×

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Hakkında Bilgiler

T.C. Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi, 06.04.2010 Bakanlar Kurulu kararı ile “Isparta uygulamalı bilimler Meslek Yüksekokulu” olarak beş programla eğitim ve öğretime başlamıştır. 03.03.2011 tarihinde “T.C. Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi” adıyla yeniden doğmuştur. Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi akademik birimleri içerisinde 3 Enstitü, 4 Fakülte, 1 Meslek Yüksekokulu 3 Araştırma Merkezi ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunmaktadır. Isparta uygulamalı bilimler Eğitim Vakfı, ülkenin eğitimine ve kaynak teknolojisinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 7 Eylül 1994 tarihinde kurulmuştur. Isparta uygulamalı bilimler Holding, ekonomik başarıların topluma mutlak entegrasyonuna inanmakta ve bunu toplum için hayati bir ihtiyaç olarak görmektedir. Isparta uygulamalı bilimler Holding, Isparta uygulamalı bilimler Eğitim Vakfı’nı kurarak bugüne kadar yaptıklarının mutluluğunu yaşarken gelecekte yapacaklarının da heyecanını yaşıyor. Isparta uygulamalı bilimler Eğitim Vakfı, vakfın amaçları doğrultusunda yürüttüğü faaliyetlerden ve hayır kurumlarından dolayı 05.04.2007 tarihinde çeşitli kurumlardan Teşekkür Belgesi ve özellikle Millî Eğitim Bakanlığı’ndan Teşekkür Belgesi ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Teşekkür Plaketi almanın gururunu yaşamaktadır.

GEDİK Eğitim Vakfı, 2008 yılından bu yana Uluslararası Kaynak Enstitüsü’nün (IIW) sorumlu üyesidir ve Mart 2009’dan bu yana Uluslararası Kaynak Mühendisliği , Uluslararası Kaynak Teknisyeni ve Uluslararası Kaynak Mühendisliği için uluslararası düzeyde  geçerliliği bulunan eğitim ve öğretim programları düzenlemektedir.

Kaynak Kontrol Personeli (IWIP) Sürdürülebilir eğitim programları ile seçkin öğretim kadrosuyla geleceği şekillendirebilecek bireyler yetiştiren, yenilikçi, mükemmellik yaratan, mükemmel bir dünya üniversitesi olmak. Bilimi teknolojiyle buluşturup pratiğe dönüştürerek etkin eğitim veren ve topluma hizmet eden bir dünya üniversitesi olmak. Sanayi ve hizmet sektöründeki tecrübesini eğitimle bütünleştiren, kalitesini uluslararası standartlarda sürekli değerlendiren öncü bir araştırma geliştirme üniversitesi olmak. Bilim, Teknoloji, Sanat, Kültür, Hizmet ve Spor alanlarında Üniversite-Toplum-Sanayi iş birliğine en üst düzeyde katkıda bulunan, toplumu ve bireyleri yaşam boyu öğrenmeye teşvik eden bir yükseköğretim kurumu olmak üniversitenin kuruluş amaçlarındandır.

Ulusal ve uluslararası iş birlikleri ve projelerle uluslararası öğrenci ve akademisyenler için cazibe merkezi olmak. Türkiye’de hem sanayi hem de ekonomi çok hızlı değişmekte ve gelişmektedir. Ülkemiz yabancı yatırımcılar için bir üretim ve yatırım merkezi haline gelmektedir. Her geçen gün farklı bölgelerde ve farklı sektörlerde yeni sanayi tesisleri kurulmaktadır. Bu da modern teknolojiyi kullanabilen, yaratıcı düşünebilen, yabancı dil bilen ve donanımlı personel ihtiyacını artırmaktadır.

Aynı zamanda sektör hizmetlerinin büyümesi, artan talebin beklentilerini karşılayacak şekilde okuyan, araştırma yapan, analiz becerisi yüksek, özgüveni yüksek, kendini ifade edebilen ve donanımlı personele olan ihtiyacı artırmaktadır.  Türkiye genç nüfusu ile dünyada yükselen bir yıldızdır.

Bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak tecrübe aktarmak ve gençlerle paylaşmak amacıyla 1994 yılında Isparta uygulamalı bilimler Eğitim Vakfı’nı kuruldu. Isparta uygulamalı bilimler Eğitim Vakfı bu yolda attığımız ilk adım oldu. 2011 yılında Isparta uygulamalı bilimler Holding şirketlerinin edindiği bilgi birikimini akademik çalışmalarla ilişkilendirerek ülkemiz sanayi ve hizmet sektörünün gelişimini hızlandırmak ve nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla İstanbul Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi kurulmuştur.

