 enstitü, 3 programa sahip 2 meslek yüksekokulu ve İngilizce eğitimini destekleyen İngilizce Hazırlık Sınıfı mevcuttur.

Dikkat Çeken Bölümleri Nelerdir?

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe daha çok büyümeye ve daha çok açılmaya başlanmıştır.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi – Bilgisayar Mühendisliği (%100 burslu) (İng) (Sayısal) programı incelendiğinde 2020 YKS sonuçlarına göre Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin en yüksek sayısal puanla öğrenci kabul eden lisans bölümü açık ara fark ile Bilgisayar Mühendisliği olmuştur. Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendisli Fakültesi lisans programlarından biri olan Bilgisayar Mühendisliği bölümü, üniversitenin en yüksek sayısal taban puan ile öğrenci kabul eden bölümü olmaya devam etmektedir.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (%100 burslu) (Sözel) programı için, 2020 YKS sonuçlarına göre 0,12 katsayı ile bölüme yerleşen son kişinin puanı 344,84909 olarak açıklanan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programına toplamda 8 kişilik yerleşebilme imkânı vardır.

Hukuk Fakültesi – Hukuk (%100 burslu) (Eşit Ağırlık)

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi ‘nde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında 20 öğrencinin %100 burslu okuma hakkı kazandığı Hukuk bölümü Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin en yüksek eşit ağırlık taban puanı ile öğrenci kabul ettiği bölüm olarak 9’u profesör, 4’ü doçent ve 12’si doktor öğretim üyesi olmak üzere 25 akademisyenin görev yaptığı program bir kez daha Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin en yüksek eşit ağırlık puanı ile öğrenci kabul eden bölümü olmuştur.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fakülteleri

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Fen – Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere toplamda 5 fakülteden meydana gelmektedir.  5 fakültesinde toplamda 23 lisans programı bulunan üniversitede öğrenciler ücretli, %25 burslu, %50 burslu ve tam burslu şekilde okuyabiliyor.

 Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Ücretleri

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ücretleri Türkiye genelindeki vakıf üniversitesi ücretlerine paralellik göstermektedir. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde ücretli okuyan öğrencilerin ödemesi gereken senelik ücret 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılı için 43 bin 900 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Öğrenim ücretinin ilk taksiti akademik yılın ilk döneminin; ikinci taksit ise akademik yılın ikinci döneminin başında tahsil edildiğinde öğrenciler eğitimlerine başlayabilmektedir. Öğrenim ücretini belirlenen süreler içerisinde gerçekleştirmeyen öğrencilerin kayıt yapması ya da kayıtları yenilemesi durumu mümkün olmamaktadır.

 Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Bursları

Atatürk ilke ve inkılaplarını kendilerince özümseyen, analitik ve aynı zamanda inovatif düşünme yeteneğini geliştirmiş, evrensel değerleri de benimseyen ve eleştirel bakış açısına sahip olan öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerine çeşitli burslar ve birçok bölümde indirim imkanları sağlanmaktadır.

ÖSYM sınavlarındaki başarıları sayesinde %25, %50 veya tam burslu yerleşen öğrencilerin burslarının “hiçbir şekilde” kesilmemesi Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin sunduğu en önemli bir avantaj olarak ön plana çıkarılması üniversitenin gururu olarak taşınmaktadır. ÖSYM sınavlarında başarı elde eden ve tam burslu yerleşen öğrenciler başarılarına göre de üniversiteden üstün başarı bursu almaya hak kazanabilirler. İlk 250’ye ve ilk 2000’e giren öğrenciler başarıları ile orantılı olarak her sene 9 ay süresince karşılıksız burs alabilirler.

Yorum gönder