×

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İstanbul’da İlim Yayma Vakfı tarafından 2010 yılında kurulmuş vakıf üniversitesi olarak bilinmektedir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İstanbul’da bulunan uluslararası araştırma Üniversitesi olarak bilinmektedir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesine ait 2 kampüs yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Merkez Kampüsü ve Altunizade Kampüsü olarak iki tane kampüs yer almaktadır.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 2021 verilere göre 11.000 civarında eğitim alan öğrenci bulunmaktadır. 2021 yılı itibariyle verilere göre 36 lisans, 57 yüksek lisans ve 20 doktora programı öğrencilere eğitim vermeye devam etmektedir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesine ait slogan da yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi sloganı Kent içinde bir kampüs Üniversitesi olarak bilinmektedir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi eğitim dilini 3 dil olarak belirlemiştir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde Türkçe dili, İngilizce dili ve Arapça dili olarak belirlenmiştir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut olarak göreve atanmıştır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı ve Altunizade Kampüsü olarak bulunmaktadır.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde birçok fakülte yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde eğitim fakültesi yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde bulunan eğitim fakültesi içerisinde İngilizce Öğretmenliği yer almaktadır. Eğitim Fakültesi içerisinde yer alan Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği de İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Türkçe Öğretmenliği İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde bulunan eğitim fakültesi içerisinde yer almaktadır. İlköğretim Matematik Öğretmenliği İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan eğitim fakültesi içerisinde bulunan bölümler arasında yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde bulunan Eğitim Fakültesi içerisinde Sınıf Öğretmenliği ve Arapça Öğretmenliği yüzde 30 Arapça dili olarak yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi de yer almaktadır. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde yer almakla beraber İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi içerisinde Türkçe eğitim veren Psikoloji bölümü ve İngilizce eğitim veren Psikoloji bölümü yer almaktadır.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Akademik Birimleri Nelerdir?

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Akademik Birimleri içerisinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yer almaktadır. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi içerisinde İngilizce eğitim veren Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler bölümü yer almaktadır. Ayrıca İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi içerisinde yüzde otuz oranında İngilizce eğitimi veren sosyoloji bölümünün yanı sıra Tarih bölümü, Türk Edebiyatı bölümü de yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde İslami Bilimler Fakültesi de yer almaktadır.

İslami Bilimler Fakültesi içerisinde yüzde otuz oranında arapça eğitimi veren İslami ilimler bölümü ve Arapça eğitimi veren İslami  ilimler bölümü de İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi içerisinde yüzde otuz oranında İngilizce eğitimi veren işletme bölümü, yüzde otuz oranında İngilizce eğitimi veren iktisat bölümü de bulunmaktadır. İslam İktisadı ve Finans, İngilizce eğitim veren İslam İktisadı ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Finansman ve İngilizce eğitim veren Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü de İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer almaktadır.

Mühendislik Fakültesi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi de bünyesinde yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan Mühendislik Fakültesi içerisinde Bilgisayar Mühendisliği bölümü yer almaktadır. Yüzde otuz oranında İngilizce eğitim veren Endüstri Mühendisliği, yüzde otuz oranında İngilizce eğitim veren Gıda Mühendisliği de İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan Mühendislik Fakültesi içerisinde bulunan bölümler arasında yer almaktadır. Yzde otuz oranında İngilizce eğitim veren Elektrik Elektronik Mühendisliği, yüzde otuz oranında İngilizce eğitim veren Yazılım Mühendisliği de İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde eğitim veren mühendislik bölümleri arasında yer almaktadır.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İmkan Ve Olanakları Nelerdir?

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi imkan ve olanakları baktığımız zaman üniversite bünyesinde birçok burs bulunmaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde akademik başarı bursu yer almaktadır. Başarılı öğrencilere eğitim yılları arasında şartları taşımak şartıyla öğrencilere akademik başarı bursu verilmektedir. Lisansüstü eğitim gören öğrenciler için başarılı oldukları zaman ve gerekli şartlar sağlandığı zaman öğrencilere Lisansüstü başarı bursu alınmaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde kültür, Sanat, spor ve teşvik ve ihtiyaç bursları belirtilen özelliklere sahip öğrencilere verilecek burslar arasında yer almaktadır.

Bünyesinde Bulunan Araştırma Merkezleri Nelerdir?

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Araştırma Merkezleri öğrenciler için kurulmuş olan merkezleridir. Sürekli Eğitim Araştırma Merkezi, Türkçe Eğitimi ve Öğretimi uzaktan eğitimi ve Gıda ve Tarım Araştırma Merkezi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan merkezler arasında bulunmaktadır. Halil İnalcık Tarih ve Toplum Bilimleri, İpekyolu Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama ve İstanbul Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi de İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı araştırma merkezleri, Yerel ve Politikalar araştırma uygulama ve araştırma merkezi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan araştırma merkezleri arasında yer almaktadır. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi içerisinde yer alan Araştırma Merkezleri öğrencilerin eğitimine destek verilmek icin kurulmuş olan merkezleridir. Araştırma merkezleri öğrencilerin daha bilinçli, bilgili ve daha faydalı bireyler olmasını sağlar.

Yorum gönder