×

Giresun Üniversitesi Hakkında Tanıtım

Giresun Üniversitesi

Giresun Üniversitesi Hakkında Tanıtım

Giresun Üniversitesi, Mehmet Haberal’ın 1980’de Türkiye Organ Nakli Yanık ve Tedavi Vakfını, 1982 senesinde Diyaliz Merkezini ve 1986 yılında Haberal Eğitim Vakfını oluşturmasının ardından; yükseköğretim kurumlarına olan ihtiyacı karşılamak ve çağdaş bir eğitim sistemi yürütmek amacı ile 14 Eylül 1993 tarihli 515 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye dayalı olarak 13 Ocak 1994 tarihli Resmî Gazetede yayınlanan 3961 sayılı Kanuna tabii olarak kurulmuştur.

Üniversite çalışmaları, bilgi çağının getirdiği evrensel bilgiye ulaşımı ve gereken bilgiyi kullanma kapasitesi gelişkin; sağlık, eğitim, beşerî bilimler, hukuk, iletişim, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji branşlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı, rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili, sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan; çevreye duyarlı insanlar yetiştirmektir.

1994 yılında başlayan eğitim-öğretim faaliyetleri Giresun Üniversitesinde; 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 6 Meslek Yüksekokulu, 7 Enstitü ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile devam etmektedir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında, Üniversite bünyesinde araştırma ve uygulama ya yönelik birçok merkezler bulunmaktadır. Örnek olarak 2017 yılında Stres Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi de kurulmuştur.

Giresun Üniversitesi, üç kampüste de eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektedir.  Üniversitenin uygulama otelleri olan; Kızılcahamam Patalya Termal Resort ve Gölbaşı Patalya Lakeside Resort Otelleri, üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri çerçevesindeki uygulamalarına yönelik destek vermektedir. Sağlık ve eğitim faaliyetlerinde ISO Kalite Belgesi alan ilk Vakıf Üniversitesi olan Üniversite, New York 2013 Uluslararası Kalite Zirvesinde Altın Kalite, Paris 2015 Uluslararası Kalite Zirvesi Platin Kalite ödüllerini almıştır.

Üniversitede Bologna Süreci kapsamında Diploma Eki çalışmaları tamamlanarak, Yükseköğretim    Kurulu Başkanlığı izni ile 2005 -2006 senesinden başlanarak tüm mezunlara   Diploma   Eki   verilmeye başlanmıştır. 2012-2013   akademik yılından itibaren de mezunlara verilen diploma eklerinde Europass Etiketi kullanılmaktadır. Üniversite, Diploma Eki Etiketi ve AKTS Etiketi ile Avrupa Yükseköğretim Alanının içindeki yerini almıştır.

Giresun Üniversitesi

Giresun Üniversitesinin İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Bağlıca Kampusu’nda hizmet veren Öğrenci Yurtları, tek ve çift kişilik olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca, özürlü öğrenciler için iki kişilik dört özel oda ayrılmış durumdadır. Banyo, lavabo ve tuvaleti içinde olan yurt odaları ve koridorlar halı kaplı olup her türlü konfora sahiptir. Aynı kompleks içinde, iki ayrı dinlenme ve oturma salonu, kafeterya, alakart yemek salonu, özel çamaşırhane iki bankamatik, bilardo salonu, kitap-kırtasiye-fotokopi ile, konfeksiyon-parfümeri-bujiteri, market ve bay-bayan kuaförü bulunmaktadır.

Giresun Üniversitesi’nin sahip olduğu imkânlar ve olanaklar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Giresun Üniversitesi, çok çeşitli kurslar ve yüksek düzeyde eğitim sunan modern ve iyi donanımlı bir okul olarak tanınmaktadır. Öğretim ve araştırmanın mükemmel kalitesi ve akademik kadronun rakipsiz akademik bilgi ve deneyimi, Giresun Üniversitesi ‘de çalışmayı teşvik edici ve paha biçilmez bir deneyim haline getiriyor.

Giresun Üniversitesi akademik birimi içerisinde 4 Fakülte, 4 Yüksekokul, 3 enstitü bulunmaktadır. Giresun Üniversitesi Rektörü Ali Haberal olarak seçilmiştir. Giresun Üniversitesinde rektör yardımcısı da bulunmaktadır. Giresun Üniversitesi rektör yardımcısı M. Abdülkadir Varoğlu olarak atanmıştır.

