×

Sakarya Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Sakarya Üniversitesi 3 Temmuz 1992 yılında Türkiye de bulunan Sakarya ilinde bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi resmi olarak 1992 yılında kurulmuştur fakat normalde Sakarya Üniversitesi 1970 yılında kurulmuştur. Ayrıca 1970 yılında Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu da kurulmuştur. 1971 yılında Sakarya Üniversitesi içerisine Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik akademisi kurulmuştur. Ayrıca 1982 yılında Sakarya Üniversitesi içerisine İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi de kurulmuştur. Sakarya Üniversitesi tam anlamıyla 1992 yılında Resmi olarak kurulmuştur. Sakarya Üniversitesine ait slogan da bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi sloganı “Geleceğinize yön verin” olarak belirlenmiştir. Sakarya Üniversitesi devlet üniversitesi olarak kurulmuş ve kabul edilmiştir. Sakarya Üniversitesi eğitim dili olarak Türkçe ve İngilizce olarak belirlenmiştir. Sakarya Üniversitesi içerisine Prof. Dr. Fatih Savaşan rektör olarak atanmıştır. Sakarya Üniversitesi içerisinde 3 tane Rektör yardımcısı da bulunmaktadır. Bunlar; Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, ikincisi rektör yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, Sakarya Üniversitesi içerisine bulunan üçüncü rektör yardımcısı ise Prof. Dr. Hatem Akbulut olarak görevlerine devam etmektedir.

Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi içerisinde 796 öğretim üyesi, 1501 akademik personel, 52536 tane öğrenci bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi lisans öğrencileri verilere göre  40968 tane, lisansüstü öğrenciler verilere göre 3938 tane, Sakarya Üniversitesi verilerine göre doktora öğrenci sayısı 1517 tane ve diğer öğrenci sayısı yani önlisans bölümünde bulunan öğrenci sayısı da 5113 olarak belirlenmiştir. Sakarya üniversitesi mezun sayısı da oldukça fazladır. Sakarya Üniversitesi verilerine göre mezun öğrenci sayısı yaklaşık olarak 160.000 civarındadır. Sakarya Üniversitesi konumu Serdivan, Sakarya olarak bilinmektedir. Ayrıca Sakarya Üniversitesi yerleşkesi Esentepe Kampüsü, Hendek Kampüsü ve Korucuk Kampüsü olarak bilinmektedir.

Sakarya Üniversitesi okul rengi olarak Cardinal Blue ve Beyaz olarak belirlenmiştir. 18 Mayıs 2018 yılı Resmi Gazete de yayınlanan bazı akademik birimler de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisine aktarılmıştır. Sakarya Üniversitesi içerisinde 13 Fakülte ve 6 Enstitü bulunmaktadır. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi içerisinde 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi bölümlere göre Türkçe ve İngilizce olarak iki dil üzerinden eğitimini vermektedir. Sakarya Üniversitesi Avrupa Mükemmellik Ödülü alan tek üniversitedir. Güçlü ve nitelikli akademik kadroya sahip üniversitedir. Ayrıca Sakarya Üniversitesi’nin güçlü bilişim altyapısı bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi yılda iki defa Akademik İncelemeler Dergisi çıkarmaktadır. Ayrıca Sakarya Üniversitesi yılda üç sayı olarak İşletme Bilimi Dergisi çıkarmaktadır. Sakarya Üniversitesi yılda dört sayı olarak online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi de çıkarmaktadır.

İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Sakarya Üniversitesi imkan ve olanakları oldukça fazladır. Sakarya Üniversitesi içerisinde bulunan araştırma merkezleri öğrencilerin derslerinde karşılaşacağı araştırması gereken konuları, ilgi alanlarına giren araştırma konularını araştırma merkezleri yardımı ile araştırma imkanlarına sahiptirler. Sakarya Üniversitesi içerisinde bulunan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrenciler için oldukça verimli olacak Araştırma Merkezleri içerisinde bulunmaktadır. Avrupa Birliği Arş ve Dokümantasyon Merkezi, Kaynak Teknolojisi Araştırma, Muayene ve Uygulama Merkezi ve Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi yine Sakarya Üniversitesi içerisinde bulunan Araştırma Merkezleri arasındadır.

Sakarya Üniversitesi içerisinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi, Sakarya Yenilik Merkezi ve Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezi de öğrencilerin imkan ve olanakları arasında bulunan Araştırma Merkezleri olarak bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi içerisinde Uzaktan Eğitim ve Araştırma ve Uygulama Merkezi, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi de bulunmaktadır. Ayrıca Sakarya Üniversitesi içerisinde Yapay Zeka Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi ve Yangın Uygulama ve Araştırma Merkezi de öğrencilerin gelişmesi ve yeni bilgiler öğrenmesi için kurulmuş olan Araştırma Merkezleri arasındadır. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Uluslararası geçerliliği diplomaya sahiptir.

Sakarya Üniversitesi Yapısı Nasıldır?

Sakarya Üniversitesi içerisinde fakülte 13 tane olarak bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi içerisinde bulunan 13 Fakülte içerisinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunmaktadır. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi içerisinde Bilgisayar mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Yazılım Mühendisliği bölümleri mevcuttur ve öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca Sakarya Üniversitesi içerisinde Diş Hekimliği Fakültesi de kurulmuştur. Sakarya Üniversitesi içerisinde Eğitim Fakültesi bulunmaktadır. Eğitim Fakültesi içerisinde bulunan bölümler ise; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Eğitim Bilimleri, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi de bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Eğitim Fakültesi içerisinde; Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Temel Eğitim ve Özel Eğitim ve Yabancı Diller Eğitim bölümü de aynı şekilde Sakarya Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır.

Sakarya Üniversitesi içerisinde Hukuk Fakültesi de bulunmaktadır. Ayrıca Sakarya Üniversitesi içerisinde Fen Edebiyat Fakültesi bulunmaktadır. Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde bulunan bölümler arasında ise; Alman Dili ve Edebiyatı, Biyoloji bölümü ve Coğrafya Bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde Doğu Dilleri Edebiyatı ve Felsefe bölümü de yer almaktadır. Sakarya Üniversitesi içerisinde 162 lisans, 26 önlisans bölümü, 155 lisansüstü ve 87 doktora programı bulunmaktadır.

İçerisinde Bulunan Kampüs İsimleri Nelerdir?

Sakarya Üniversitesi içerisinde bulunan Yerleşkeler 3 tane olarak bulunmaktadır. Bunlardan ilki Esentepe Kampüsü olarak bilinmektedir. Esentepe kampüsü içerisinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Hüküm Fakültesi ve İletişim Fakültesi bulunmaktadır. Ayrıca Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi de bulunmaktadır. Bir diğer kampüs ise Hendek Kampüsüolarak bilinmektedir. Hendek Kampüsü içerisinde Eğitim Fakültesi bulunmaktadır. Bir diğer kampüs ise Korucuk Kampüsü olarak bilinmektedir. Korucuk Kampüsü içerisinde Tıp Fakültesi bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi içerisinde Adapazarı Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır.

Yorum gönder