×

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi ülkemizin en köklü ve en önemli üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Herkesin bildiği Hacettepe Üniversitesi, Türkiye’nin başkentinde bulunan önemli ve kaliteli bir okuldur. Okulun öğrencilerine sağladığı imkanlar ve sunduğu eğitimin kalitesi takdire layıktır. Bu anlamda ülkemizde birçok üniversite öğrencisi adayı Hacettepe Üniversitesini tercih listesinde ilk sırada bulundurur. Çünkü birçok öğrencinin hayali ve ideali Hacettepe gibi önemli bir üniversitede öğrenim görmektir. 1950’lerden beri eğitim alanında hizmet veren bu okul, Tıp ve hemşirelik gibi pek çok önemli bölümü bünyesinde bulundurmaktadır. Sadece sağlık alanında değil diğer alanlarda da çok fazla bölüme sahip olan Hacettepe Üniversitesi, diğer okullarla kıyaslandığında genel olarak yüksek taban puanları ve sıralamaya sahiptir.

Çok çeşitli alanlarda bölümler barındıran Hacettepe Üniversitesi, bu anlamda da diğer okullardan bir adım önde olmuştur. Ülkede hemen hemen her öğrencinin tercih etmek istediği bölümlere sahip olan Hacettepe Üniversitesi, bu bölümlerde verdiği kaliteli eğitimde de adından sıkça söz ettirmektedir. Birçok okul tercih döneminde ve sınav senesinde Hacettepe Üniversitesine gezi düzenlemekte, öğrencilerinin bu okulda öğrenim görmesini tavsiye etmektedir. Bu anlamda da Hacettepe Üniversitesinin öğretim görevlileri tarafından çok sık önerildiği gözlerden kaçmamalıdır.

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi Akademik Birimler

  1. 14 fakülte
  2. 14 enstitü
  3. 2 yüksekokul
  4. 1 konservatuar
  5. 5 meslek yüksekokulu
  6. 105 araştırma ve uygulama merkezi

Hacettepe Üniversitesinde Yaşam Nasıldır?

Hacettepe üniversitesi eğitim alanında sağladığı üstün katkıların yanında sosyal aktiviteler açısından da birçok okulun önünde yer alır. Okul birçok faaliyete ve sosyal davranışlara önem vermekte, sık sık gezi ve turnuvalar düzenlemektedir. Okulda resme, sergiye, spora, dansa, satranç gibi turnuvalara duyulan ilgiden ötürü sürekli bu alanlarda faaliyet ve etkinlikler düzenlenir. Toplam 5 yerleşkeye sahip olan okulda, tıp ve diş hekimliği gibi sağlık alanında eğitim veren fakültelerin bulunduğu alanlar farklıdır. Başkentin neredeyse her yerine yayılan yerleşkelere ulaşım kolay olduğu için bu alanlarda öğrenim gören öğrenciler herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır. Farklı pek çok bölümden öğrencilere ev sahipliği yapan yerleşkeler, Ankara’nın birçok ilçesinde yer alır.

Hacettepe üniversitesi yalnızca ülkemizde değil yurt dışında da adından söz ettiren başarılı bir okuldur. Birçok kez ülkemizi başarısıyla gururlandıran Hacettepe Üniversitesi, öğretim üyelerinin kalitesiyle de bilinmektedir. ODTÜ gibi önemli üniversiteyi barındıran Ankara, Hacettepe Üniversitesiyle de yurt dışında isminden sıkça söz ettirir. Ankara gibi önemli ve büyük bir şehirde bulunan okulda öğrenciler için pek çok imkan bulunur. Öğrencilerin rahat ve kaliteli bir eğitim hayatı sürmesi için okul yetkilileri elinden geleni yapar. Öğrencilerin ideallerine ve geleceğe dair hedeflerine yön veren Hacettepe Üniversitesi, topluma yön veren kaliteli bireyler yetiştirme amacını taşır.

İmkanları Nelerdir?

