×

Gümüşhane Üniversitesi

Gümüşhane Üniversitesi

Gümüşhane Üniversitesi

Gümüşhane Vakfı tarafından 15 Temmuz 1997’de 2547 sayılı kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere kurulmuştur. Kamu tüzel kişiliğine sahip olan bir vakıf üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası sıralamalarda başarılarıyla yükselmektedir.

Gümüşhane Üniversitesi son yüzyılda finanse edilen bölgedeki en büyük üniversitelerden birisidir. Başkent Gümüşhane’da kaliteli öğretim verilen, bilim ve teknoloji üreten, derin araştırmalar yapan, ülkenin parlak geleceğine ışık tutan bir üniversite olmak amacıyla kurulan Gümüşhane Üniversitesi, yirmi dört yılı aşkın bir süredir bu hedefi gerçekleştirmek ve daha ileriye taşımak için kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Gümüşhane Üniversitesi

Gümüşhane Üniversitesi Nasıl Bir Kurumdur?

Gümüşhane Üniversitesinde Mühendislik, Tıp, Hukuk, İşletme, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunda bulunan 40’dan fazla program ile yükseköğretim hizmeti tüm öğrencilere sunulmaktadır.

7 Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen çalışmalara ek olarak 170’i aşan laboratuvar, sayısı 9000’i aşan öğrenci tarafından çeşitli araştırma ve eğitim çalışmalarıyla kullanılıyor. Araştırma merkezleri içinde yer alan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi, alanında Türkiye de ilk ve tek, Avrupa’nın ise en iyi üç merkezinden biri olma özelliğini taşıyor. 2010 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı desteği ve Gümüşhane Üniversitesi katkılarıyla kurulan ve toplam bütçesi 32 milyon TL olan Merkez’in hedefi, Türkiye’deki metal şekillendirme sektörünü uygulamalı araştırmalar ile destekleyerek, yenilikçi, inovatif, bilgiye dayalı ve enerji tasarruflu imalat teknolojilerinin geliştirilmesini, yüksek katma değerli parçaların üretilmesini sağlamaktır.

Benzer bir şekilde, Esenboğa Havaalanında bulunan Gümüşhane Üniversitesi Sivil Havacılık Eğitim Merkezi, Gümüşhane’da ki bir üniversite bünyesindeki ilk ve tek uçak hangarı olma özelliğine sahiptir.

Geride bıraktığı 20. yılını Girişim, Gelişim, Değişim sloganı ile kutlayan Gümüşhane Üniversitesi girişimcilerin başvurularını toplayarak değerlendirecek, uygun bulduğu fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve nitelikli iş planı hazırlamada girişimcilere destek olacak olan TUBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişim) Programında uygulayıcı kuruluş olarak desteklenmeye de hak kazanmış olup bu programı başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.  Türkçe eğitimleri de olmakla birlikte, birçok bölümünde eğitim dili İngilizce olan Gümüşhane Üniversitesinde tek dille yetinmeyen öğrenciler için farklı diller de öğretim imkânı bulabiliyor. Dünyanın her yerine ulaşan Gümüşhane Üniversitesinde elliyi aşkın farklı ülkeden 500’den fazla öğrenci eğitim görüyor.

Bilim, kültür, sanat, spor gibi pek çok açıdan yaşamı güzelleştiren bireyler yetiştirmeye çalışan Gümüşhane Üniversitesinde “Başarıyı Paylaşım” programı ile öğrencilerin sahip olduğu değerlerin tüm paydaşlara duyurulması ve çoğaltılması amaçlanıyor.

Gümüşhane Üniversitesi genel olarak sorumlu olduğu tüm öğrencilerin eğitim ve gelişimi için çalışmalara devam ederken ayrıca bünyesindeki öğrencileri sosyal ortama hazırlamayı da amaç edinmiş ve buna yüksek düzeyde önem ve ilgi veren bir üniversite konumuna gelmiştir. Gümüşhane Üniversitesi kulüpleri oldukça açık ve geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler üniversite bünyesinde mevcuttur. Bu kulüplerden bahsetmek gerekirse ilk olarak Mühendislik kulübünden bahsedebiliriz. Çocuk gelişimi kulübü de Gümüşhane Üniversitesinde bulunmaktadır. Ayrıca psikoloji kulübü, elektrik elektronik kulübü, siyaset akademisi gibi çeşitli kulüpler de bulunmaktadır. Gastronomi kulübü, tasarım atölyesi kulübü de bulunmaktadır. Öğrenciler sahip oldukları ilgi alanları doğrultusunda kulüpleri seçebilir ve bunun üzerine sosyal ortamlarda bulunma imkânlarına sahip olabilirler.

