×

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi

Kütahya şehrinin Gediz ilçesinde bulunan Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi İbrahim Naci Eren yerleşkesinde bulunuyor. Bünyesinde toplam 3 tane fakülte, 1 tane enstitü ve 3 tane meslek  yüksekokulu bulunduran Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi sağlık alanında eğitim görmek isteyen öğrenciler için oldukça doğru bir seçimdir. Üniversite adının kısaltması KSBÜ’dür. Kütahya şehrinde bulunan bu üniversite devlet üniversitesidir. Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi rektörü ise Prof. Dr. Vural Kavuncu’dur. Rektör yardımcıları ise; Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Render ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi’dir.

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi bünyesinde birçok sağlık alanına ait bölümleri barındıran oldukça kaliteli eğitim veren donanımlı bir üniversitedir. Kütahya şehrinde Gediz ilçesinde bulunuyor. Kütahya Üniversitesi’ne ait Germiyan yerleşkesinin hemen yanında bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ne ait olan Evliya Çelebi yerleşkesi ve Dr. İbrahim Naci İnan yerleşkesinde bulunuyor. Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi devlet üniversitesidir ve öğrenciler için eğitim açısından büyük olanak sağlayan ve akademik kadrosu ile dikkat çeken en iyi sağlık üniversitelerinden biridir. Durum böyle olunca sağlık alanında seçim yapacak olan öğrencilerin en çok tercih ettiği sağlık üniversitelerinden de biridir diyebiliriz. Hem Erasmus hem de Farabi programları İle öğrencilere imkan sunan kapsamlı bir üniversite olması da diğer sağlık üniversiteleri arasında fark yaratmasını sağlıyor.

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi

İmkan Ve Olanakları

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi olanakları nedir? Diye düşünecek olursak öncelikle kapsamlı bir şekilde farklı bölümleri içerisinde barındırması ve eğitimlerini staj imkanları İle desteklemesidir diyebiliriz. Bünyesinde toplam 3 fakülte ve 3 yüksekokul bulunuyor. Ayrıca öğrenciler için staj imkanları sunuyor. Öğrenciler eğitimleri açısından tamamlamaları gereken stajlarını yapacakları yerleri ayarlamak konusunda Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi imkanları sayesinde zorluk çekmiyorlar ve kolayca stajlarını tamamlıyorlar. Ayrıca öğrenciler için yurt imkanları da oldukça geniş olan bir bölge olduğu için Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler bu konuda da zorluk yaşamıyorlar. Bu durumda eğer öğrenciler özel yurtlar ya da öğrenci evleri tercih etmek isterlerse de üniversite çevresinde kolayca birçok barınma alanı bulabilirler. Özel barınma alanları dışında devlet yurtları da mevcut olduğu için her öğrenciye uygun barınma seçenekleri vardır. Eğitim ve akademik kadro açısından oldukça kaliteli olan Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi aynı zamanda sosyal açıdan da öğrencilerine seçenek sağlar. Üniversite kapsamında birçok şenlik, faaliyet ve sosyal etkinlikler düzenlendiği için öğrencilere sosyal anlamda da katkı sağlar. Buna bağlı olarak da öğrencilerin en çok dikkatini çeken sağlık bilimi üniversiteleri arasında yer alıyor.

Fakülte Ve Enstitüleri

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi 2018 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden ayrılan bazı fakülte ve yüksekokulların birleşmesi ile kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bünyesinde bulundurduğu toplam 3 farklı fakülteler şunlardır;

  • Tıp Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesidir.

Bu fakültelere ait bölümleri ise şu şekilde listeleyebiliriz;

  • Beslenme ve Diyetetik bölümü
  • Dil ve Konuşma Terapisi bölümü
  • Diş Hekimliği bölümü
  • Ebelik bölümü
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü
  • Hemşirelik bölümü
  • Tıp

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi bünyesinde yukarıda bahsettiğimiz fakülteler dışında da bir tane enstitü bulunduruyor. Bu enstitüsü ise Kütahya Sağlık Bilimler Enstitüsü olarak geçiyor ve eğitim veriliyor.

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi bünyesinde hem fakülte hem enstitü hem de meslek yüksekokul barındıran kaliteli bir üniversitedir. Toplamda 3 farklı meslek yüksekokulu bulunan Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi meslek yüksekokulları; Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’dur. Bu meslek yüksekokullarında ise toplam10 farklı önlisans bölümü bulunuyor. Öncelikle Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümlerini şu şekilde sayabiliriz;

  • Tıbbi dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü
  • Tıbbi dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü ikinci öğretimi
  • İlk ve Acil yardım bölümü
  • Çocuk gelişimi bölümü için bu üniversitede eğitim veriliyor.

Bir diğer sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu Simav Sağlık Meslek Yüksekokulu’dur. Bu meslek yüksekokul için bölümler hakkında bilgiler şu şekildedir;

  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü
  • Fizyoterapi bölümü
  • Yaşlı Bakım bölümü
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümüdür.

Son olarak Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi’nde bulunan sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu olan Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümleri halkında bilgi vereceğiz. Tavşanlı sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu bölümleri ise şu şekildedir;

  • Fizyoterapi bölümü
  • Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi Teknikerliği bölümleridir.

Bölüm Ve Taban Puanları

Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi bünyesinde birçok fakülte ve yüksekokul bölümlerini bulunduruyorsun olsan da puanları değişiklik gösteriyor. Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi bölüm puanları ise öncelikle fakülteler için değerlendirme yapacak olursak puanlar şu şekildedir; Diş Hekimliği Fakültesi puanları sayısal puan türüne göre belirleniyor ve taban puanı 477 puandır. Kontenjanı ise 80 kişiliktir ve sıralama 31 bindir. Hemşirelik bölümü puanı da yine sayısal puan türü üzerinden hesaplanıyor. Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi hemşirelik bölümü taban puanı 339 ve sıralaması 174 bindir. Öğrenci kontenjanı ise 120 kişiliktir. Ebelik bölümü de sayısal puan türünden hesaplanır ve taban puanı 314 puandır. Ayrıca sıralaması 221 bin ve öğrenci kontenjanı 70 kişidir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü taban puanı da 302 puan ve 247 bin sıralamadır.

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü taban puanı 437 puan ve sıralaması 65 bindir. Öğrenci kontenjanı ise 40 kişidir. Fakülteler için son olarak beslenme ve Diyetetik bölümünde taban puan ise 319 puandır.

Yorum gönder