×

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi 7 Haziran 1996 tarihinde Türkiye’de dördüncü, İstanbul’da ise ikinci vakıf üniversitesi olmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi ilk olarak Maslak’ta bulunan binanın iki katında ve Baltalimanı çevresinde bulunan bir köşkte 2 Enstitü ve 12 programla birlikte eğitimine başlama imkânı bulmuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi eğitime başladığında ortalama 1000 den fazla öğrencisi bulunmaktaydı. 1996 yılında eğitime başlayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe yerleşkesi için inşaata da başlamıştır. Karşılaştırılmalı edebiyat bölümü ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi açılmıştır. 1997 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisine Türkiye de ilk Görsel iletişim tasarımı fakültesi açılmıştır. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi yerleşkesi olan bir diğer yerleşke Dolapdere hizmete girmiştir. 1 Mayıs 2004 tarihinde ise santralistanbul yerleşkesi kurulmaya karar verilmiştir. 2015 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Ülkeleri arasında ilk kez yer aldı. 2006 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi desteği ile Tarlabaşı Toplum Merkezi kurulmuştur. Tarlabaşı Toplum Merkezi Tarlabaşı içerisinde yaşayan insanların haklarını savunma ve ön yargılarını kırmayı amaçlayan bir merkezdir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Nasıl Bir Üniversite

İstanbul Bilgi Üniversitesi 25 yıl önce 7 Haziran 1996 tarihinde kurulmuş olan vakıf üniversitesi olarak bilinmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde 7 fakülte, 3 Enstitü, 4 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca meslek yüksekokulu içerisinde 150 den fazla program sayesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi eğitimini devam ettirmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi ana yerleşkesi Santral İstanbul da bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi ana yerleşkesine ek olarak Dolapdere ve Kuştepe mevkilerinde de İstanbul Bilgi Üniversitesine ait Yerleşke de bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesine ait slogan da bulunmaktadır. Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz sloganı İstanbul Bilgi Üniversitesine ait slogan olarak bilinmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi eğitim dilini Türkçe ve İngilizce olarak belirlemiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgi Eğitim Ve Kültür Vakfı itibariyle bağlı konumdadır.

Üniversitenin rektörü Mehmet Nur olarak geçmektedir. Ayrıca rektör yardımcıları ise Aslı Tunç ve Gonca Günay olarak belirlenmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde 1000 üzerinde akademik personel bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde 20.000 üzerinde eğitim gören öğrenci bulunmaktadır. Yapılan verilere göre İstanbul Bilgi Üniversitesinden ortalama 50.000 mezun bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi yayınları adı altında üniversitenin kendine özgü yayını da bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi okul rengi kırmızı ve beyaz olarak belirlenmiştir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İmkân Ve Olanakları Nelerdir?

İstanbul Bilgi Üniversitesi İmkân ve olanakları öğrenciler için oldukça fazla ve dikkat çekici imkânlara sahiptir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Londra Üniversitesi ile yaptığı işbirliği mevcuttur. Bu işbirliği sonucunda İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde öğretim gören öğrenciler arasında okudukları bölümün birinci sınıf derslerini almış olmaları ve aldığı derslerden basari sergilemiş olmaları gerekmektedir. Bu koşula uyan öğrenciler arasında yapılacak olan sınav ve mülakat sonucuna göre üstün basari programına devam etme imkânları olacaktır. İşletme, ekonomi ve finans alanlarında programların herhangi birini tamamlayan öğrenciler İngiltere’ye gidip eğitim görmeden İngiltere diplomasını da Türkiye diplomasına ek olarak almaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Akademik Yapılanma Nasıldır?

İstanbul Bilgi Üniversitesi her yönden zengin olan ve öğrenciler için imkânları fazla olan bir vakıf üniversitesidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Akademik Yapılanma içerisinde fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ve enstitüler bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde bulunan fakültelerden bahsetmek gerekirse ilk olarak Hukuk Fakültesinin bulunduğunu söylememiz doğru olacaktır. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde bulunan fakülteler içerisinde İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi de bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi de bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde bulunan yüksekokullar içerisinde Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca üniversite içerisinde Turizm ve Otelcilik yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu da bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde bulunan meslek yüksekokulu içerisinde Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde Enstitü de bulunmaktadır. Üniversite içerisinde bulunan Enstitüler; Lisansüstü Programlar Enstitüsü, Avrupa Birliği Enstitüsü ve Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü olarak bilinmektedir.

Yerleşke Hayatı Nasıldır?

İstanbul Bilgi Üniversitesi yerleşke hayatı içerisinde öğrenciler her yıl yüz döneminde konsey yaparlar ve İstanbul Bilgi üniversitesini kurulan konsey aracılığıyla seçilmiş olan öğrenci temsil eder. Güz dönemi içerisinde kurulan öğrenci konseyi okul hakkındaki bazı durumlarda söz sahibi olmaktadır. Ayrıca her bölüm konseyi için akademik temsilci de seçilmelidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yerleşke içerisinde kadın voleybol, yüzme ve masa tenisi gibi spor dalları bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi Yerleşke içerisinde Amerikan futbolu, triatlon ve salon futbolu da bulunmaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere yerleşkesi içerisinde olimpik kapalı yüzme havuz da mevcuttur. Yine aynı şekilde Dolapdere yerleşkesinde fitness salonu, basketbol sahası, dans salonu ve Yoga salonu da bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi ortalama 100 tane öğrenci kulübüne sahiptir. Ayrıca Dolapdere, Kuştepe ve santralistanbul yerleşkesi olmak üzere 3 ayrı kütüphane bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde bulunan kütüphaneler lisans programları, önlisans programları ve diğer programlarda okuyan öğrenciler için kapsamlı bilgi sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi içerisinde bulunan kütüphanede yaklaşık olarak 445.000 elektronik kitap bulunmaktadır. Ortalama 62.500 elektronik dergi ve kütüphanede ortalama 125 veri tabanı ve e ansiklopedi bulunmaktadır. Türkiye’nin ilk endüstriyel müzesi olan enerji müzesi İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul içerisinde bulunmaktadır.

Yorum gönder