×

Kastamonu Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Kastamonu Üniversitesi 

Kastamonu Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Kastamonu Üniversitesi Türkiye’de Kastamonu ilinde bulunan devlet üniversitesidir. Kastamonu Üniversitesi Kastamonu ilinde 2006 yılında kurulmuştur. Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bulunan akademik birimler içerisinde 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul ve 35 bölüm bulunmaktadır. Kastamonu Yerleşkesi üzerinde Osmanlı Döneminde kalma tarihi binalar eğitim öğretim alanı olarak günümüzde de kullanılmaktadır. Kastamonu Üniversitesi içerisinde 16.894 lisans öğrencisi, 4452 lisansüstü öğrenci ve 810 öğretim elemanı Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi amacı öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri kapsamında bilgili ve eğitimli öğrenciler yetiştirmektir.

Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yapılacak olan etkinlikleri kültürel, ekonomik ve bilimsel bilgiye ulaşılması çerçevesinde yapılmaktadır. Kastamonu Üniversitesinin temel ilkeleri de mevcuttur. Kastamonu Üniversitesi temel ilke olarak bilimsel yaklaşım, akademik özgürlük ve disiplinler arası yaklaşımı ilke olarak benimsemiştir. Kastamonu Üniversitesi asıl amacı yaşam boyu eğitim vermektir. Kastamonu Üniversitesi Nitelikli insan yetiştirme, öğrenciye destek ve toplumla iletişim kurmayı öğrencilere aşılamak amacıyla hareket etmektedir. Kastamonu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hamdi Topal olarak belirlenmiştir. Kastamonu Üniversitesi verilerine göre 289 tane doktora öğrencisi üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent yerleşkesi üzerinde bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi okul renkleri kırmızı, siyah ve beyaz olarak belirlenmiştir. Kastamonu Üniversitesi kurulduğu yıllarda kurucu Rektörlük görevini Gazi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç tarafından yapılmıştır.

Kastamonu Üniversitesi 

Kastamonu Üniversitesi İçerisinde Bulunan Akademik Birimler Nelerdir?

Kastamonu Üniversitesi Akademik Birimler yönündenoldukça zengin alana sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. Kastamonu Üniversitesi içerisinde bulunan Fakülteler içerisinde Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi bulunmaktadır. Ayrıca Kastamonu Üniversitesi bünyesinde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Mühendisi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de bulunmaktadır. Ayrıca İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Su ürünleri Fakültesi de Kastamonu Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Kastamonu Üniversitesi genel olarak öğrencilerin tercih etmek istediği fakülte ve bölümler bulunmaktadır. Ayrıca Turizm Fakültesi de Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır.

Kastamonu Üniversitesi Bünyesinde Bulunan Yüksekokullar Nelerdir?

Kastamonu Üniversitesi Yüksekokulları oldukça fazla olmakla beraber Kastamonu Üniversitesine bağlı yüksekokulların içerisinde bulunan zengin önlisans bölümlerini tercih edecek öğrenciler ve tercih eden öğrencilerin merak konusu olmaktadır. Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bağlı bulunan yüksekokullar arasında Beden Eğitimi ve Yüksekokulu, Cide Uygulama Oteli ve Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu yer almaktadır. Ayrıca Sivil Havacılık Yüksekokulu, Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu, Araç Meslek Yüksekokulu ve Bozkurt Meslek Yüksekokulu Kastamonu Üniversitesi bünyesine bağlı olarak bulunmaktadır. Bozkurt Meslek Yüksekokulu, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu ve Devrekani Meslek Yüksekokulu da Kastamonu Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Kastamonu Üniversitesi içerisinde meslek oldukça fazla olmakla beraber meslek yüksekokulu içerisinde de önlisans programları oldukça fazladır. Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu, İnebolu Meslek Yüksekokulu ve Kastamonu Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır. Ayrıca Küre Meslek Yüksekokulu, Taşköprü Meslek Yüksekokulu ve Tosya Meslek Yüksekokulu da öğrencileri kabul etmektedir. Kastamonu Üniversitesi içerisinde Enstitüler de bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü de bulunmaktadır.

