×

Sabancı Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Sabancı Üniversitesi Hacı Ömer Sabancı Vakfı önderliğinde kurulmuş bir vakıf üniversitesi olarak bilinmektedir. 1994 yılında Hacı Ömer Sabancı Vakfı önderliğinde kurulma kararı alınan Sabancı Üniversitesi 1999 yılında ilk eğitim öğretim yılına başlama adımı atılmıştır. Sabancı Üniversitesi diğer Üniversitelere göre eğitimi daha farklıdır. Türkiye’de liberal bilimler tarzında eğitim veren ilk üniversite olarak bilinmektedir. Ayrıca 10 Türk Üniversitesi verilerine göre Sabancı Üniversitesi 2. Sırada yerini almaktadır. Sabancı Üniversitesi bünyesine ait slogan da bulunmaktadır. Sabancı Üniversitesine ait slogan Birlikte Yaratmak ve Geliştirmek olarak bilinmektedir.

Sabancı Üniversitesi 1999 yılında kurulmuştur. Sabancı Üniversitesi vakıf üniversitesi konumunda yer almaktadır. Sabancı Üniversitesi eğitim dilini İngilizce olarak belirlemiştir. Sabancı Üniversitesi Sabancı Vakfına bağlı Üniversitedir. Sabancı Üniversitesi rektörü Yusuf Leblebici olarak göreve getirilmiştir. Sabancı Üniversitesi içerisinde rektör yardımcısı da bulunmaktadır. Sabancı Üniversitesi içerisinde bulunan rektör yardımcısı Cem Güneri olarak bilinmektedir. Ayrıca Fuat Keyman ve Mehmet Yıldız da Sabancı Üniversitesi rektör yardımcısı olarak belirlenmiştir. Sabancı Üniversitesi verilerine göre 412 tane öğretim üyesi bulunmaktadır. Ayrıca Sabancı Üniversitesi yaklaşık olarak 13.794 kişi mezun vermiştir. Sabancı Üniversitesi konum itibariyle Türkiye’nin İstanbul ilinde ve Tuzla ilçesinde bulunmaktadır. Sabancı Üniversitesinin üç adet yerleşkesi mevcuttur. Sabancı Üniversitesi yerleşkesi içerisinde Tuzla Yerleşkesi, Altunizade Dijital kampüs ve Karaköy Minerva Han kampüsü olarak bilinmektedir.

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Yaz Okulu

Sabancı Üniversitesi Liseli öğrenciler için de faaliyette bulunmaktadır. Sabancı Üniversitesi lise öğrencileri için yaz okulu uygulaması gerçekleştirmektedir. Sabancı Üniversitesi liseliler için yaptığı yaz okulunda aslında katılımcı olan lise öğrencilerine kültürlü bir ortam içerisinde üniversite deneyimi kazandırmak ve üniversite ortamını daha önceden göstermek ayrıca üniversite hayatı deneyimini tattırmak amacıyla yaz okulunu açmıştır. Sabancı Üniversitesi liseliler için yaz okulu 2011 yılından itibaren sürdürülmektedir. 2011 yılı itibariyle yapılan liseliler için yaz okuluna yaklaşık olarak dokuz binden fazla öğrenci katılımı sağlanmıştır.

Sabancı Üniversitesi lise yaz okulu iki hafta boyunca düzenlenmektedir. Sabancı Üniversitesi içerisinde düzenlenen lise yaz okulu içerisinde öğrenciler elli den fazla üniversite arasından tercih yapabilir ve bunun üzerine bilgilendirme dersleri alma imkanına sahip olabilirler. Sabancı Üniversitesi içerisinde lise yaz okuluna katılacak olan öğrenciler doğa bilimleri ve mühendislik, sosyal bilimler, sanat ve yönetim gibi birçok alan üzerine tercih yapabilir ve 3 dönemden oluşan 2 haftalık eğitimleri alma imkanlarına sahip olurlar. Sabancı Üniversitesi lise yaz okulu içerisinde ders dışı spor, sanat, kültür ve eğlence etkinliklerine de katılabilme imkanlarına sahiptir.

