×

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi isim olarak kısaltması SUBÜ’dür. 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kurulmadan önce üniversitede bulunan bölümler Sakarya Üniversitesine ait iken Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kurulduktan sonra Sakarya Üniversitesinden ayrılmıştır. Yerleşke olarak Sakarya Üniversitesi ile aynı yerleşkede bulunuyor ve meslek yüksekokulları şehirde dağılmış bir şekilde bulunuyor. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olması öğrencilere meslek eğitimini uygulamalı bir şekilde sağlamasını etkiliyor. Bunun yanında Türkiye’de bulunan 2. uygulamalı bilimler üniversitesi olarak geçiyor. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi sloganı ise “bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz” dur.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite

Türkiye’de buluna ikinci uygulamalı bilimler üniversitesi olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde toplam 8 fakülte, 1 yüksekokul, 1 enstitü ve 15 meslek yüksekokul bulunuyor. Eğitim açısından öğrencilerine destek sağlarken aynı zamanda mesleki anlamda onlara olanak sağlayan bir üniversitedir. Mesleki olarak eğitime ve uygulamakta önem veren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kapsamında mesleki uygulama yönetim sistemi bulunuyor. Kısaltması ise MUYS’tur. Bu yönetim sistemi uygulamalı bilimler üniversitesi olmasından kaynaklıdır. Bu yönetim sistemi hem öğrencilerin mesleki derslerinde uygulamalı eğitim verilirken bu sistemin yönetimini sağlar. Bunun dışında eğitimlerini biten öğrencilere iş imkanı sağlıyor. Mesleki uygulama yönetim sistemi dahilinde meslek yüksekokulları için 3+1 sistem, fakülteler için ise 7+1 sistem uygulanıyor. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi konum olarak merkeze 47 km yani yaklaşık olarak araçla 50 dakika mesafede bulunmaktadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sakarya otogarına yaklaşık olarak 42 km olarak yani araçla ortalama 33 dakika civarındadır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Akademik Birimler

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde bulunan Akademik Birimler oldukça fazladır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bulunmaktadır. Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fakülte açısından oldukça zengin üniversite konumuna sahiptir. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde bulunan Fakülteler; Spor Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Turizm Fakültesi olarak bilinmektedir. Ayrıca Ziraat Fakültesi, Batı Karadeniz Deniz Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Bu fakültelerin yanı sıra Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde bulunan yüksekokul ise; Yabancı Diller Yüksekokulu olarak bilinmektedir. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde Rektörlüğe bağlı bölümler de bulunmaktadır. Rektörlüğe bağlı olarak Ortak Dersler Bölümü ve Temel Mühendislik Bölümü bilinmektedir. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır. Arifiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Geyve Meslek Yüksekokulu, Hendek Meslek Yüksekokulu üniversite içerisinde bulunan bazı Meslek Yüksekokulu olarak bilinmektedir. Ayrıca Ferizli Meslek Yüksekokulu, Karasu Meslek Yüksekokulu, Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu ve Kocaeli Meslek Yüksekokulu da Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde Karapürçek Meslek Yüksekokulu, Pamukova Meslek Yüksekokulu ve Sapanca Meslek Yüksekokulu da bulunmaktadır. Ayrıca Söğütlü Meslek Yüksekokulu ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu da Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi imkan ve olanakları oldukça fazla olan bir üniversite yapısına sahiptir. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde başarılı öğrenciler için Erasmus Programı, Farabi Programı ve Mevlana Programı da bulunmaktadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesini kazanan öğrenciler için yurtlar ve apartlar mevcuttur. Aynı zamanda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kampüs içerisinde öğrenci hizmetleri, öğrencilerin sağlık alanında iyi hizmet alabilmeleri için sağlık hizmetleri, öğrencilerin boş vakitlerini verimli geçirmeleri için kültür hizmetleri bulunmaktadır. Ayrıca kampüs içerisinde öğrencilerin ilgi alanlarına yönelip daha iyi gelişebilmeleri için öğrenci toplulukları, öğrencilerin faaliyet göstermeleri için spor hizmetleri ve sosyal hizmetler de bulunmaktadır. Ayrıca kampüs içerisinde beslenme hizmetleri, barınma ve ulaşım hizmetleri de oldukça basit ve mümkündür. Kampüs içerisinde kütüphane hizmeti ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde şartları taşıyan öğrenciler için Burslar da mevcuttur.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İçerisinde Bulunan Lisans Bölümleri

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi lisans bölümleri açısından oldukça zengin ve fazla bölüme sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde bulunan lisans bölümlerinden bahsetmek gerekirse; Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü, Spor yöneticiliği ve Elektrik Elektronik bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği de bulunmaktadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi lisans bölümleri açısından oldukça zengin olmakla beraber bahsettiğimiz bölümler haricinde daha birçok lisans bölümü üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, Turizm İşletmeciliği bölümü, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon bölümü de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İçerisinde Bulunan Önlisans Bölümleri Nelerdir?

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi önlisans bölümleri de oldukça fazla bir üniversite konumundadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde bulunan önlisans programları içerisinde Bilgisayar Programcılığı, Mekatronik önlisans bölümü, Dış Ticaret, Elektrik Bölümü ve İnşaat Teknolojisi Bölümü de bulunmaktadır. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde Makine bölümü, Elektrik Teknolojisi bölümü ve Lojistik bölümü de bulunmaktadır. Ayrıca Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İç Mekan Tasarımı, Basın ve Yayıncılık bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü ve Endüstriyel kalıpçılık bölümü de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Ayrıca Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,Gaz ve tesisatı teknolojisi, Çevre Koruma ve Kontrol ve İşletme yönetimi de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi önlisans programları içerisinde yer almaktadır.

Yorum gönder