×

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Türkiye’nin İzmir ilinde kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. İzmir de bulunan vakıf üniversitesi İzmir Tınaztepe Üniversitesi 18 Mayıs 2018 yılında kurulmuştur. İzmir Tınaztepe Üniversitesi genel olarak Sağlık Bilimleri alanında eğitim vermektedir. İzmir Tınaztepe Vakıf Üniversitesi Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı tarafından kurulmuştur. İzmir ilinde bulunan İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık bilimleri alanında eğitim vermekte ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi akademik birimi içerisinde Üç fakülte, Bir yüksekokul ve bir enstitü bulunmaktadır.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2018 yılında kurulmuş olmasının yanı sıra İzmir Tınaztepe Üniversitesi 2020 2021 yılında derslerin başlanması planlanmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi sloganı da bulunmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi sloganı “Gelecek Sende” olarak belirlenmiştir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi 3 yıl önce kurulmuş olup Yükseköğretim Kuruluna bağlı bir üniversitedir. Prof. Dr. Mustafa Güvençer İzmir Tınaztepe Üniversitesi rektörü olarak atanmıştır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Buca Yerleşkesi üzerinde bulunmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi okul rengi mavi ve beyaz olarak belirlenmiştir. İzmir Tınaztepe Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik birimler içerisinde bulunmaktadır.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 

İzmir Tınaztepe Üniversitesi İmkan ve Olanakları Nelerdir?

İzmir Tınaztepe Üniversitesi imkan ve olanakları oldukça fazladır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde önlisans programı, lisans programı ve lisansüstü programlarda eğitim alan öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli geçirmeleri ve boş vakitlerinde ilgi alanlarına daha fazla yönelmeleri için İzmir Tınaztepe Üniversitesi birçok öğrenci kulübü ve öğrenci toplulukları kurmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrenci toplulukları içeriği eğitim, sağlık, spor ve sosyal konuları ele alarak İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrenci kulüpleri amacı doğrultusunda etkinlikleri gerçekleştirmek için kurulmuştur. Ayrıca kurulan öğrenci kulüpleri içerisinde sanatsal, bilimsel ve kültürel konular da öğrenci kulüpleri konusu olmaktadır. Ayrıca öğrenci kulübü öğrencilerin destekleriyle kurulmuş olup her türlü etkinlikler de öğrenci kulüpleri sayesinde gerçekleşir.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde bulunan öğrenci kulüplerinin de ayrıca topluluk üyeleri de bulunmaktadır. Öğrenci kulüpleri tarafından yapılacak olan eğlence, organizasyonlarını topluluk üyesi öğrenciler tarafından yürütülmekte olup akademik danışmanlar tarafından da çalışmalar takip edilip destek verilmektedir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi bünyesinde öğrenci topluluklarının organize işleri, iletişim kurma becerileri, ekip çalışmasına yatkın olma becerileri gelişmektedir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrencileri sosyalleşme kapsamında ve proje yönetimi deneyimini kazanmaktadır. Ayrıca öğrenciler iş hayatına atıldıkları zaman beceri yeteneği öğrendiği için iş hayatında zorluk çekmezler. İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde bulunan kulüplere öğrenciler istediği alanlarda ve istediği zaman kayıt yaptırma imkanına sahiptirler.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi İçerisinde Bulunan Öğrenci Kulüpleri Nelerdir?

İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde öğrenci kulüpleri oldukça fazladır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrenci kulüpleri içerisinde Tıp Öğrencileri Topluluğu, Bilimsel Araştırmalar Topluluğu ve Tiyatro Topluluğu da öğrenciler için İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu, Bilim ve Eğitim Topluluğu ve Dövüş Sanatları Topluluğu da öğrencilerin ilgi alanına göre İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Ayrıca İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde Dance Akademy Topluluğu, İzmir Tınaztepe pati Topluluğu ve Yoga Topluluğu da öğrenciler için üniversite içerisinde boş zamanlarını daha verimli ve ilgi alanları doğrultusunda becerilerini geliştirmeleri için kurulmuş olan öğrenci kulüpleri arasında yer almaktadır.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde Voleybol Topluluğu, Yardıma Pedal Çevir Topluluğu ve Gezi Topluluğu bulunmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde bulunan öğrenci kulüpleri öğrencilerin daha verimli vakit geçirmeleri ve iş hayatlarında oldukça başarılı olmaları için tecrübe edinmeleri adına kurulmuş olan kulüpler arasında yer almaktadır. Ayrıca Esitiztü Topluluğu, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Yeşilay topluluğu ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik topluluğu öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik olarak tercih edilmesi için İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde yer alan öğrenci kulüpleri olarak bilinmektedir.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Eğitim Destekleri Nelerdir?

İzmir Tınaztepe Üniversitesi sağlık temalı bir üniversite olmakla beraber öğrencilerin iyi bir sağlık çalışanı olarak yetiştirmeyi amaçlayan üniversitedir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Çağın ileri gelişmiş teknolojik olanaklarına sahiptir. İzmir Tınaztepe Üniversitesine ait araştırma ve uygulama hastaneleri mevcuttur. Aynı zamanda öğrencilerin sözlü olarak aldıkları eğitimleri iş alanlarında verimli olarak kullanabilmeleri için İzmir Tınaztepe Üniversitesine ait olan araştırma uygulama hastanelerinde uygulamalı olarak öğrencilere ders verilmektedir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi güçlü ve donanımlı, işlerinde başarılı sağlık alanında verimli olacak sağlık çalışanları yetiştirmeyi hedefleyen üniversitedir. İzmir Tınaztepe Üniversitesine ait 4 hastane ve klinik uygulamalar bulunmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi fakülte binası içerisinde verilen eğitimi pekiştirmek amacıyla 11 laboratuvar bulunmaktadır. Ayrıca İzmir Tınaztepe Üniversite kampüsü 102 dönümlük yeşil alan olarak mevcuttur. İzmir Tınaztepe Üniversitesi kampüste öğrenciler için kütüphane de bulunmaktadır.

İzmir Tınaztepe Üniversitesi

İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde Engelsiz birim bulunmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde bulunan engelsiz birim kapsamında özel destek gereksinimine ihtiyaç duyan öğrenciler için, özel destek gereksinimine ihtiyaç duyan öğretim elemanları için ve özel destek gereksinimine ihtiyaç duyan İzmir Tınaztepe Üniversitesi çalışanları için bulunmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi içerisinde bulunan engelsiz birimin asıl amacı kampüs içerisinde akademik yaşamı, yapılacak olan sosyal etkinliklere katılımı ve diğer ihtiyaç gereksinimleri kolay olması ihtiyaç duyan bireyler için kurulan birimdir. İzmir Tınaztepe engelsiz birim, tüm bireyler için eşit imkanlar ve eşit haklara sahip eğitim öğretim ve faaliyetlere rahatlıkla katılabilme amacıyla kurulmuş olan birimdir. Ayrıca İzmir Tınaztepe Üniversitesi lise ve ortaokul bilim kampı faaliyeti de yapmaktadır. İzmir Tınaztepe Üniversitesi bilim, tasarım, yazılım, felsefe ve sanat dalları altında lise ve ortaokul öğrencilerine bilim kampı düzenlemektedir.

Yorum gönder