×

KTO Karatay Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite? KTO Karatay Üniversitesi İmkân ve Olanakları

KTO Karatay üniversitesi

KTO Karatay Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite? KTO Karatay Üniversitesi İmkân ve Olanakları

KTO Karatay üniversitesi ismini Selçuklular dönemin de Selçuklular tarafından kurulmuş olan bir vakıftan almıştır.  Kto Karatay üniversitesine destek vermek de olan vakıf ise, 1982 yılın da kurulmuş olan bir eğitim kurumudur. Türkiye de köklü ticaret odaları yer almaktadır. Bu köklü ticaret odalarından biri ise Konya da yer almaktadır. Bu köklü ticaret odasının destekleri ve katkıları ile KTO Karatay üniversitesi 7 Temmuz 2009 yılın da kurulmuştur. Üniversitenin kuruluşuna ise Konya da yer alan sanayi ve ticaret dünyasın da yer alan nitelikli insanlar, yararlı bilgiler ile ve bilgi sahibi olan öğrencileri mezun etmek isteyen bir üniversite olarak bilinmektedir.

Kto Karatay üniversitesinin kuruluş zamanın da birçok iş dünyası, öğretim üyesi olan kişilerin fikirleri benimsenerek üniversite de birçok bölüm açılmıştır. Kto Karatay üniversitesine bağlı olan Konya ticaret odasın da 20.000 civarın da üye ile ve ticaret odası üniversite için birçok destek de bulunmuştur. Birçok yapılabilirlik çalışmaları ile üniversiteyi örnek bir eğitim kurumu olarak göstermeyi amaçlamışlardır. Ayrıca Kto Karatay üniversitesinin vizyonunu çizmişlerdir. Çizilen vizyon ile orantılı olarak, çağdaş bir şekil de eğitim sistemi de uygulanmıştır. Ayrıca yaşam ile iç içe bir şekil de yapısı olan bir eğitim kurumudur. Kto Karatay üniversitesi öğrencilerine uygulamalı bir şekil de eğitim vermeyi planlamaktadır. Bunun nedeni ise öğrencilerin eğitimleri daha iyi bir şekil de anlayabilmesini sağlamaktadır.

Kto Karatay üniversitesinin vizyonlarından birisi ise öğrencilere iki dil eğitimi vermek ve nitelikli olan piyasayı tanıtmaktır. Ayrıca bu eğitim kurumundan mezun olan öğrenciler iş bulma kaygısı ile baş başa kalmamaktadır. Bunun nedeni ise üniversitenin kapsamlı bir üniversite olmasıdır. Öğrencilere verilen eğitim ile öğrenciler genel olarak çok iyi yerlere yerleşmektedirler. Aynı zaman da verilen sektör odaklı eğitim programları sayesin de özgün kişilikler, yaratıcı ve yararlı bilgi üretmek de olunan öğrenciler yetişmektedir. Kto Karatay üniversitesi aynı zaman da Konya da yer alan ilk vakıf üniversitesi olarak da bilinmektedir.

KTO Karatay üniversitesi

KTO Karatay Üniversitesi Kampüsü

Kto Karatay üniversitesin de bulunmak da olunan birçok yüksek okul, fakülteler ve etkinlik, araştırmaların yapılması için bulunan eğitim ve araştırma merkezleri kto Karatay üniversitesi kampüsü içerisin de yer almaktadır. Ayrıca öğrencilerin daha iyi ve kolay bir eğitim hayatı sürdürebilmeleri için kampüs içersin de birçok olanak yer almaktadır. Bu olanaklar öğrencilerin daha kolay bir eğitim hayatı sürdürmelerine yardımcı olmaktadır. Kampüs olanaklarından biri ise verilen hizmetlerdir. Bu hizmetler ise kantin, kuaför, yemekhane, kütüphane, öğrenci çarşıları, restoranlar, kafeler gibi hizmetlerdir. Ayrıca kampüs içerisin de öğrencilerin daha sosyal olabilmeleri için spor salonu da yer almaktadır.

Burs Olanakları

Kto Karatay üniversitesi öğrencilerine önem ve değer vermek de olan bir eğitim kurumudur. Aynı zaman da kto Karatay üniversitesi öğrenci odaklı olan bir üniversite olarak da bilinmektedir. Bu yüzden de öğrencilere kolaylık olabilmesi için burs olanakları sağlamaktadır. Bu burs olanakları ise genel olarak rektörlük bursu, yemek bursu, kısmi öğrenci bursu olarak adlandırılmaktadır. Üniversiteye giriş sınavların da derece yapabilen öğrencilere ise YÖK bursu desteği sağlamaktadır. YÖK bursu desteği ise öğrencilere verilen bir miktar para desteği olarak bilinmektedir. Üniversiteye ilk 15 şeklin de kayıt yaptıran öğrencilere de YÖK bursu desteği sağlanmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi Yurt Olanakları

Kto Karatay üniversitesi yurt olanakları bulunmaktadır. Bu yurt olanakları birçok olduğu için öğrencilere kolaylık sağlamaktadır. Kto Karatay üniversitesi kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtları bulunmaktadır. Kredi ve yurtlar kurumunun yanı sıra özel yurtlar ve kiralanabilir evler de bulunmaktadır. Kız öğrenciler genel olarak kız öğrenci konuk evlerini tercih etmektedirler. Kız öğrenci konuk evleri 1+1 ve 2+1 şeklin de daireleri bulunmaktadır. Daireler de balkonlar bulunmaktadır. Daireler de ise 2, 3, 4, 5, 6 kişilik odalar yer almaktadır. Konuk evlerinin dairelerin de mutfak yer almaktadır. Mutfaklar da ise ocak, fırın, buzdolabı gibi hizmetler yer almaktadır. Kız öğrenci konuk evlerinin konumu ise üniversiteye 50 metre şeklindedir.

Vizyon ve Misyon

KTo Karatay üniversitesin de köklü bir eğitim sistemi bulunmaktadır. Bu köklü eğitim sistemi ise birçok kişi tarafından bilinmektedir. Bu eğitim kurumu, tarihi sorumluluğunu Karatay medresesinden almıştır. İnsanların geleceğini önemsemek de olan bir üniversite olduğu için birçok çalışma ve araştırmalara imza atmaktadır. Kto Karatay üniversitesi genel olarak ulusal ve küresel de insanlığa fayda sağlamaktadır. Bu eğitim kurumu önemli görevleri kabul ederek ve bireyler yetiştirmeyi kendine görev haline getirmiş olan bir üniversitedir. Ayrıca bu üniversite, bir vakıf üniversitesi olarak da bilinmektedir. Aynı zaman da kto Karatay üniversitesi bir dünya üniversitesi olmayı hedef haline getirmiş olan bir üniversitedir.

Yorum gönder