×

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Türkiye de bulunan Osmaniye ilinde Ak Parti Hükümetinin başlattığı Her İle Bir Üniversite kapsamında kurulmuş olan bir üniversitedir. 28 Mayıs 2007 tarihinde Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Ahmet Necdet Sezer tarafından Her İle Bir Üniversite kapsamında onaylamış olduğu 17 üniversite arasında bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi şu an için Nur Dağının eteklerinde bulunan Fakıuşağı Mahallesi’nde kampüste öğrencilere eğitim vermektedir. Osmaniye Korkut Ata üniversitesi kampüs alanı 560 dekara sahiptir.

Osmaniye Korkut Ata üniversitesi içerisinde yaklaşık olarak 12000 öğrenci bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 158 akademik personel ve yaklaşık olarak 187 idari personel Osmaniye Korkut Ata üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine ait slogan da bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi sloganı “Geleceğinize Açılan Kapı” olarak belirlenmiştir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi devlet üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Murat Türk olarak 2017 yılının Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanmıştır. Ayrıca Osmaniye içerisinde bulunan Korkut Üniversitesi içerisinde akademik birim olarak 7 fakülte, 3 yüksekokul, 2 Enstitü ve 5 meslek yüksekokulu da bulunmaktadır. Daha sonra 6 Şubat 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi rektörü Turgay Uzun olarak atanmıştır. 6 Şubat 2021 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör ataması Resmi Gazetede Cumhurbaşkanlığı  kararı ile yayınlanmıştır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 

İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi imkan ve olanakları oldukça öğrencileri eğitimi boyunca memnun edecek şekildedir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde öğrenciler için eğitim bursu bulunmaktadır. Sivil toplum kuruluşları, Tüzel kişiler, Gerçek kişiler ve Vakıf yardımı ile öğrencilere ödenen nakit burslardır. Aranan şartları taşıyan öğrencilere yıl boyunca üniversite tarafından yemek bursu verilmektedir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde seçilen öğrencilerin boş vakitlerinde hem para kazanmaları hem de sorumluluk sahibi olmaları için üniversite bünyesinde çalışmaları demektir.

Akademik Birimler Nelerdir?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yeni bir üniversite olmasının yanı sıra fakülte açısından oldukça zengin üniversiteler arasında bulunma imkanına sahiptir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde Fen Edebiyat Fakültesi bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde bulunan bölümler; Eşit ağırlık alanıyla alınan Arkeoloji bölümü, Sayısal alanıyla alınan Biyoloji bölümü, Fizik bölümü ve kimya bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde İngiliz Dili veEdebiyatı, sayısal alanla alan Matematik, Eşit ağırlık alanı ile alan Tarih bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı da bu Üniversite içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca Yks Yabancı Dil sınavı ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık bölümüne öğrenci de kabul etmektedir.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de bulunmaktadır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde eşit ağırlık alanından alan İşletme Bölümü, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde eşit ağırlık alanından öğrenci kabul eden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca sayısal alandan öğrenci kabul eden Ekonometri bölümü de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. Ayrıca eşit ağırlık alanından öğrenci kabul edilen bölümler arasında Uluslararası İlişkiler, İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları bölümü de aynı zamanda Felsefe ve Din Bilimleri de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bulunmaktadır. Osmaniye’de bulunan Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi içerisinde eşit ağırlık alanından öğrenci kabul eden Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü, Coğrafya bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca mimarlık bölümü de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi içerisinde bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde bulunan Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde Endüstri Ürünleri Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları ve Grafik Tasarımı bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde bulunan Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde Müzik bölümü, Resim Bölümü, İç mimarlık bölümü ve Çevre tasarımı bölümü de bulunmaktadır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi fakülte ve bölüm açısından oldukça zengin olan bir üniversite konumuna sahip olduğu için saydığımız bölümler bir kısmıdır. Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde Mimarlık bölümü, Seramik bölümü, Şehir ve Bölge Planlama bölümü de bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde Sağlık Bilimleri Fakültesi bulunmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi içerisinde Hemşirelik Bölümü, Beslenme ve Diyetetik bölümü ve Sağlık yönetimi bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Ebelik bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü ve Sosyal Hizmetler Bölümü de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi içerisinde bulunan bölümler olarak belirlenmiştir.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümleri Nelerdir?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde bulunan Mühendislik Fakültesi içerisinde Gıda Mühendisliği , Harita Mühendisliği bölümü ve İnşaat Mühendisliği bölümü de bulunmaktadır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, ve Endüstri Mühendisliği bölümü de Mühendislik Fakültesi içerisinde bulunan bölümler arasında bulunmaktadır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Önlisans Programları Nelerdir?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde önlisans programları da oldukça fazladır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi içerisinde bulunan önlisans programları; Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi bölümü olarak adlandırılır. Ayrıca Dış Ticaret, Elektrik Bölümü, Gıda Teknolojisi ve İnternet Ağ Teknolojileri de bulunmaktadır. Harita ve Kadastro bölümü, İnşaat Teknolojisi ve Kimya Teknolojisi de Korkut Ata Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Yorum gönder