×

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Trabzon şehrinde bulunan çok kapsamlı olan bu üniversite 20 Mayıs 1955 yılında kurulmuştur. Açılışı Adnan Menderes ile yapılan Karadeniz Teknik Üniversitesinin kuruluşu Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve arkadaşları tarafından meclise sunularak kabul edilmiştir. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesidir.

Nasıl Bir Üniversite?

Şehir olarak harika bir şehir olan Trabzon’da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesinde muhteşem ve büyük bir kampüs bulunuyor. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi güzelliği gibi eğlenceli olması da dikkat çekiyor. Deniz manzarası ile adı duyulmuş olan üniversitelerden biridir. Aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi  öğrenciler için sosyal aktiviteler ve şenlikler düzenleyen bir üniversitedir. Bu Yönleri ile birçok öğrencinin dikkatini çekiyor. Donanımlı kadrosu ile de eğitim konusunda üst düzeyde olan bu üniversite birçok öğrenci tarafından en tercih edilen üniversiteler sıralamasına girmiştir. Fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksek okulları ve uygulama merkezi bulunuyor. Hem Türkçe eğitim veren hem de İngilizce eğitim veren birçok bölüm bulunuyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi İmkan Ve Olanakları Nedir?

Karadeniz Teknik Üniversitesi imkan ve olanakları hakkında bilgi verecek olursa en başta çevresinden bahsedebiliriz. Her öğrencinin kolaylıkla barınabileceği birçok özel yurtlar ve öğrenci apartları bulunuyor. Ayrıca sahil tesisleri de bulunduğu için öğrencilere bu konuda sınırsız olanak sağlanıyor. Üstelik sahil tesisleri ücretsiz olduğu için öğrenciler açısından bu durum çok büyük avantajdır. Öğrenciler bu konuda asla zorluk yaşamayacaklardır. Bu şartların yanında devlet yurtları da mevcuttur. Eğitim açısından hem İngilizce hem de Türkçe eğitim veren bölümler bulunuyor. Ayrıca Farabi proğramı ile 1 yıl kadar eğitim verilebiliyor. Sosyal aktivitelerde ise oldukça çeşitli etkinlikler düzenleyerek öğrencilerine imkan sağlayan donanımlı bir üniversitedir. Özellikle de Mühendislik bölümü öğrencileri için uygulamalar ve stajlarını AB ülkelerinde yapmalarına büyük olanak sağlayan bir üniversitedir. Bu anlaşma ABD ve Kanada İle yapılmıştır. Bu avantaj dışında aynı zamanda Erasmus programı bulunur. Bunun yanı sıra İsveç ve İngiltere’de bazı üniversiteler işe anlaşma yapıldığı için Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri çift diploma hakkına sahiptirler.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Bölümleri Nelerdir?

Türkiye’de kurulan ikinci teknik üniversite olan Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde birçok bölüm ve fakülteyi barındırıyor. 19 Eylül 1963 yılında Temel Bilimler, İnşaat ve Mimarlık, Makine ve Elektrik ve Orman Fakülteleri kurulmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde toplam 12 fakülte barındırır. 1 tane yüksekokul, 8 tane meslek yüksekokul ve 6 tane de enstitü bulunuyor. Akademik kadro olarak da oldukça güçlü bir kadrosu vardır. Toplam 2250 kişilik akademik kadrosu ile 35 bine yakın öğrenciye eğitim veriliyor. Hem yurt dışından hem de ülke içinden birçok öğrencisi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi en önemli ve en başarılı teknik üniversiteler arasında yer alıyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk teknik üniversitesidir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kampüsleri

Büyük ve güzel bir şehirde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsleri ile de dikkat çekiyor. Toplam 9 farklı kampüsü bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ana kampüsü Kanuni Kampüsü’dür. Kanuni kampüsü içerisinde toplam 6 fakülte bulunuyor. Bu fakülteler; Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen Fakültesi , Edebiyat Fakültesi ve Orman Fakültesidir. Ayrıca Rektörlük binası da bu kampüste bulunuyor. Fakülteler dışında Yabancı Diller Yüksekokulu da Kanuni Kampüsünde yer alıyor. Birçok enstitü binası da bu ana kampüsün içerisinde yer alır. Bu enstitüler; Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Karadeniz Araştırmaları Enstitüsüdür. Oldukça kapsamlı olan bu ana kampüs aynı zaman da çok da büyüktür. Kütüphane ve kongre merkezi de bu kampüste yer alır. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezini de içinde barındırır. Kanuni kampüsün bir de sağlık yerleşkesi bulunuyor. Bu yerleşke de Tıp Fakültesi, eczaneler, sağlık fakülte ve yüksekokulları, Adli Bilim Enstitüsü bulunuyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde ana  kampüs dışında 8 farklı kampüs bulunur. Bu kampüsleri sıralayacak olursak ilk olarak Akçaabat Kampüsünden bahsedebiliriz. Bu kampüste sadece Trabzon Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Sonrasında ise Sürmene Kampüsü gelir. Bu kampüste ise Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Üçüncü kampüs Muammer Dereli Kampüsüdür. Muammer Dereli Kampüsü de içerisinde Deniz Ulaştırma Mühendisliği Fakültesini ve Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesini barındırıyor. Dördüncü kampüsü Of Kampüsüdür. Of Meslek Yüksekokulu ve Of Teknoloji Üniversitesi bulunuyor. Beşinci kampüs Araklı kampüsüdür ve bu kampüste sadece Araklı Meslek Yüksekokulu bulunur. Altıncı kampüs Maçka Kampüsüdür ve yine bu kampüste sadece Maçka Yüksekokulu bulunuyor. Arsin kampüsünde de aynı şekilde Arsin Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Son olarak Sahil Kampüsünden bahsedecek olursak da Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Sahil Sosyal Tesislerini içinde bulunduran bir kampüstür diyebiliriz. Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsleri oldukça büyük ve kapsamlıdır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Dili Seçenekleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi eğitim dilleri açısından da öğrencilerine çok seçenek sunar. Genel olarak eğitim dili Türkçe’dir. Fakat İngilizce dersler için oldukça yüksek talepler olmasından dolayı lisans bölümlerinde  eğitim öncesi İngilizce hazırlık zorunlu hale gelmiştir. Bunun üzerine lisans öğrencileri kendi kazandıkları bölümü okumak için öncelikle hazırlık sınıflarını geçmeleri gerekiyor. Hazırlık sınıfını atlatan öğrenciler kendi bölümlerini okumaya başladıklarında da derslerin %30’unu İngilizce olarak okurlar. Tamamen İngilizce eğitim verilen bölümler de vardır. İngilizce eğitim verilen bu bölümler İnşaat Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliğidir. Karadeniz Teknik Üniversitesi yabancı dil dışında ana dişimiz olan Türkçe diline de oldukça önem Beren bir üniversitedir. Bu yüzden üniversite dil merkezinde ücretsiz bir şekilde Türkçe kursu verilir. Hem yabancı uyruklu hem de Türkiye vatandaşı olan öğrenciler ücretsiz bir şekilde bu kurstan faydalanabilirler.

Yorum gönder