×

Lokman Hekim Üniversitesi

Lokman Hekim Üniversitesi

Lokman Hekim Üniversitesi

Üniversite, öğrencilerin sağlık alanında yetkinleşmelerine destek olmak için her türlü imkânı sunmakta ve en son teknoloji ile inşa edilmiş ve modern ekipmanlarla donatılmış multidisipliner laboratuvarlarda araştırma yapma imkânı sunmaktadır. Lokman Hekim Üniversitesi akademik birimi içerisinde 5 Fakülte, 1 Yüksekokul, 3 enstitü bulunmaktadır.

Üniversite binası şehir merkezine 8 km, çevre yoluna 12 km, otogara 4 km, YHT (hızlı tren) istasyonuna 8,5 km ve havaalanına yaklaşık 34 km uzaklıktadır. Toplu ulaşımın yoğun olduğu Çayyolu metro istasyonuna ve Eskişehir yoluna yürüme mesafesindedir.

Tüzel kişiliğe sahip vakıf üniversitesi olan Lokman Hekim Üniversitesi eğitim dili genellikle Türkçe olarak belirlenmiştir.

Lokman Hekim Üniversitesinde iktisadi ve idari bilimler fakültesinde bankacılık ve finans, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü tercih edecek öğrencilere Lokman Hekim Üniversitesi kapı açmıştır. Fen edebiyat fakültesinde çeşitli lisans bölümlerinde de öğrenci alımı yapılmıştır. 2012 2013 yıllarında Lokman Hekim Üniversitesi meslek yüksekokulu kurularak 9 programda ön lisans öğretime de açılmıştır.

Lokman Hekim Üniversitesi

Lokman Hekim Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Lokman Hekim Üniversitesi imkân ve olanakları oldukça geniştir. Lokman Hekim Üniversitesi yüzde yüz ve yüzde elli burs olarak öğrencilerin kazanımına göre burs verilmektedir. Sevgi Vakfı, tüm kaynaklarını eğitim hizmetlerine adayan, eğitimi, ülkesine ve milletine faydalı nesiller yetiştirmek için temel hizmet alanı ve temel bir vakıf hizmeti olarak gören bir sivil toplum kuruluşudur.

Eğitim çalışmalarına her türlü desteği sağlayan Sevgi Vakfı, daha çok öğrenci bursları ile başarılı ve muhtaç öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarına ve insanların hizmetinde yer almalarına yardımcı olmaktadır.

Sevgi Vakfı amacını “ilkokuldan yükseköğretime kadar öğrencileri korumak, yetenekli ve muhtaçlara öncelik vermek ve yetiştirmek, gerektiğinde yurt dışında eğitim almalarına yardımcı olmak, bu öğrencilerin vatansever ve milli kültürümüze bağlı olmalarını sağlamak” olarak belirlemiştir. Olumlu bir zihniyete sahip olmak, bu amaçla ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarının yetiştirilmesine yönelik kurum ve kuruluşların kurulmasına yardımcı olmak ve eğitim faaliyetlerinde bulunmaktır.

Sevgi Vakfı, kaynaklarını eğitim alanında hem yurtiçinde hem de yurtdışında her düzeyde eğitim hizmetlerine katkıda bulunmak için kullanmayı hedeflediğini göstermektedir. Sadece öğrenci yetiştirmek için değil, gerektiğinde öğretim üyesi yetiştirmek için de mevcut kaynaklarını isteyerek muhataplarına sunduğunu göstermektedir.

Sevgi Vakfı’nın çeşitli alanlarda verdiği eğitim hizmetleri şunlardır:

Açılış kursları, Öğrencilerin yurt içinde ve yurt dışında uzmanlaşmalarına yardımcı olmak,

Öğrencilere barınma, barınma ve barınma sağlamak için gerektiğinde yurt temini veya inşası, Öğrencilerin dinlenme kamplarının kurulması, Sportif faaliyetlerde bulunmak, Öğrencilerin tedavisi için gerektiğinde sağlık tesisleri kurmak, Bu kurumların programlarına uygun kurslar açarak, okullarını dışarıdan sınavlardan geçerek tamamlamak isteyenleri yetiştirmek, Öğretmen ve eğitimcilerin işe alınması, Yardımcı kitap veya eserlerin temini ve yayımlanması, Kütüphane, konferans ve halk eğitim odalarının temini ve kurulması, Eğitici filmler, oyunlar gösteriliyor, Sportif ve kültürel yarışmalar düzenlemek, Özel anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, üniversiteler ve her türlü eğitim kurumu açmak, Kur’an kursları, imam hatip okulları ve İslam yüksek kurumları için gerekli binaları kiralayarak, satın alarak veya yaptırarak temin etmek, tadilat, bakım ve onarımını sağlamak, Kültür merkezlerinin açılması, Öğrenci yurtlarının açılması söylenebilir.

