Konya Teknik Üniversitesi
Konya Teknik Üniversitesi 8 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuş bir üniversitedir. Konya Teknik Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Konya Teknik Üniversitesi temeli Selçuk Üniversitesi dahilinden ayrılan iki fakülte ve bir meslek yüksekokulu İle kurulmuş bir üniversitedir. 2019 yılında puan olarak en yüksek puan ile öğrenci aldığı bölümler Bilgisayar Mühendisliği bölümü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü ve Mimarlık bölümüdür. Konya Teknik Üniversitesi sloganı ise “gelişimin öncüsü” dür. Bunun dışında üniversite logosunda kırmızı ve siyah renkleri kullanıyor.
Nasıl Bir Üniversite
Konya Teknik Üniversitesi hem eğitim açısından hem de sosyal imkanlar açısından öğrencilere destek sağlayan bir üniversitedir. Öğrencilerine hem Türkçe hem de İngilizce eğitim imkanı sunuyor. Lisans bölümlerinin çoğunda eğitimden önce hazırlık sınıfı bulunuyor ve bu bölümlerde ilerleyen yıllarda bölüm eğitimleri de İngilizce devam ediyor.Oldukça güçlü akademik kadrosu sayesinde birçok öğrencinin tercih ettiği devlet üniversiteleri arasında yer alıyor. Öğrencilerine birçok bölüm için eğitim sunuyor. Konya Teknik Üniversitesi rektörü ise Prof. Dr. Babür Özçelik’tir. Konya Teknik Üniversitesi yardımcı rektörü ise Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı’dır. Eğitim yerleşkesi ise bir tanedir ve bu yerleşkenin adı Gelişim Yerleşkesi’dir.
Konya Teknik Üniversitesi İmkan ve Olanakları
Konya Teknik Üniversitesi teknik bir üniversite olduğu için eğitim konusunda öğrencilere üst düzeyde eğitim imkanı sunuyor. Konya Teknik Üniversitesi eğitimi oldukça güçlü ve kapsamlıdır. Sadece eğitim açısından değil aynı zaman da öğrencilere barınma imkanı da sağlıyor. Bünyesinde bulundurduğu yurtlar ile öğrencilere destek veriyor. Üstelik çevresinde birçok yırt ve öğrenci evlerinin bulunması da öğrencilere kolaylık sağlıyor. Üniversite olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere bura imkanı sağlaması da bir diğer olumlu özelliğidir. Öğrencilerin üniversiteye ulaşımı da oldukça kolaydır. Ayrıca sadece bu alanlarda değil sosyal açıdan da öğrencilere imkan sunan Konya Teknik Üniversitesi yerleşkesinde birçok kafeterya bulunduruyor. Üstelik spor salonları ve kütüphanesi ile de öğrencilere hizmet veriyor. Durum böyle olunca tüm bu olumlu yönleri öğrenciler tarafından dikkat çekiyor. Böylelikle tim bu detaylara dikkat edilirse öğrencilerin Konya Teknik Üniversitesi’ni tercih etmeleri daha da kolaylaşıyor.Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde toplam 16.624 öğrenci bulunduruyor ve eğitim veriyor.
Konya Teknik Üniversitesi Fakülte ve Enstitüleri
Konya Teknik Üniversitesi fakülteleri toplamda 4 tanedir. Konya Teknik Üniversitesi enstitüleri ise toplamda 1 tanedir. Konya Teknik Üniversitesi Fakülteleri sıralanacak olursa şu şekildedir; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İşletme ve Yönetim Fakültesi ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesidir. Bu fakültelere ait bölümleri sıralayacak olursak Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bölümleri şu şekildedir;
- Bilgisayar Mühendisliği bölümü
- Çevre Mühendisliği bölümü
- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü
- Endüstri Mühendisliği bölümü
- Harita Mühendisliği bölümü
- İnşaat Mühendisliği bölümü
- Jeoloji Mühendisliği bölümü
- Kimya Mühendisliği bölümü
- Maden Mühendisliği bölümü
- Makine Mühendisliği bölümü
- Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümüdür.
Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bölümleri ise şu şekildedir;
- Mimarlık bölümü
- Şehir ve Bölge Planlama bölümüdür.
Konya Teknik Üniversitesi Enstitüsü ise Lisansüstü Eğitim Enstitüsüdür.
Konya Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulları
Birçok bölümde eğitim veren Konya Teknik Üniversitesi meslek yüksekokullarında da birçok farklı bölüm için eğitim veriyor ve staj imkanları sağlıyor. Konya Teknik Üniversitesi dahilinde bulunan meslek yüksekokulu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuludur. Konya Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulları şu şekildedir;
- Bilgisayar Teknolojileri bölümü
- Elektrik ve Enerji bölümü
- Elektronik ve Otomasyon bölümü
- Gıda İşletme bölümü
- Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümü
- İnşaat bölümü
- Kimya ve Kimyasal İşletme Teknolojileri bölümü
- Makine ve Metal Teknolojileri bölümü
- Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri bölümü
- Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü
- Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümü
- Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri bölümü
Yukarıda belirtilen bölümler Konya Teknik Üniversitesi dahilinde bulunuyor. Konya Teknik Üniversitesi kapsamında toplam 16.624 tane öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerden 5821 tanesi önlisans bölümünde, 8648 kişi lisans bölümünde ve 2145 kişi ise yüksek lisans bölümünde eğitim görüyor.
Uygulama ve Araştırma Merkezleri
Çoğu üniversitede bulunan Uygulama ve Araştırma Merkezi yükseköğretim kurumlarında eğitimi desteklemek amacı ile kurulmuştur. Çeşitli alanlarda ve bölümlere özel olarak kurulan Uygulama ve Araştırma Merkezleri meslek dallarının gelişimi ve eğitim kalitesini artırmak için kuruluyor. Eğitim alanları İçin destek ve eğitimleri üzerine uygulama ve araştırmalar yürütülüyor. Konya Teknik Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezleri ise toplam beş tanedir. Bu Uygulama ve Araştırma Merkezleri ise şu şekildedir;
- Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yani KTÜNSEM
- Enerji Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi
- Obruk Uygulama, Araştırma Merkezi
- Savunma Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi
- Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Uygulama ve Araştırma Merkezleri bunlardır ve eğitimi desteklemek amacı ile öğrencilere özel eğitim verilmektedir.
Konya Teknik Üniversitesi Bölüm ve Taban Puanları
Konya Teknik Üniversitesi bölümleri ve puanları her bölüme göre değişiklik gösteriyor. Eğitim açısından oldukça kapsamlı ve kaliteli olan Konya Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü taban puanı 369, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü taban puanı 333, Bilgisayar Mühendisliği bölümü taban puanı 415, Endüstri Mühendisliği bölümü taban puanı 332, Makine Mühendisliği bölümü taban puanı 330, Çevre Mühendisliği bölümü taban puanı 298, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü taban puanı 285, Kimya Mühendisliği bölümü taban puanı 285, Harita Mühendisliği bölümü taban puanı 283 ve İnşaat Mühendisliği bölümü taban puanı 283 puandır.
Yorum gönder