×

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından üniversitenin kurulması onaylanmıştır. Ahmet Necdet Sezer tarafından onay verilen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun içerisinde bulunan üniversitelerden biridir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türkiye de bulunan Karaman ilinde kurulmuştur. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi daha önce Konya Selçuk Üniversitesi bünyesine bağlı olarak öğrencilere eğitim öğretim vermektedir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi devlet üniversitesi kapsamında olarak bilinmektedir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi eğitim dili Türkçe ve İngilizce olarak belirlenmiştir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektörü 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Mehmet Akgül olarak belirlenmiştir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde rektör yardımcısı da bulunmaktadır. Prof. Dr. Ercan Oktay ve  Prof. Dr. Birol Üner Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektör yardımcısı olarak göreve atanmıştır. 5 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi logosu, her yerde Türkçe kullanılacağı amblemi Ferman Figürü üzerine kurulmuştur. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi logosu üzerinde sarı ışık pozitifliği, mavi ışık sadeliği ve güveni simge etmektedir.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İmkan Ve olanakları içerisinde Erasmus programı, Mevlana Programı bulunmaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yerleşkesinde 1500 kişilik  kapalı spor salonu, Açık ve Kapalı tenis kortları bulunmaktadır. Basketbol, hentbol, voleybol ve futbol sahaları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Koşu ve yürüyüş parkuru, tırmanma duvarı ve ayrıca 5000 kişilik stadyum Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı basketbol sahası da bulunmaktadır. Yıl boyunca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde çeşitli spor müsabakaları düzenlenir ve basketbol, voleybol, futbol, hokey takımları Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlenen müsabakalara katılma durumları söz konusu olmaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi sporcuları güreş, yağlı güreş, tekvando ve karate gibi birçok spor dallarıyla dikkat çekmektedir. Öğrenciler için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde öğrenci odaklı yönetim anlayışı, Yurt içi ve Yurt dışı öğrenci değişimi, Kütüphane ve Sosyal Tesisler de bulunmaktadır. Ayrıca üniversitenin Uluslararası geçerliliğe sahip diploması, Her alanda engelsiz üniversite ve kolay ulaşım ve barınma imkanları bulunmaktadır.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İçerisinde Bulunan Akademik Birimler Nelerdir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde bulunan Akademik Birimler oldukça zengin olmakla beraber Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Edebiyat Fakültesi, Türk Dili Edebiyatı Bölümü ve Tarih Bölümü mevcuttur. Ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Sosyoloji bölümü, Arkeoloji bölümü ve Felsefe Bölümü de bulunmaktadır. Mütercim ve Tercümanlık bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyat bölümü ve Çin Dili ve Edebiyatı bölümü de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde bulunmaktadır. Rus Dili ve Edebiyatı bölümü de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Sağlık bilimleri fakültesi içerisinde Hemşirelik bölümü, Beslenme ve Diyetetik bölümü de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde mevcuttur. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde bulunan bölümler ise; Kamu Yönetimi bölümü, İşletme bölümü ve İktisat bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Maliye bölümü, Ekonometri bölümü ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Kamil Özdağ Fen Fakültesi bulunmaktadır. Kamil Özdağ Fen Fakültesi içerisinde Fizik bölümü, Matematik Bölümü, Biyoloji bölümü ve Kimya bölümü bulunmaktadır.

İçerisinde Bulunan Yüksekokullar Nelerdir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Meslek Yüksekokulu, Yüksekokulu, Enstitü de bulunmaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Ermenek Meslek Yüksekokulu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Ayrıca Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Enstitü de bulunmaktadır. Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü de bulunmaktadır. Ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde rektörlüğe bağlı birimler de bulunmaktadır. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü ve Türk Dili Bölümü de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Yabancı Diller Bölümü, Hayvan Deneyleri Etik Kurulu ve Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektörlüğe bağlı birim olarak bilinmektedir.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İçerisinde Bulunan Lisans Bölümleri Nelerdir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde birçok lisans bölümleri bulunmaktadır. Bulunan lisans bölümleri içerisinde Almanca Mütercim ve Tercümanlık, Arapça Mütercim ve Tercümanlık, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Beslenme ve Diyetetik bölümü, Bilgisayar Mühendisliği ve Diş Hekimliği de bulunmaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi lisans bölümleri içerisinde Elektrik Elektronik Mühendisliği, Felsefe bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü ve İslami İlimler bölümü de bulunmaktadır.

İçerisinde Bulunan Önlisans Bölümleri Nelerdir?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi önlisans bölümleri oldukça fazladır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Ameliyathane hizmetleri, Aşçılık bölümü, bahçe tarımı bölümü ve bilgisayar programcılığı bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Büro Yönetimi ve sekreterliği, çağrı merkezi hizmetleri ve emlak yönetimi bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Eczane Hizmetleri bölümü, Diyaliz Bölümü, Elektrik bölümü ve Evde Hasta Bakımı bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde Gıda Teknolojisi, Fizyoterapi Bölümü ve Harita ve Kadastro bölümü de bulunmaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde İlk ve Acil Yardım bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü ve Lojistik bölümü bulunmaktadır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde önlisans programı oldukça zengin olmaktadır. Muhasebe ve vergi uygulamaları da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Yorum gönder