Vakfın yukarıda belirtilen hizmetleri, kuruluşundan bu yana devam etmektedir. Hayırseverlerin sağladığı kaynaklarla faaliyetlerini sürdürmüştür. Mallarından elde ettiği geliri eğitime katkı sağlayan faaliyetlerde kullanarak ülkemizin eğitimine katkı sağlamıştır.

Vakfın faaliyet gösterdiği dairede halka açık konferanslar devam etmektedir. Kendini yetiştirmek isteyen her yaştan insanın katılabileceği bu konferans ve seminerler her hafta farklı bir konu ile takipçilerinin karşısına çıkar.

Sevgi Vakfı, yeni dönemde çağın gereklerine uygun yeni bir çalışma icat etmek amacıyla Lokman Hekim Üniversitesi’ni kurdu. Lokman Hekim Üniversitesi, ülkemizin sağlık eğitimindeki eksikliğini gidermek için çalışmalarına devam ederek, burada eğitim görecek öğrencilere destek vererek girişimci ve bilinçli bireyler yetiştirmeye devam etmektedir.

Sevgi Vakfı, tarihte hep dünyaya yön vermiş atalarının mirasını gelecek nesillere aktararak, yeniden dünya lideri bir millet olma yolunda çalışmalarına devam etmektedir.

Lokman Hekim Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Lokman Hekim Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler mevcuttur. Sağlık eğitiminde öncü ve araştırma geliştirme odaklı bir kurum kültürü ile; Misyonumu, dünyanın her yerinde potansiyelini gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip, çağın bilgi ve teknolojilerine hâkim, bilimsel bilgiler ışığında üreten, yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak girişimlerde bulunan bireyler yetiştirmektir. Ekonomik, bireysel ve toplumsal düzeyde sağlıklı yaşamı geliştirmek ve yönetmek ve etik değerlere bağlı kalmaktır.

Sağlık alanında Doğu ve Batı’nın bilgilerini sentezleyen sağlık temalı bir üniversite olarak vizyonu, eğitimde örnek, bilime yön veren, ülke lideri, bölgesinde tercih edilen bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır. Ve dünyada tanınmaktadır.

Lokman Hekim Üniversitesi sunduğu eğitim, araştırma, girişimcilik ve toplumsal katkı hizmetlerini yüksek kalite standartlarında, paydaşlarının beklentilerini karşılayacak içerikte ve küresel rekabetin gereklerine uygun olarak vermeyi taahhüt eder. Bu doğrultuda kalite sistemlerini, kültürünü ve kaynaklarını stratejik yaklaşımla yöneterek bir mükemmeliyet merkezi olmayı hedefler.

Lokman Hekim Üniversitesi’nin sunduğu hizmetlere ilişkin kalite anlayışına yön veren temel yaklaşımları:

Öğrenci odaklı, eğitim ve öğretim sunma Küresel ölçekte işgücüne katılabilecek donanımlı bireyler yetiştirme, Disiplinler arası yaklaşım ile bütünsel bir bakış sağlama, Eleştirel düşüncenin hâkim olduğu eğitim ortamı oluşturma, Doğunun ve batının birikimini sentezleyerek sağlıkta yeni bir bakış açısı geliştirme, Öncü araştırmalar ile bilimsel ilerlemeye yön verme, Araştırma işbirlikleri ile sinerjik etki oluşturma, İnovasyon ve girişimciliği teşvik eden bir ekosistem oluşturma, İlaç ve sağlık teknolojilerinin geliştirilmesine öncülük etme, Özel sektör ve kamu iş birliğine önem verme, Ekonomiye katkıda bulunacak girişimlerde bulunma, Toplumun gelişmesine etki edecek faaliyetler yapma, Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etme, Sağlıklı yaşamın gelişimi ve yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır.

Açılan Bölümler Nelerdir?

Lokman Hekim Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe daha çok büyümeye ve daha çok açılmaya başlanmıştır. Lokman Hekim Üniversitesi 2018-2019 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere 5 fakülte ve 1 yüksekokul bünyesinde 7 lisans ve 2 ön lisans programı ile akademik faaliyetlerine başlamıştır. Sağlık Hizmetleri Bölümü ve ayrıca Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde halen 3 tezli yüksek lisans programı sunulmaktadır.

Yorum gönder