×

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 11 Temmuz 1992 yılında kurulmuştur. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi devlet üniversitesi konumunda olarak bilinmektedir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Şehir merkezinde, Bahçelievler, Karacasu ve Avşar yerleşkesi olarak bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi sloganı da bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi sloganı “Sürekli öğrenmenin, Değişimin ve Geleceğin Üniversitesidir” olarak belirlenmiştir. 1992 yılında kurulan devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Dili Türkçe olarak belirlenmiştir. Prof. Dr. Niyazi Can Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü olarak bilinmektedir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde akademik birimler oldukça fazladır. Akademik birimler içerisinde 11 Fakülte, 3 Enstitü ve 4 Yüksekokul bulunmaktadır. Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde 8 Meslek Yüksekokulu, 21 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde 33821 öğrenci bulunmaktadır. 1343 tane Akademisyen ve 1173 idari personel sayısı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

İçerisinde Bulunan Fakülteler Nelerdir?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde bulunan fakülteler öğrencilerin tercih etme olasılığı yüksek ve öğrencilerin tercih ederken çok seçeneği olacak kadar fazla fakülte bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Eğitim Fakültesi bulunmaktadır. Eğitim Fakültesi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde 2007 2008 yılları itibariyle eğitim öğretimine başlamıştır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde bulunan Eğitim Fakültesi içerisinde İlköğretim Matematik bölümü, Eğitim Bilimleri ve Bilgisayar, Öğretim Teknolojileri ve İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği bulunmaktadır. Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde yer alan Eğitim Bilimleri Fakültesi içerisinde Sınıf Öğretmenliği bölümü de bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde bulunan fakülte 1992 yılında kurulmuştur. Ayrıca kurulmuş olan fakülte içerisinde biyoloji bölümü, coğrafya bölümü ve kimya bölümü de mevcuttur. Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Fizik bölümü, Matematik bölümü ve Tarih bölümü de mevcuttur. Eğitim Bilimleri Fakültesi içerisinde Türk Dili ve Edebiyatı, Psikoloji bölümü de bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Güzel Sanatlar Fakültesi de bulunmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesinin yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de yer almaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1992 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde İşletme bölümü, İktisat bölümü ve Kamu Yönetimi bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Uluslararası İlişkiler ve Sağlık yönetimi bölümleri de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde İlahiyat Fakültesi de bulunmaktadır. İlahiyat Fakültesinin yanı sıra Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Ziraat Fakültesi de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi imkan ve olanakları içerisinde üniversitesi içerisinde öğrencilerin bilime katkısı olması için araştırma merkezleri bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde öğrencinin imkanları ve olanakları fazla olması adına kurulan araştırma merkezleri ilk olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak söylenmektedir.

Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrencilerin bilinçli olarak yetiştirilmesi için kurulmuş olan araştırma merkezi olarak bilinmektedir. Ayrıca Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kahramanmaraş ve Yöresi Kültür Değerlerini Araştırma ve Uygulama Merkezi de öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik tercih edebileceği araştırma merkezleri de bulunmaktadır. Ayrıca Sert Kabuklu Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi, Üniversite Sanayi Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi de öğrencilerin araştırma alanları fazla olması ve bu alanlarda da katkı sağlamak amacıyla öğrenci yetiştirilmesi için kurulan araştırma merkezleri olarak kurulmuştur. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Deprem Araştırma ve Risk Yönetimi Merkezi ve Tarımsal Yayım Uygulama ve Araştırma merkezi de bulunmaktadır. Bu araştırma merkezlerinin yanı sıra birçok araştırma merkezleri bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İçerisinde Bulunan Kulüpler Nelerdir?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde öğrencilerin kulüplere katılması için üniversite içerisinde Sütçü İmam Üniversitesi öğrenci kulüpleri kurulmuştur. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Fizik Topluluğu ve Coğrafyacı Gençler Kulübü bulunmaktadır. Ayrıca İngilizce Topluluğu, İktisat Topluluğu ve İşletme Topluluğu da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Kamu Yönetimi topluluğu, Öğrenci Konseyi ve Sinema Topluluğu da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde bulunan kulüpler arasındadır. Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde yer alan Medya ve İletişim Topluluğu, Kültür ve Medeniyet Topluluğu, Tekstil Topluluğu da Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri için kurulu olan kulüpler arasındadır. Toplum Gönüllüleri Topluluğu, Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler ve Tıp öğrenci Topluluğu da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Mavi Hilal Topluluğu da bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İçerisinde Bulunan Yüksekokullar

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde bulunan bölümleri tercih edecek öğrencilerin genel olarak araştırması gereken yüksekokullardan bahsetmek gerekirse; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde Afşin Sağlık Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu da bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulu olarak Andırın Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca Kahramanmaraş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu içerisinde Pazarcık Meslek Yüksekokulu, Türkoğlu Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır.

Yorum gönder