×

Osmangazi Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Osmangazi Üniversitesi

Osmangazi Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Osmangazi Üniversitesi Sultangazi İlhan Varank Yerleşkesi ile 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitim ve öğretime başlamıştır. Sultangazi beldesinin en nezih mekânında faaliyet gösteren yerleşke, 3457 m2 arazi alanına kurulu, toplam 14121 m2 kapalı alanla ülkemizin en modern binalarından birine sahiptir. Osmangazi Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır.

Osmangazi Üniversitesi akademik birimleri içerisinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Hazırlık Bölümü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sürekli Eğitim Merkezi bulunan yerleşkemizde yaklaşık 850 öğrenci eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Osmangazi Üniversitesi vizyonu eğitim ve sağlık hizmetlerinde örnek alınan, bilime öncülük eden, bilime yön veren, vakıf kültürünü yaşatan lider bir sağlık üniversitesi olmaktır. Osmangazi Üniversitesi’nin misyonu ise uygarlığımızın değerleri ışığında çağdaş bilim ve teknolojiyi kullanarak yenilikçi eğitim modelleri ile sağlık profesyonelleri ve bilim insanları yetiştirmek; ürün ve hizmet olarak gerçek sonuçlar üreten araştırmalar yapmak; toplumumuzun sağlık düzeyini yükseltirken kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunmak şeklinde sıralanmaktadır. İstanbul’da bulunan tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olan Osmangazi Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizce olarak belirlenmiştir.

Gerek İstanbul gibi bir şehirde ki ulaşım rahatlığı gerekse sosyal alanlar ve sınıf düzeni, 20.000 adet sağlık ve sosyal içerikli kitap, multimedia kaynakları 100 kişilik çalışma-okuma salonları olan kütüphanesi, masa tenisi, bilardo masaları ve kulüp odaları olan yerleşkemiz öğrencilerin başka bir yere gitmeden kampüs içinde etkin zaman geçirmesine imkân vermektedir. Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğüne bağlı Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık ile Mediko birimi de yerleşkede hizmet vermektedir.

Sağlıkta İki Asırlık Tecrübeye sahip Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de pratik yapma fırsatı bulan öğrencileri alanında tercrübe sahibi ve aranan öğrenciler olarak iş hayatında doğudan kendilerine bir çalışma sahası bulabilmektedirler. Anestezi/İlk ve Acil Yardım Beceri Laboratuvarı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Laboratuvarı, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez ve Genel Uygulama Laboratuvarı olmak üzere toplamda 5 adet laboratuvarı üniversite yerleşkesinde barınmaktadır.

Osmangazi Üniversitesi

İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Osmangazi Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir. Osmangazi Üniversitesi sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilmesine önem vermektedir. Osmangazi Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur.

Öğrencilerin yapmak istedikleri faaliyetleri en iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri ve ortak hareket edebilmeleri için Üniversite tarafından öğrenci kulüpleri merkezi oluşturulmuştur. Öğrencilere yapacakları faaliyetlerde Üniversite imkânları dahilinde servis, malzeme, kırtasiye, derslik, salon gibi desteklerin yanında maddi yardımlar da yapılmaktadır.

Üniversite, dünyanın en iyi üniversiteleri ile iş birliği yaparak öğrencilerine yurtdışı imkânı tanıyor. Osmangazi Üniversitesi, kendi vizyonu gereği uluslararası projelerde olmaya büyük önem göstermektedir. Bunun için kurulan Uluslararası İlişkiler Ofisi, dünyanın önde gelen üniversiteleri ile iş birliğine giderek, bünyesindeki öğrenci, akademik ve idari kadronun faydalanabileceği yurtdışı projeleri ile uluslararası tanıtım faaliyetlerini devam ettirmektedir. 2011 yılından itibaren, uluslararası öğrenci alımına başlayan üniversitenin hedefi, öğrencilere çok kültürlü evrensel bir atmosfer sunmaktır. Bu amaçla, her yıl uluslararası öğrenci kontenjanları arttırılmaya çalışılmaktadır.

Avrupa Birliği Eğitim programlarından yararlanmak, öğrenci ve akademisyen değişimine hizmet etmek amacıyla Erasmus Genişletilmiş Üniversite Beyannamesi’ne sahip olan Üniversite, eğitimde kalitenin arttırılması adına Bologna Sürecini de destek vermektedir. 2014 yılı itibari ile ERASMUS+ Genişletilmiş Üniversite Beyannamesi’ni de alan Üniversite, yeni dönemde öğrencilerini yeni iş birlikleriyle dünyanın en prestijli üniversitelerine göndermeye devam edecektir. İmzaladığı ikili anlaşmalara sürekli yenilerini ekleyen Üniversite, öğrencilerine, akademik ve idari kadrosuna dünyanın kapılarını açarak yurtdışındaki eğitim sistemini deneyimleme fırsatı sunmaktadır.

Osmangazi Üniversitesi; tüm bunlara ek olarak, ilklerin sağlık üniversitesi olmanın yüklediği sorumluluğun gereği, sağlığın bütün alanlarında araştırmalar yapmaktadır.

Öğrencilerin mezun olmadan hastane ortamını deneyimleyecekleri OSCE ve Beceri Laboratuvarı Üniversitede bulunmaktadır. Dünya standartları seviyesinde teknolojik OSCE ve Beceri Laboratuvarı’nda olan tam donanımlı 13 yapılandırılmış klinik muayene istasyonu ve öğrenci polikliniği ile öğrencileri el becerilerini geliştirerek mesleki anlamda ön plana çıkacaklardır.

Osmangazi Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İstanbul’un güzel yerinde, Tarihi Yarımada’nın merkezi Aksaray/Fatih’te yaklaşık 100.000 m2’lik araziye kurulu olan Osmangazi Üniversitesi; tarihi binaları, bakımlı yeşil alanları, temiz ve güvenli çevresi, rahat ulaşım imkânları ile öğrencilere bambaşka bir kampüs hayatı sunmaktadır. Osmangazi Üniversitesi Merkez kampüsünde İdari Bina, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakülteleri, Araştırma Merkezleri, Fitoterapi Merkezi, Enstitüler, Diş Hekimliği Fakültesi Kliniği ve Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bulunmaktadır. Ayrıca Eyüp Kampüsünde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sultangazi Kampüsünde ise Yabancı Diller Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; modern derslikler, son derece teknolojik cihazlarla donatılmış laboratuvarlar ile hizmet vermektedir.

Kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarları, kafeteryaları, büfeler, öğrenci yemekhanesi ve postanesiyle bir üniversite kampüsünde bulunması gereken tüm imkânlar öğrencileri desteklemektedir.

Osmangazi Üniversitesi, öğrencilerinin eğitim ve öğretim beklentilerini eksiksiz karşılamanın yanı sıra sosyal ve kültürel açıdan da uygun bir ortamda yaşamalarını amaçlamaktadır.

Bu amaçla Üniversite, öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak ve keyifle vakit geçirebilmelerine imkân verecek birçok sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Yerleşke, Eminönü, Beyoğlu, Taksim, Mecidiyeköy, Şişli gibi merkezi konumlara yaklaşık 15-20 dakika mesafelerde olmaktadır. Eyüp Metrobüs durağına 10 dakika mesafede bulunmaktadır. Ayrıca Fatih ana kampüs ile yerleşke arasında sürekli olarak ücretsiz ring seferleri bulunmaktadır.

Yorum gönder