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi imkan ve olanakları oldukça geniş olan üniversite olarak bilinmektedir. Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin varlığını önemseyen, öğrencilere imkanları doğrultusunda birçok faaliyet ve kampüs içerisinde Sabancı Üniversitesi birçok alan kurmuştur. Sabancı Üniversitesi ana kampüsü Tuzla kampüsünde yer almaktadır. Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü üç bölümden oluşmaktadır. Tuzla Kampüsü üst kısımda öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaları için yurtlar bulunmaktadır. Ayrıca Tuzla Kampüsü üst tarafında öğrencilerin sağlık sorunları için Sağlık Merkezi bulunmaktadır. Aynı şekilde Tuzla Kampüsü üst tarafında İletişim merkezi ve lojmanlar yer almaktadır. Tuzla Kampüsü orta kısmında ise Fakülteler, Rektörlük ve Üniversite merkezi bulunmaktadır.

İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Sabancı Üniversitesi imkan ve olanakları Sabancı Üniversitesini tercih etmek isteyen öğrenciler için en fazla araştırılan konulardan bir tanesidir. Sabancı Üniversitesi ana yerleşkesi olan Tuzla kampüsünün alt kısmında öğrenciler için spor salonu bulunmaktadır. Ayrıca öğrenciler için gösteri merkezi ve futbol sahası da Tuzla Kampüsü alt köşesinde bulunmaktadır. Göl ve Koşu pisti de Sabancı Üniversitesine bağlı olan Tuzla yerleşkesi içerisinde alt kısımda bulunmaktadır. Ayrıca Sabancı Üniversitesi içerisinde Kafeterya da bulunmaktadır. Ayrıca yemekhaneleri tercih etmeyen öğrenciler için kampüs içerisinde yemek sunan çok sayıda kafe de yer almaktadır.

Sabancı Üniversitesi içerisinde eğitim gören öğrencilerin kaldığı yurtlar içerisinde bulunan her odada banyo bulunmaktadır. Ayrıca Sabancı Üniversitesi içerisinde yer alan yurtların içerisinde her odada internet bağlantısı, telefon ve çalışma masası mevcuttur. Ayrıca Sabancı Üniversitesi içerisinde yer alan yurtlarda her öğrenci için ayrı dolaplar da bulunmaktadır. Engelli öğrenciler için yurtlarda bulunmakla beraber karma yurtlar da Sabancı Üniversitesi içerisinde yer alan yurtlar arasındadır. Sabancı Üniversitesi içerisinde yer alan birçok spor olanakları mevcuttur. Sabancı Üniversitesi içerisinde bulunan Spor olanakları içerisine baktığımız zaman kampüs içerisinde spor merkezi, fitness salonu ve çim futbol sahası bulunduğunu söylememiz doğru olacaktır. Ayrıca halı futbol sahası, koşu yolu ve egzersiz parkuru ve masa tenisi de Sabancı Üniversitesi içerisinde yer alan kampüs içerisinde bulunmaktadır.

İçerisinde Bulunan Öğrenci Kulüpleri Nelerdir?

Sabancı Üniversitesi öğrencilerin boş vakitlerini iyi değerlendirmeleri ve sosyal alanda, iş alanlarında aktif ve sorumluluk sahibi olmaları adına birçok kulüpler kurmuştur. Sabancı Üniversitesi içerisinde Güzel Sanatlar Kulübü, Atatürkçü Gençlik Kulübü ve Bilgisayar Kulübü yer almaktadır. Sabancı Üniversitesi içerisinde eğitim gören öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik tercih edeceği daha birçok kulüp de bulunmaktadır. Ayrıca Briç Kulübü, Çağdaş Sirk Sanatları Kulübü ve CEO’larla Çay Sohbetleri Kulübü de Sabancı Üniversitesi içerisinde öğrenciler için kurulmuş olan kulüpler arasında yer almaktadır. Dans Kulübü, Doğa Sporları Kulübü ve Düşünce ve Felsefe Kulübü, Edebiyat Kulübü, Ekonomi ve İşletme Kulübü de Sabancı Üniversitesi bünyesinde yer alan kulüpler olarak bilinmektedir. Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin daha bilgili, daha tecrübeli olmaları için uğraşmaktadır. Bu nedenle öğrenci kulüplerini oldukça fazla kurmaktadır. Endüstri Mühendisliği Topluluğu, Film Yapımcılık Kulübü ve Fotoğraf Kulübü de Sabancı Üniversitesi bünyesinde öğrenciler için kurulmuş olan kulüpler arasında yer almaktadır.

Yorum gönder