Trabzon da bulunan tüzel kişiliğe sahip vakıf üniversitesi Giresun Üniversitesi eğitim dili Türkçe olarak belirlemiştir. Üniversite 2011 yılında öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

Uluslararası ilişkiler bölümü açılmıştır ve öğrencilere Giresun Üniversitesi kapı açmıştır. Yine aynı yıllarda fen edebiyat fakültesi içerisinde İngiliz dili ve edebiyatı, Rus dili ve edebiyatı lisans bölümleri kurulmuştur. Fen edebiyat fakültesinde lisans bölümlerine ilk defa öğrenci alınmıştır. 2012 2013 yıllarında Giresun Üniversitesi meslek yüksekokulu kurularak 9 programda ön lisans öğretime de açılmıştır. Ayrıca 2012 2013 yıllarında sağlık bilimleri fakültesi de kurulmuştur.

İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Giresun Üniversitesi imkân ve olanakları oldukça geniştir. Giresun Üniversitesi, iletişim ağı ortamında gerek Giresun’da gerekse Giresun dışında bulunan merkezlerini, yüksek hızlı data devreleriyle merkeze bağlamış durumdadır.

Giresun Üniversitesi Bağlıca Kampüsü’nde 500 kişilik kafeterya öğrencilere hizmet vermektedir. Öğrenci Sağlık Merkezi tarafından 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak işlemektedir. Öğrenci Sağlık Merkezi yapısının içinde genel polikliniğin yanı sıra diş polikliniği de bulunmaktadır. Sağlık Merkezi aynı zamanda üniversite çalışanlarının işyeri hekimliği görevini de üstlenmektedir. Merkezin amacı, öğrenimleri süresince öğrencilerin acil tıbbi gereksinimlerini karşılamaktır.

İlk muayene ve müdahale ücret alınmaksızın yapıldıktan sonra, ileri tetkik ve tedavi gerektiren durumlarda öğrenci, Giresun Üniversitesi Hastanesine sevk edilmekte, tedavinin devamı ve izlenmesi, öğrencinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanmaktadır. Acil tedaviye ilişkin ilaç bedellerinin büyük bir kısmı Üniversite tarafından karşılanmaktadır.

Nasıl Bir Üniversitedir?

Giresun Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler mevcuttur. Kütüphane biri süreli yayınlar, diğeri kitap okuma salonu olmak üzere 2 ayrı salonda ve müstakil çalışma odalarında hizmet vermektedir. Aynı anda 200 okuyucunun oturarak çalışmasına imkân sağlayabilecek kapasitededir. Kütüphane 18 kullanıcılı bir bilgisayar ağına sahiptir. Bu ağ üzerinde BLISS Kütüphane otomasyon programı kullanılmaktadır. Kütüphanede mevcut bütün materyal kütüphane programına kayıtlıdır. Kaynak tarama hizmetleri, tek bir anahtar sözcük yardımıyla (yazar adı, kitap adı, konu, seri adı içinde geçen herhangi bir kelime olabilir) okuyucular tarafından gerçekleştirilmektedir. İadesi geciken kitaplar, bilgisayardan alınan çıktılarla takip edilebilmektedir. Kütüphaneler arası iş birliği çerçevesinde üyelere özel ödünç kitap alma ve fotokopi hizmetleri gerçekleştirilmektedir. Kütüphanedeki kitapların sınıflandırılması, tıp bölümü materyalleri haricinde en çok tercih edilmekte olan Library of Congress sınıflama sistemine göre yapılmaktadır. Tüm materyalin sınıflandırılmasında Anglo American Cataloging Rules II uygulanmaktadır. 2000-2001 öğretim yılında yeni yapılan abonelerle ve bağışlarla birlikte süreli yayın sayısı 811’e çıkmıştır. Toplam kayıtlı materyal sayısı 42724’dir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, Eylül 1997 tarihinden itibaren çalışmalarına devam eden bir öğrenci hizmet birimidir. Merkezin amacı, öğrencilerin kendilerini tanımalarına, sahip oldukları güçlerin farkına varmalarına, kendilerine açık fırsatları görmelerine ve elde ettikleri bu bilgileri mesleki ve sosyal yaşamlarında kullanmalarına yardımcı olmaktır. Bu amaçla, öğrencilere yaşadıkları soruna göre bireysel veya grupla psikolojik danışma yardımı sunulmaktadır. Ayrıca psikolojik sağlığı koruyucu ve geliştirici nitelikte çalışma grupları düzenlenerek kişisel gelişim seminerleri verilmektedir.

Üniversitede her gün belirli saatlerde otobüsler tarafından kampüs-şehir merkezi, şehir merkezi- kampüs arasında öğrencilerin ulaşımı sağlanmaktadır.

Yorum gönder