×

Munzur Üniversitesi

Munzur üniversitesi

Munzur Üniversitesi

Munzur üniversitesi Tunceli de bulunmaktadır. Munzur üniversitesi Tunceli üniversitesi nin yeni adıdır. 2008 yılında bakanlık kararıyla Tunceli ilinde kurulması kararlaştırılıp Mayıs 2008 yılında Tunceli de kurulmuştur. 1983 1984 yıllarında Fırat üniversitesi kapsamında Elâzığ da öğretime başlanmıştır. 1985 yılında Elâzığ da mezun verilmiştir. 1987 1988 yılları arasında Elâzığ da görülen eğitim Tunceli’ye nakil edilmiştir. Munzur üniversitesinde 6 fakülte, 2 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 2 enstitü ve 5 araştırma merkezi bulunmaktadır. Temmuz 2009 yılında Alevilik araştırma merkezi ilk defa bir üniversite de kurulmuştur. 2016 yılında torba kanun ile Tunceli üniversitesinin adı Munzur üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Munzur üniversitesi eğitim dili olarak Türkçe karar verilmiş ve kabul edilmiştir.

Munzur üniversitesi sosyal bilimler dergisi de çıkarmaktadır. Munzur üniversitesi konum olarak Tunceli şehir merkezine 12 km, Tunceli otogarına 11 km mesafede bulunan Munzur üniversitesi özel araç ve çeşitli özel araçlarla, toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır. Üniversite imkânları olarak kampüs içerisinde yemekhane bulunmaktadır. Ayrıca spor salonu ve kütüphane de bulunmaktadır. Munzur üniversitesi öğrencilerine Erasmus imkânı da tanımaktadır. Munzur üniversitesi öğrenci merkezli öğretimi, öğrencilerin rahat olması gerektiğini, tüm öğretim süreçleri de teknolojileri açısından benimsenmektedir. Öğrenciler üniversitenin belirlediği tarihler arasında internet erişimi üzerinden kayıt yapacaklardır. Ayrıca üniversiteye ait otomasyon sistemi bulunmaktadır. Otomasyon sistemi aracılığı ile öğrenciler notlarını, ödevlerini, katılımlarını takip etme imkânına sahiptirler.

Munzur üniversitesi Aktuluk kampüsü içerisinde kütüphane bulunmaktadır. Munzur üniversitesi kütüphanesinde bulunan 11 bin kitap 300 adet sürekli yayın ve 39 kitap dışı materyal ve elektronik veri tabanı bulunmaktadır. Munzur üniversitesi kütüphanesinde bulunan bilimsel ve akademik araştırmalara kaynak olarak bunulan araç gereçler oldukça bilgi verici ve oldukça ulaşılması kolay kaynaklar arasındadır. Tüm kampüste internet erişimi bulunmaktadır ve bu sayede öğrenciler Munzur üniversitesinde internet sıkıntısı çekmezler. Munzur üniversitesinin her birimlerinde öğrencilerin sayısına oranla bilgisayar bulunmaktadır ve bilgisayarlar için oldukça fazla bilgisayar laboratuvarları bulunmaktadır. Bulunan bilgisayar laboratuvarlarda öğrencilerin, personellerin işlerini ve derslerini kolaylaştırmaya yönelik lisanslı yazılım hizmeti de sunulmaktadır. Tüm öğrenciler Munzur üniversitesinde bulunan internet erişiminden ücretsiz yararlanmaktadırlar.

Munzur üniversitesi

İmkân Ve Olanakları Nelerdir?