Hacettepe Üniversitesi başarılı öğrencilere sağladığı burslarla tanınan, özellikle ortalaması yüksek öğrencilere yurt dışı desteği sağlayan bir okuldur. Alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerin bu okuldan mezun olduktan sonra önünün çok açık olduğunu söylemek mümkündür. Eğitim hayatına bu okuldan sonra yurt dışında devam etmek isteyenlerin, yüksek lisans yapmak isteyenlerin Hacettepe üniversitesini tercih etmesi tavsiye edilir. Tam anlamıyla kariyer yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan Hacettepe Üniversitesi, dünya çapındaki en önemli mesleklerin oluşmasına fırsat tanımıştır. Daha önce açılmayan ve Türkiye’de eğitim vermemiş olan pek çok bölüm Hacettepe Üniversitesi ile beraber eğitime başlamıştır.

Öğrencilerin farklı bakış açısı ve yaratıcı düşünme gücüyle hayata bakmasını sağlayan Hacettepe Üniversitesi, derslerde sağladığı imkanların yanında sosyal açıdan da pek çok kolaylık sağlar. Öğrencilerin hem eğlenmesini hem de öğrenmesini isteyen Hacettepe Üniversitesi, bulunduğu konum itibariyle de öğrencilerine büyük avantaj sağlar. Öğrenci yurdu ve diğer yerleşim yerleri açısından oldukça fazla imkana sahip olan Hacettepe Üniversitesi, fakülteler içinde bulunan bu bölümlere de oldukça özen gösterir. Yurtların ve okul binasının temizliğine, konforuna, güvenliğine dikkat eden Hacettepe Üniversitesi hiçbir öğrencinin mağdur olmaması için gayret gösterir.

Ankara’nın geleneksel dokusunu ifade eden Hamamönü de yine kampüste yer alır ve öğrencilere keyifli anlar yaşatır.  Okulun en büyük yerleşkeleri binlerce öğrenciyi barındırır ve onlara rahat bir üniversite yaşamı sürdürmek için fırsatlar arar. Okulun ulaşımına bakıldığında zaten Ankara gibi büyük bir şehirde yer aldığı için ulaşım noktasında öğrencilerin herhangi bir sıkıntı yaşadığı görülmez. Okula her yerden ulaşım mevcuttur ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri kolayca okula gidebilir. Otobüs, metro, özel halk otobüsleri, dolmuşlar ve pek çok toplu taşıma araçları okula gitmektedir. Bu nedenle öğrencilerin ulaşım noktasında da ayrıcalıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Okulun yemekhane ve spor salonu gibi alanları da hem temiz hem de konforludur. Öğrencilerin kaliteli ve ucuza yemek yemesine özen gösterilir. Onların mağdur olmaması için bu alanlarda bütçe oldukça makul tutulur ve öğrencilerin sağlığına özen gösterilir. Temizlik noktasında öğrencilerin daha yaşanabilir alanlarda bulunması istenir. Bu nedenle okulun temizliği düzenli şekilde yapılır ve bu noktada herhangi bir şikayetle karşılaşılmamasına dikkat edilir. Aksi takdirde öğrencilerin sağlığı ve yaşam standartı tehlikeye atılmış olur.

Hacettepe Üniversitesinde Sıralamalar ve Taban Puanlar

Hacettepe üniversitesinde hukuk, tıp, mühendislik, diş hekimliği gibi çok kaliteli ve yüksek bölümler mevcuttur. Bunların yanında her öğrencinin tercihine uygun bölümler barındıran Hacettepe Üniversitesi, farklı bakış açılarına da ev sahipliği yapmaktadır. Fakültelerle beraber yaşam alanları, avm ve diğer yerleşim yerlerinden olan yurtlar açısından öğrencilerine büyük yarar sağlayan bir okuldur. Bu yüzden okulun bölümlerinin sıralama ve puanları diğer üniversiteler ile kıyaslandığında daha yüksektir. Çünkü üniversite hem bulunduğu konum hem de kalitesi itibariyle yüksek puanlı bölümler içermektedir.

Yorum gönder