×

Maltepe Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Maltepe Üniversitesi

Maltepe Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Maltepe Üniversitesi 1997 yılında Türkiye’nin İstanbul ilinde bulunan üniversiteler arasındadır. Maltepe Üniversitesi İstanbul’da bulunan vakıf üniversiteleri arasında yer almaktadır. İstanbul’da bulunan Maltepe Üniversitesi bünyesinde akademik birim olarak 9 Fakülte, 1 konservatuar bulunmaktadır. İstanbul Maltepe Üniversitesi bünyesinde 1 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 3 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu akademik birim olarak bulunmaktadır. Maltepe Üniversitesine ait slogan da bulunmaktadır. Maltepe Üniversitesinin kendine ait sloganı Düşüncede özgür, Eğitimde çağdaş, Bilimde evrensel olarak belirlenmiştir. Vakıf üniversitesi olan Maltepe Üniversitesi içerisinde bulunan bölümlerin eğitim dilleri İngilizce ve Türkçe olarak belirlenmiştir. Maltepe Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar olarak göreve atanmıştır. Maltepe Üniversitesi konumu itibarıyla Türkiye de İstanbul ilinde olarak bilinmektedir. Maltepe Üniversitesi Kafkasya Üniversiteler birliğinin üyesi olarak bilinmektedir.

Maltepe Üniversitesi

İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Maltepe Üniversitesi imkan ve olanakları öğrencilerin ders alanlarında başarılı olabilmeleri için eğitimlerini daha iyi alabilmeleri için kurduğu araştırma merkezleri bulunmaktadır. Maltepe Üniversitesi öğrencilerinin herhangi bir olay veya soruna daha ılımlı, daha bilgili ve daha mantıksal olarak yaklaşmaları konusunda öğrencileri eğitmek için birçok araştırma merkezleri de kurmuştur. Maltepe Üniversitesi içerisinde öğrencilerin imkan ve olanakları göz önünde bulundurularak kurmuş oldukları araştırma merkezlerine bakacak olursak; ilk olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezinin varlığından bahsedebiliriz.

Maltepe Üniversitesi içerisinde Çevre ve Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi de öğrencilerin eğitimlerinin sağlam olması ve daha bilimsel olarak eğitimlerini almaları için Maltepe Üniversitesinin kurmuş olduğu araştırma merkezleri arasında yer almaktadır. Maltepe Üniversitesi içerisinde Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencilerin iş hayatlarında daha aktif olmaları ve iş bulma konusunda daha deneyimli olmaları için kurulmuş olan araştırma merkezleri arasında yer almaktadır. Maltepe Üniversitesi öğrencilerini insanların haklarına karşı yapılan haksızlıklara bilinçli olarak yaklaşmaları için İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezini üniversite bünyesinde kurmuştur.

İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Maltepe Üniversitesi içerisinde eğitim gören öğrencilerin topluma karşı tutum ve davranışlarının daha özenli ve düzgün olması için kurmuş olduğu araştırma merkezidir. Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi de kadınlara ve ailelere yönelik yapılan yanlış davranışlar çerçevesinde daha doğru yaklaşmaları için kurulmuş olan araştırma merkezleri arasında yer almaktadır. Kanser ve Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sağlık Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi de Maltepe Üniversitesi içerisinde yer alan araştırma merkezleri arasında bulunmaktadır. Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi de Maltepe Üniversitesi içerisinde eğitim gören öğrencilerin daha verimli ders almaları adına kurulmuş olan araştırma merkezleri arasında yer almaktadır.

Maltepe Üniversitesi

Maltepe Üniversitesi birçok üniversiteyi bir araya toplamak için 2002 yılında kurulmuş olan Marmara Eğitim Köyü bünyesine girmiştir. Marmara Eğitim Köyü Marmara eğitim kurumlarını bir araya toplayan alan olarak bilinmektedir. Maltepe Üniversitesinin de içinde bulunduğu Marmara Eğitim Köyü çam ormanları arasında kurulmuş olan açık ve kapalı alanda mevcuttur. Marmara Eğitim Köyü içerisinde bulunan Yerleşkede birçok fakülte de mevcuttur. Marmara Eğitim Köyü doğa ile normal yaşamı bir arada öğrencilere sunmaktadır. Marmara Eğitim Köyü içerisinde Öğrenci evleri mevcuttur. Marmara Eğitim Köyü akademik birimlere olan yakın konumu ile öğrencilerin üniversiteye daha sağlıklı yaklaşmaları adına olumlu yönde kurulmuş olan bir alandır.

Marmara Eğitim Köyü Bünyesine Bulunan Fakülteler Nelerdir?

Marmara Eğitim Köyü bünyesinde Maltepe Üniversitesini de bulundurmaktadır. Marmara Eğitim Köyü yerleşkesinde Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bulunmaktadır. İletişim Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi de Marmara Eğitim Köyü bünyesinde yer almaktadır. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi de Maltepe Üniversitesini bünyesinde bulunduran Marmara Eğitim Köyü içerisinde yer almaktadır. Ayrıca Tıp Fakültesi, Konservatuar ve Hemşirelik Yüksekokulu da Marmara Eğitim Köyü içerisinde bulunan akademik birimler içerisinde yer almaktadır.

Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü bünyesinde yer almakla beraber Marmara Eğitim Köyü içerisinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü de yer almaktadır. Ayrıca Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü de Marmara Eğitim Köyü bünyesinde yer almaktadır. Marmara Eğitim Köyü kampüs alanı içerisinde 8 bin kişilik Marmara Açık Hava Tiyatrosu da öğrencilerin boş alanlarını verimli geçirmeleri ve öğrencilerin etkinliklere katılması için kurulmuş olan alanlardan bir tanesidir. Ayrıca Marmara Eğitim Köyü bünyesinde yaklaşık olarak 4 bin metrekarelik Film ve Televizyon platosu öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik kurulmuş olan alanlar arasındadır.

Maltepe Üniversitesi Kampüs İçerisinde Yaşam

Maltepe Üniversitesi kampüs içerisinde öğrencilerin işlerinin kolaylığı açısından birçok alan ve mekan kurmuştur. Maltepe Üniversitesi kampüste bulunanlar olarak baktığımız zaman öğrenciler için konaklama alanlarının olduğunu görürüz. Ayrıca Maltepe Üniversitesi kampüs içerisinde öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için yurtlar ve yemekhaneler mevcuttur. Maltepe Üniversitesi içerisinde öğrenciler için restaurantlar ve kafeteryalar bulunmaktadır. Öğrencilerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılamaları için Maltepe Üniversitesi kampüs içerisine çamaşırhane kurmuştur. Ayrıca Maltepe Üniversitesi içerisinde Sağlık merkezleri ve kuaförler de mevcuttur. Maltepe Üniversitesi içerisinde eğitim gören öğrencilerin banka işlerini kolay bir şekilde yapmaları için kampüs içerisinde banka ATM’leri de bulunmaktadır. Ayrıca Maltepe Üniversitesi içerisinde öğrenciler için müze ve dans, spor salonları ve yürüyüş alanları da bulunmaktadır.

Yorum gönder