Gümüşhane Üniversitesi bünyesindeki fakülteler: Adli Bilimler Fakültesi, Adli Teknolojiler, Adli Kimya, Adli Biyoloji, Adli Fizik, Yönetim ve Bilişim Güvenliği, Siber Güvenlik, Yönetimsel Güvenlik, Kriminoloji, Fen Fakültesi, Biyoteknoloji, Moleküler Biyoloji, Adli Psikoloji, Mühendislik Fakültesidir. Bu fakültelerden Mühendislik Fakültesi bünyesindeki bolümler ise Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım ve Yapay Zekâ Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji ve Teknolojileri Mühendisliği, Savunma Sistemleri Mühendisliğidir.

Gümüşhane Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Gümüşhane Üniversitesinde ki diğer akademik bölümlere bilgisayar bilimleri disiplini dersleri vermek üzere bir hizmet bölümü olarak kuruldu. Daha sonra ilerleyen yıllarında bölüm, şimdiki adı “Bilgisayar Mühendisliği Bölümü” ile Mühendislik Fakültesi’ne entegre edilmiş ve yeni misyonunu kendi lisans programlarını sağlamayı devretmiştir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Eğitimi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim, araştırma ve kamu hizmeti olmak üzere üçlü bir misyonla kurulmuştur. Bu temele dayalı olarak, bölümün amacı, elektrik mühendisliğinin tüm ana alanlarında, öğrencilere yaşam boyu sürekli öğrenme ve liderlik için hazırlayacak tutum, değer, vizyon ve eğitimi aşılamak, yetenek ve becerilerini geliştirmektir.

Gümüşhane Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Gümüşhane Üniversitesi sahip olduğu imkânlar ve olanaklar oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Gümüşhane Üniversitesi, çok çeşitli kurslar ve yüksek düzeyde eğitim sunan modern ve iyi donanımlı bir okul olarak tanınmaktadır. Öğretim ve araştırmanın mükemmel ka1litesi ve akademik kadronun rakipsiz akademik bilgi ve deneyimi, Gümüşhane Üniversitesin ‘de çalışmayı teşvik edici ve paha biçilmez bir deneyim haline getiriyor. Üniversite ayrıca iyi bir öğrenci altyapısına, araştırma ve öğretimi desteklemek için çok çeşitli yüksek standartlı laboratuvarlara ve konferans salonlarına, ayrıca üç yurt binasına, kendi yayıncısına ve modern bir ana kütüphaneye ve fakülte kütüphanelerine sahip olmaktan gurur duyar.

Kent merkezine 20 Km uzaklıkta bulunan Gümüşhane Üniversitesinde, kampüs içinde yurt bulunmamaktadır. Gümüşhane dışından üniversitemizi kazanan öğrencilerin kalacak yer sorunları; Halkla İlişkiler tarafından öğrencilere sunulan çeşitli yurt seçenekleri ile giderilmektedir. Öğrencilerin rahat, ferah ve güvenilebilir bir ortamda barınma ihtiyaçlarını giderebilmeleri için şehir merkezlerindeki yurtlarla iletişim kurularak; öğrencilerin bu yurtlarda kalmaları sağlanmaktadır. Yurtların donanımı öğrencilerin rahat etmelerine yönelik olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerin beslenme, konaklama, temizlik ve gündelik ihtiyaçları yurtlardaki personel tarafından düzenli ve günlük olarak karşılanmaktadır.

Gümüşhane Üniversitesi’nin modern kütüphanesinde, 33.415 kitap ve 1399 süreli yayın aboneliği ile geniş bir bilgi birikimi hedeflenmiştir.  Gümüşhane Üniversitesi’nde 387 adet bilgisayar öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Tüm bilgisayarlar internete bağlıdır. Üniversitede, bilgisayar başına düşen öğrenci sayısı 3’tür. Tüm öğrencilere e-mail adresi ve web sayfası yapma imkânı sağlanmaktadır. Kütüphanede ise kurulan bilgisayar ağı ile istenilen bilgi ve dokümana anında ulaşılabilmekte, “University of the Incarnate Word” ile yapılan iş birliği protokolüyle uluslararası bilgi alışverişi sağlanmaktadır. Ayrıca yurt içindeki diğer üniversite kütüphaneleri arasında her türlü bilgi ve doküman alışverişi yapılabilmektedir.

Yorum gönder