×

İzmir Demokrasi Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İzmir Demokrasi Üniversitesi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İzmir Demokrasi Üniversitesi 7 Eylül 2016 tarihinde Türkiye’nin İzmir ilinde kurulmuş olan devlet üniversitesi arasında bulunmaktadır. İzmir Üniversitesi 2016 yılında Askeri darbe sonucunda kapatılmıştır. Askeri darbe sonucu kapatılmış olan İzmir Üniversitesi yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi kurulmuştur. İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde İzmir de bulunan Karabağlar ilçesinde üniversite kampüs inşaa edilmektedir. Ayrıca İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde İzmir de bulunan Uzundere ilçesinde de ayrı bir kampüs inşaa edilmektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi eğitim dili olarak Türkçe ve İngilizce olarak belirlenmiştir. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisine 2017 yılının Ocak ayında Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper olarak göreve atanmıştır. İzmir Demokrasi Üniversitesi konumu itibariyle Türkiye de İzmir ilinde bulunmaktadır.

İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

İzmir Demokrasi Üniversitesi imkan ve olanakları baktığımız zaman oldukça fazla olduğu görülmektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi imkan ve olanaklarına baktığımız zaman üniversite kampüsü içerisinde spor salonu bulunmaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde spor salonunun bulunma amacı öğrencilerin egzersizlerini rahatlıkla yapmak ve kampüs içerisinde bulunan imkan ve olanaklarından yararlanılması için öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kurulan merkezleridir. Aynı zamanda İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs içerisinde kütüphane bulunmaktadır. İzmir Üniversitesi kampüs içerisinde bulunan kütüphanede birçok araştırma kitapları, ansiklopediler ve veri tabanları öğrencilerin eğitimleri içerisinde araştırma konularında ve alanlarına göre yardımcı olması için kurulmuştur. Ayrıca İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs içerisinde Yemekhane de bulunmaktadır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan yemekhane öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak için kurulmuştur. İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde Erasmus Programı da bulunmaktadır. Erasmus Programı yapmak isteyen öğrencilerin Erasmus programı şartlarını taşımaları gerekmektedir. Erasmus programı yapmak isteyen öğrencilerin ders ortalamasının yüksek olması gerekmektedir. Erasmus programı yapmak isteyen öğrencilerin bilmesi gereken bir diğer konu ise İzmir Demokrasi Üniversitesinin anlaştığı üniversiteler arasında Erasmus programının yapıldığını öğrencilerin bilmesi gerekmektedir.

İzmir Demokrasi Üniversitesi

İzmir Demokrasi Üniversitesi

İzmir Demokrasi Üniversitesi eğitim sistemi sağlam olan üniversiteler arasında yer almaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi eğitim sisteminin daha sağlam olması için birçok değerleri ön planda tutarak öğrencilerin alacağı eğitimlerin daha iyi olması için çaba vermektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencilerine verdiği eğitim temellerini sağlam atmak için Yönetim anlayışı olarak demokrat ve etik değerlere sahip çıkma yolunda atım artmaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi bilimsel bakış açısından hiç vazgeçmeyen üniversite yapısında bulunma amacını göstermektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencilerin eğitimlerinin sağlam olması ve öğrenilen bilgiyi sorgulayarak daha fazla öğrenilmesi için akılcı ve sorgulayıcılığı benimser. Bunların yanı sıra İzmir Demokrasi Üniversitesi genel olarak öğrenci odaklı olmaya çalışmaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi Kurumsal ve sosyal sorumluluğu önemseyen bir üniversite konumunda yer almaktadır. Ayrıca İzmir Demokrasi Üniversitesi milli ve manevi değerleri ön planda tutarak bünyesinde eğitim verdiği öğrencilere de milli ve manevi değerleri aşılamaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim temellerini sağlam atmak için tecrübeli akademik kadro ile İzmir de yükselen üniversite olarak bilinmektedir.

İçerisinde Bulunan Fakülteler Nelerdir?

İzmir Demokrasi Üniversitesinde Bulunan Fakülteler oldukça zengin bir konuma sahiptir. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer alan Fakülteler öğrencilere verilecek olan eğitimler konusunda oldukça sağlam temelli olanlardır. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer alan Fakülteler öğrencilerin genel olarak tercih etmek istediği fakülteler olarak belirlenmiştir. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer alan Fakültelerden bahsetmek gerekirse ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesinin varlığından bahsetmemiz doğru olacaktır. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde bulunan diğer fakülte ise Eğitim Fakültesi olarak bilinmektedir. Eğitim Fakültesi içerisinde birçok bölüm bulunmaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde Fen Edebiyat Fakültesi de yer almaktadır. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi ve Hüküm Fakültesi de İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Öğrencilerin fazla olarak tercih ettiği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Ayrıca mimarlık fakültesi, mühendislik fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi de İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Tıp Fakültesi İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer alan Fakülteler arasında yer almaktadır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi İçerisinde Bulunan Lisans Bölümleri Nelerdir?

İzmir Demokrasi Üniversitesi Lisans Bölümleri oldukça fazladır. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde bulunan lisans bölümüne bakıldığı zaman bünyesinde arkeoloji bölümü, beslenme ve diyetetik bölümü ve biyomedikal mühendisliği olduğu bilinmektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde bulunan Biyomedikal Mühendisliği eğitim dilinin İngilizce olduğu bilinmektedir. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde egzersiz spor bilimleri bölümü, elektrik ve elektronik bölümü ve endüstri mühendisliği de İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde yer alan bölümler arasındadır. Ayrıca İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde Hemşirelik bölümü, Hukuk bölümü, iktisat bölümü ve ilköğretim matematik öğretmenliği de bulunmaktadır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde bulunan tüm lisans bölümleri genel olarak öğrencilerin sınav sonucunda tercih edip okumak istediği bölümler arasında bulunmaktadır. Ayrıca İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, İngilizce Öğretmenliği ve İnsan kaynakları bölümü de İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. İngilizce eğitim veren matematik bölümü, İngilizce eğitim veren Mimarlık bölümü, okul öncesi öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği de İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Sosyoloji bölümü, Şehir ve Bölge Planlama, Tarih bölümü ve Peyzaj Mimarlığı da İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Ayrıca İnşaat Mühendisliği, İşletme Bölümü, Makine Mühendisliği ve Maliye bölümü de İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi içerisinde Bankacılık ve Sigortacılık bölümü, Peyzaj ve süs bitkileri yetiştiriciliği ve  biyomedikal cihaz teknolojisi bölümü bulunmaktadır. Yaşlı Bakımı bölümü de İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır.

Yorum gönder