2010 yılında Isparta uygulamalı bilimler Meslek Yüksekokulu olarak kurulan Üniversitemiz, modern altyapısı, güçlü eğitim sistemi ile bilim ve teknolojiye dayalı yenilikçi ve sürekli gelişen bir vizyona sahiptir. Üniversite-sanayi iş birliğine odaklanan ve bu yaklaşımı her alanda uluslararası olma hedefiyle akademik ve idari her birime yansıtan, tanınmış, araştırma ve geliştirme odaklı bir üniversite olan İstanbul Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi, sizlere mutlu, huzurlu, sağlıklı ve kaliteyi ön planda tutarak başarılı bir çalışma ortamı. Öğrencilere öğrendiklerini pratiğe dökmeyi öğreterek, araştırma ve geliştirme projeleri ile bilime katkıda bulunarak üst sıralarda yer alan üniversitelerden biri olmayı hedeflemektedir. Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır.

Üniversitenin kurucusu Halil Kaya, “Dünyanın bir yerinde bir mühendis icat yaptıysa ben de bunu yapmalıyım” diyerek öğrenciler ve çalışanlarla birlikte çalışma azmini ve özgüvenini kazanmıştır. Sadece mühendislik alanında değil, bilim, hukuk, sağlık, sosyal bilimler, spor alanında ve tüm disiplinlerde gerekli çalışmalar sürdürülmelidir. Bu kapsamda eğitim ve öğretim programlarında verilen teorik bilgi ve uygulamalı eğitimin yanı sıra bilgi de faydalı hale gelmektedir. Aktif saha uygulamaları, öğrencilerin her sektörü yakından tanımasını ve profesyonel hayata hazırlanmasını sağlar.

Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi

İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir.  Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur.

Türk kaynak sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek amacıyla nitelikli kaynakçı, Kaynak Teknisyeni ve Kaynak Mühendisi yetiştirmek için kurs ve eğitim seminerleri düzenlemek Ülkemizde faaliyet gösteren kaynakçılar için sertifika sınavları düzenlenmesi, Vakıfta kaynak sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kütüphane ve dokümantasyon merkezi kurulması, Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu malzeme test deneyleri ve kimyasal analiz hizmetlerinin sağlanması, Üniversite öğretim üyeleri ve kaynak sektöründe uzun yıllar çalışarak engin tecrübeler edinmiş kişilerden oluşan bir bilim ve teknoloji komisyonu kurarak Türk kaynak sektörüne danışmanlık yapmak Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi imkanlarındandır.

Isparta uygulamalı bilimler Eğitim Vakfı kurulduğu 1994 yılından bu yana özellikle kaynak alanında ülke için sahip olduğu bilgi teknolojileri ve imkanları sağlamaktadır. Giderek güçlenen ve alanını genişleten Isparta uygulamalı bilimler Eğitim Vakfı, bu gücü sadece kaynak teknolojisi ve mühendisliği alanlarında değil, ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda yaygınlaştırmak istiyor.

Ayrıca İstanbul Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesinin tüm fakültelerine yakın kız ve erkek öğrenci yurtlarına web sayfasından kolayca ulaşabilirsiniz. Çok sayıda özel yurtların bulunduğu istediğiniz özelliklere ve bütçenize uygun yurtların bilgilerine ulaşabileceğiniz gibi site üzerinden fiyat bilgisi alıp rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Nasıl Bir Üniversitedir?

Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi, 21. Yüzyılın gereksinimlerini karşılamaya yönelik mesleki alanda ihtiyaç duyulan uygulamalı eğitimi sunarak, kalifiye elemanlar ve yöneticiler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Üniversitenin misyonu bir Araştırma- Geliştirme üniversitesi olarak üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek ve istihdama nitelikli bir katkı sağlamaktır. Öğrencilerine staj, istihdam olanakları  gibi uluslararası eğitim programlarıyla iyi bir gelecek sağlamayı hedeflemektedir.

İstanbul Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi’ni kurarken temel misyonu sanayi-eğitim iş birliği modeli oluşturmaktır. Bu çerçevede hem mesleki güveninizin hem de yabancı dil bilginizin gelişmesine katkı sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Ayrıca eğitiminizin bir kısmını yurtdışında almanız için gerekli koşulları da oluşturduk. Uygulamaya yönelik programı ile işverenlerin tercih edeceği uzmanlar yetiştirmeyi amaçlar.

İstanbul Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi, uygulamalı eğitime ortaöğretimden başlayarak bu bilinç ve tecrübeyi Türk Yükseköğretimine taşıma, bilim ve teknolojiyi uygulamaya dönüştürme anlayışına sahip genç ve dinamik yapısıyla hizmet vermektedir.

İstanbul Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi, 2030 yılına kadar kendi teknolojisini üretmeyi ve gelecekte Türkiye’de bir yere sahip olmayı hedefliyor. Üniversite, tüm akademik eğitim ve öğretim programlarında öğrencilerin ihtiyaç ve yetkinliklerini kazanmaları için gerekli düzenlemelerin sürekliliğini sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, açık fikirli bireyler yetiştirmeyi de amaçlamaktadır.

GEV, bu alanlarda her türlü girişimi üzerine düşen toplumsal bir görev olarak kabul etmiştir. Bu çerçevede GEV; Millî Eğitim Bakanlığı, yükseköğretim kurumları ve özel sektör kuruluşları ile kurulduğu günden bu yana çok boyutlu çalışmalar yapmıştır.

Yorum gönder