×

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İzmir şehrinde 2010 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. İzmir şehrinde kurulan devlet üniversiteler arasında 4. sırada gelen bir devlet üniversitesidir. Üniversite adını ise 27. Yüzyılda yaşamış olan Osmanlı bilim adamı Katip Çelebi’den almıştır. Yerleşke olarak ise İzmir Çiğli’de bulunuyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi kurucu rektörü ise 10 Aralık 2010 tarihinde göreve atanan Prof. Dr. Galip Akhan’dır. Ancak günümüzdeki İzmir Katip Çelebi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’dir. Günümüzde görevde olan rektör yardımcıları ise Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. İrfan Karadede ve Prof. Dr. Adnan Kaya’dır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi sloganı ise “ farkındayız farklıyız” dır.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde birçok fakülte ve yüksekokul bulunduran kapsamlı bir üniversitedir. Aynı zamanda Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesidir. Öğrencilerine eğitim konusunda kaliteli hizmet veriyor. Bünyesinde toplam 13 farklı alanda Fakültesi bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi lisans öğretimi gören öğrenci sayısı 10.826’dır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde 1 tane yüksekokul ve 2 farklı meslek yüksekokul bulunduruyor. Bunun dışında Lisans üstü eğitimler de veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde 3 farklı enstitü de bulunduruyor. Öğretim dili olarak Türkçe ve İngilizce eğitimler veriyor. Birçok bölüm İçin hazırlık sınıfı bulunuyor. Hazırlık sınıfı sonrasında ise bu bölümlere tam İngilizce öğrenim ya da yarı İngilizce öğrenim olarak eğitim veriliyor. Bundan dolayı ve güçlü akademik kadrosundan kaynaklı birçok öğrenci İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ni tercih ediyor.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İmkan ve Olanakları

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi araştırma ve gelişmeye açık bir üniversitedir. Bu yüzden öğrencilerine de bu imkanı sunar. Eğitim konusunda oldukça kapsamlı olması ile sürekli başarı sağlayan bir üniversite olduğu için en çok tercih edilen üniversitelerden biridir diyebiliriz. Farabi öğrenci değişim programı ve Erasmus programları da bulunuyor.İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde eğitim gören öğrencilere her konuda olanak sağlanıyor. Eğitim açısından kaliteli eğitim verildiği gibi staj olanakları da sağlanıyor. İzmir’de bulunan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahilinde staj yapacak olan öğrencilerine imkan sağlıyor ve hizmet veriyor.

Bunun yanında yine aynı şekilde öğrencilerinin mağduriyet yaşamamaları adına yurt imkanları da sağlıyor. Çevresinde hem özel hem de devlet yurtlarının bulunması da bir diğer avantajıdır. Sosyal açıdan da öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam sunuyor. Kampüs içerisinde spor salonu, kütüphane ve kafeteryalar bulunuyor. Bu sayede İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrenciler açısından avantajlı hale geliyor. Bünyesinde toplam 15.311 tane öğrenciye eğitim veriyor. Bu öğrencilerden lisans bölümünde kayıtlı olan öğrenci sayısı 10.826 kişi, lisansüstü eğitimi gören öğrenci sayısı 1.556 kişi ve doktora eğitim düzeyinde öğrenim gören öğrenci sayısı ise 329 kişidir.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bünyesinde Bulunan Fakülteler

Eğitim açısından oldukça kapsamlı ve donanımlı olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde toplam 13 farklı fakülte bulunduruyor. Bu fakülteler dahilinde birçok farklı meslekler için eğitim veriyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi fakülteleri hakkında bilgi verecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İslami İlimler Fakültesi
  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
  • Orman Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Sanat ve Tasarım Fakültesi
  • Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
  • Su Ürünleri Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Turizm Fakültesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bünyesinde Bulunan Enstitü ve Yüksekokullar

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerine sadece lisans eğitimi değil aynı zamanda yüksek lisans ve ön lisans düzeyinde eğitim de veriyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde bulunan enstitüler ise şu şekildedir;

  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü’dür.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde bir tane yüksekokul bulunduruyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yüksekokulu ise Yabancı Diller Yüksekokulu’dur. Bu alanlar dışında iki farklı meslek yüksekokulu bulunuyor. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde bulunan meslek yüksekokulları ise şu şekildedir;

  • Çelebi Meslek Yüksekokulu
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’dur.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Lisans Bölümleri

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi her alanda eğitim veriyor. Bünyesinde birçok bölümü barındıran fakülte ve yüksekokullar bulunduruyor. Öncelikle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi lisans bölümlerinden bahsedecek olursak lisans bölümleri şu şekildedir; Beslenme ve Diyetetik bölümü, Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü, Biyomedikal Mühendisliği bölümü, Coğrafya bölümü, Diş Hekimliği bölümü, Diş Hekimliği eğitim dili tamamen İngilizce bölümü, Eczacılık bölümü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü, Felsefe bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, Harita Mühendisliği bölümü (İngilizce eğitim), Hemşirelik bölümü, İktisat bölümü (İngilizce eğitim), inşaat Mühendisliği bölümü (İngilizce eğitim), İslami İlimler bölümü, İşletme bölümü, Makine Mühendisliği bölümü ( İngilizce eğitim), Maliye bölümü, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümü, Medya ve İletişim bölümü, Mekatronik Mühendisliği bölümü, Orman Endüstri Mühendisliği bölümü, Orman Mühendisliği bölümü, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümü, Psikoloji bölümü, Sağlık Yönetimi bölümü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü, Sosyal Hizmetler bölümü, Kamu Yönetimi bölümü, Sosyoloji bölümü, Su Ürünleri Mühendisliği bölümüdür.

Bu bölümler dışında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesinde bulunan lisans bölümleri ise şu şekildedir; Türk Dili ve Edebiyatı bölümü, Tarih bölümü, Turizm Rehberliği bölümü, Türk İslam Arkeolojisi bölümü ve Uluslararası İlişkiler bölümüdür.

Bünyesinde Bulunan Önlisans Bölümleri

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi önlisans bölümleri şu şekildedir; Ağız ve Diş Sağlığı bölümü, Fizyoterapi bölümü ve İlk ve Acil Yardım bölümüdür.

Yorum gönder