Kastamonu Üniversitesi İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Kastamonu Üniversitesi imkan ve olanakları oldukça fazladır. Kastamonu Üniversitesi Gelişen Genç Üniversite olarak bilinmektedir. Kastamonu Üniversitesi içerisinde Modern Derslik ve Uygulama Alanları bulunmaktadır. Güvenli Konforlu Kolay Ulaşıma sahip olan Kastamonu Üniversitesi içerisinde Alternatif Barınma Olanakları bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi içerisinde yer alan yemekhane içerisinde Sağlıklı Lezzetli Beslenme İmkanları, Zengin Kütüphane Araştırma İmkanları bulunmaktadır. Ayrıca Kastamonu Üniversitesi içerisinde çok sayıda öğrenci toplulukları bulunmaktadır. Sanatsal ve Kültürel Etkinlikler ve Festivaller Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yapılmaktadır.

Kastamonu Üniversitesi

Kastamonu Üniversitesi içerisinde uluslararası ikili anlaşmalar da bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi bünyesinde Erasmus+ İkili anlaşma, Uluslararası İş Birliği Protokolleri ve Mevlana Programı bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Kazakistan da bulunan Al Farabi Kazakistan Milli Üniversitesi ile anlaşması mevcuttur. Kastamonu Üniversitesi ile Al Farabi Kazakistan Milli Üniversitesi ile arasındaki anlaşma şartları arasında Üniversite eğitim elemanları ve araştırmacı değişimi, Lisans, Yüksek lisans, doktora öğrenci değişimi şartlar arasında bulunmaktadır.

Kastamonu Üniversitesi ve Al Farabi Kazakistan Milli Üniversitesi anlaşma şartları arasında Ortak eğitim programları düzenlenmesi, Ortak Araştırma Faaliyeti ve Sempozyum Organizasyonu bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi ile Abılayhan Khan Kazak Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi ile iş birliği de bulunmaktadır. Yapılan işbirliği şartlarına göre üniversite eğitim elemanları ve araştırmacı değişimi, Sempozyum Organizasyonu ve Ortak araştırma faaliyetlerinin olması. Ayrıca Bilimsel bilgi, yayın ve Materyal değişimi de bulunacağına dair anlaşma yapılmıştır. Kastamonu Üniversitesi akademik yılı iki yarıyıl olarak ayarlanmaktadır. Kastamonu üniversitesi bünyesinde güz veya bahar dönemi içerisinde herhangi derslerden başarısız olan öğrenciler ve o başarısız olunan dersleri öğrenciler tekrar alıp dersten geçmesi için yaz okulu açmaktadır. Aynı zamanda Erasmus programı içerisine dahil olan öğrenciler için Uluslararası Yaz okulu da açılmaktadır.

Öğrenci Toplulukları

Kastamonu Üniversitesi bünyesinde birçok öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Öğrenci topluluklarının kurulma amacı öğrencilerin daha Keyifli zaman geçirmeleri ve eğlenirken öğrenecekleri, öğrenciye birçok bilgi katması hedeflenmiştir. Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluğu incelendiği zaman 46 tane öğrenci topluluğu bulunduğu bilinmektedir.Öğrenci toplulukları Kastamonu Üniversitesi içerisinde Arkeoloji haftası, Çağrı Haftası ve Sinema Günleri olarak birçok farklı ve eğlenceli etkinlik düzenlemektedir. Ayrıca Toplam kalite yönetimi semineri, Role Playing Oyunları turnuvası, Uluslararası Bahar Şenlikleri ve Uluslararası Çağdaş Dans Festivali gibi birçok eğlence düzenlenmektedir. Kastamonu Üniversitesi içerisinde bulunan öğrenci kulüpleri eğlenceleri bunlarla sınırlı kalmamakla birlikte Uluslararası Gitar Festivali, Bilim Kurgu ve Fantezi Şenliği ve Robot Günleri eğlenceleri de yapılmaktadır. Rock şenliği, Tiyatro şenliği de Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bulunmaktadır.

Yorum gönder