×

Çorum’da bir Devlet Üniversitesi: Hitit Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Hitit Üniversitesi

Çorum’da bir Devlet Üniversitesi: Hitit Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Hitit Üniversitesi görevi, Toplumun ihtiyaçlarını belirleyip çözüm üreten, gelişime ve yeniliğe açık, etik değerlere bağlı, ulusal duyarlılıklara sahip profesyoneller yetiştirmek; evrensel standartlarda üretilen bilgiyi insanlık için faydalı çıktılara dönüştüren bilimsel çalışmalar yapmak olarak belirlenmiştir.

Hitit Üniversitesi vizyonu ise, Uluslararası standartlarda bilimsel saygı ile tercih edilen bir dünya üniversitesi olmaktan yanadır.

Hitit Üniversitesi kalite politikası eğitim, araştırma ve geliştirme, topluma hizmet ve yönetim faaliyetlerini yürütmek/yürüttürmek; Hitit Üniversitesinin misyon ve vizyonuna uygun olarak, tüm paydaşları tarafından benimsenen toplam kalite yönetimi anlayışı ile, etik değerlere ve yasal ilkelere dayalı, insan odaklı, yenilikçi ve sürekli iyileştirme ilkesi üzerine kurulmuştur.

Dinamik ve yetkin akademik kadrosu ile ulusal ve uluslararası itibara sahip, bölgesi ve sektörü ile her yönüyle bütünleşmiş, “Seçkin Şehir- Dünya Klasında” sloganıyla yeniliklere açık çağdaş bir üniversite olma hedefinde emin adımlarla ilerleyen Hitit Üniversitesi, Üniversite” en hızlı gelişen üniversitelerden biri olarak dikkat çekmektedir.

Hitit Üniversitesi akademik birimi içerisinde 4 Fakülte, 4 Yüksekokul, 3 enstitü bulunmaktadır.

Çorum ilinde bulunan bir devlet üniversitesi olan Hitit Üniversitesi’nin eğitim dili Türkçe ve İngiliz olarak belirlenmiş bölümleri mevcuttur.

2012 2013 yıllarında Hitit üniversitesinde açılan iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bankacılık ve finans, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü bölgede tercih sebebi olarak açılmıştır ve öğrencilere Hitit Üniversitesi istekleri doğrultusunda kapılarını açmıştır. 2012 2013 yıllarında Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu kurularak birçok programda ön lisans öğretime de açılmıştır.

Hitit Üniversitesi

Hitit Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Hitit Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir. Hitit Üniversitesi bünyesinde büyük hedefler doğrultusunda yılmadan çaba sarf edip ve olumlu sonuçları hızla alınmaktadır.Ayrıca Hitit Üniversitesinde kayıtlı çoğunluğu Orta Asya Cumhuriyetlerinden olmak üzere 186 yabancı uyruklu öğrenci bulunmaktadır. Öte yandan Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya, Ortadoğu’dan Balkanlar ve Kafkasya’ya kadar 27 farklı ülkeden öğrenci ağırlamaktadır. Dünya standartlarında ve dünya ile rekabet eden bir üniversite için eğitim kalitesinin artırılması için eğitim öğretimin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları hızla devam etmektedir, daha çağdaş ve esnek bir yapıda eğitime devam etmek ve öğrencilerimize başarılı ve çok yönlü bir gelecek sunmaktır. Nihai hedefi en az bir yabancı dil bilen, çok okuyan, araştıran, araştıran, hedeflerinin peşinden giden ve gelecek kaygısı taşımayan bireyler yetiştirmektir.

Aynı zamanda bugün 14’e ulaşan araştırma ve uygulama merkezlerimizde alanında uzman eğitmenler tarafından birçok konuda derinlemesine araştırmalar yapılmakta olup ayrıca bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunmaktadır. Tüm bu eğitim faaliyetleri Üniversitemizde tam zamanlı çalışan 698 akademik personel ve 377 idari personel tarafından yürütülmektedir. Bu nedenle Hitit Üniversitesi, yaklaşık 20.000 nüfusu ile büyük bir kurum olmuştur.

Hitit Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Hitit Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur.  Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi Üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayisinin uluslararası alanda rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji ile yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin modern ve çağdaş düzeyde olan teknolojilere uyumunu sağlamak, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun kararları da dikkate alınıp o yörüngede  teknolojinin yoğun olduğu alanlarda yatırım olanakları yaratmak, sorgulayıcı, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkanı yaratmak teknoloji transferlerine yardımcı olmak ve yüksek ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak alt yapıyı sağlamak amacıyla 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun ve 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na istinaden, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün 10.05.2013 tarih ve 3775 sayılı izin yazısı ile kurulmuştur.

Çorum Teknopark İdare Binası ve Kuluçka Merkezi olarak yaklaşık 17.000 m2 arazi üzerine inşa edilmiştir.

Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi, Organize Sanayi Bölgesi (%52), Hitit Üniversitesi Rektörlüğü (%46), Çorum İl Özel İdare (%1) ve Çorum Ticaret Sanayi Odası (%1) ortaklığından oluşan bir anonim şirkettir.

Güven ve huzur dolu Çorum’da, bölgenin parlayan yıldızının bulunduğu Çorum’da 17 Mart 2006’da kurulan Hitit Üniversitesi, renkli üniversite deneyimi ve istihdam odaklı bölümleriyle hem medeniyetleri hem de yeniliği temsil ederek öğrencilere kaliteli eğitimi garanti eden güvenli bir gelecek sunuyor. “Medeniyeti Aydınlatan İlim Güneşi”, “En Özel Devlet Üniversitesi” ve “Seçkin Şehir- Dünya Üniversitesi” sloganları ile gerçekleştirildi.

 Hitit Açılan Bölümler Nelerdir?

Hitit Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır. Hitit Üniversitesi fen edebiyat fakültesi kapsamında fizik,kimya , fen bilgisi öğretmenliği lisans bölümüne kontenjanlar dahilinde ilk defa öğrenci alımları yapılmıştır. Hitit Üniversitesi, eğitime başladığı 2006 yılından bu yana 9 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulunda 1.641’i lisansüstü olmak üzere 18.475 öğrenciye kaliteli eğitim vermektedir.

Yorum gönder