Munzur üniversitesi imkân ve olanakları oldukça geniş bir üniversitedir. Munzur üniversitesi öğrencilerine olanak olarak Erasmus, Erasmus ve Mevlana değişim programları ile dünyanın birçok yerine öğrenci değişimi yapmaktadır. Munzur üniversitesi ile ikili anlaşma bulunan üniversiteler arasında öğrencilerin birçok farklı üniversitelerde eğitim görme imkânı sunulmaktadır. Öğrenciler, üniversitenin öğrenci kulüplerinde, üniversitelerin ayarladığı birçok etkinlikte ve öğrencilerin okul bazında ayarladıkları organizasyon içerisinde kolayca yer alma imkânlarına sahiptirler. Munzur üniversitesi içerisinde idari bina zemin katında sağlık polikliniği de bulunmaktadır. Bu sayede öğrencilerin sağlık alanında alacağı hizmet, sağlık ihtiyaçları böylelikle mesai saatleri içerisinde hizmet yerine getirilmektedir. Munzur üniversitesi Aktuluk kampüs alanı içerisinde öğrencilerin beslenme ihtiyacı karşılanması için kampüs içerisinde 3 merkez kafeterya ve 1 öğrenci yemekhanesi bulunmaktadır. Öğrenci yemekhaneleri birinci ve ikinci öğretimler için 11.30 13.00 saatleri arasında ve 17.00 ile kapanış Munzur üniversitesi kapanış saatine kadar açık olmaktadır. Öğrenciler için yemekhane yemekleri özel yemek şirketleri ile anlaşma kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Munzur Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Munzur üniversitesi araştırma merkezleri bulunan geniş çaplı bir üniversite olmakla beraber, öğrencilerin sıkılmadan severek gidebileceği bir üniversitedir. Munzur üniversitesi araştırma birimleri oldukça fazladır. Munzur üniversitesi araştırma birimlerinden bahsetmek gerekirse; su ürünleri uygulama ve araştırma merkezi, Alevilik uygulama ve araştırma merkezi olarak bahsedilebilir. Ayrıca sürekli eğitim uygulama ve araştırma merkezi, küçükbaş hayvancılık eğitim uygulama ve araştırma merkezi olarak da birçok araştırma merkezi bulunmaktadır. Jeotermokronoloji Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve insani- Sosyal Sorunlar Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak da bahsetmek mümkündür.

Meslek Yüksek Okulları Nelerdir?

Munzur üniversitesi meslek yüksekokulları içerisinde bulunan bölüm oldukça fazladır. Tunceli üniversitesi yeni adıyla Munzur üniversitesine bağlı meslek yüksekokulları içerisindeki bölümlerden bahsetmek gerekirse; kimya teknolojisi, elektrik programı ve inşaat teknolojisinden bahsedebiliriz. Bilgisayar programcılığı, muhasebe ve vergi uygulamaları programı, çocuk gelişimi programı da Munzur üniversitesi yüksekokulu içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca arıcılık programı, gıda teknolojisi, giyim üretim teknolojisi de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra mobilya ve dekorasyon bölümü, moda tasarımı ve su ürünleri programı da bulunmaktadır. Ayrıca şarap üretim teknolojisi, saç bakım ve güzellik hizmetleri programı, turizm ve otel işletmeciliği de bulunmaktadır. Bankacılık ve sigortacılık, organik tarım da Munzur üniversitesi bölümleri arasında yer almaktadır.

Munzur Üniversitesinde Bulunan Fakülteler Nelerdir?

Munzur üniversitesinde bulunan fakülteler oldukça fazladır. Munzur üniversitesinde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesinde işletme bölümü, iktisat bölümü bulunmaktadır. Ayrıca kamu yönetimi bölümü, maliye bölümü de bulunmaktadır. Uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri bölümü, ekonometri bölümü de bulunmaktadır. Munzur üniversitesi mühendislik fakültesinde kimya mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği de bulunmaktadır. Ayrıca elektrik elektronik mühendisliği, makine mühendisliği ve inşaat mühendisliği de bulunmaktadır. Munzur üniversitesi mühendislik bölümleri açısından oldukça zengin bir konuma sahiptir. Ayrıca bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve malzeme mühendisliği de bulunmaktadır. Munzur üniversitesi su ürünleri fakültesi içerisinde su ürünleri temel birimler bölümü, avlanma ve işleme teknolojisi bölümü, su ürünleri yetiştiriciliği bölümü bulunmaktadır. Edebiyat fakültesi içerisinde tarih bölümü, sosyoloji bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca felsefe, Türk dili ve edebiyatı, Zaza dili ve edebiyatı, batı dilleri ve edebiyatı olmak üzere Munzur üniversitesi bünyesinde birçok zengin bölümler bulundurmaktadır. Doğu dilleri ve edebiyatı bölümü ve psikoloji bölümü de Munzur üniversitesinde bulunmaktadır.

Yorum gönder