×

İstanbul Ticaret Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İstanbul Ticaret Üniversitesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler tarafından kurulan vakıf üniversitesi konumuna sahip olan İstanbul Ticaret Üniversitesi 2001 yılında kurulan ve 2 kampüs olarak eğitim öğretim yapan İstanbul’un merkezinde bulunan üniversitedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde 6 fakülte, 24 bölüm, 4 Enstitü ve 65 lisansüstü program bulunmaktadır ve öğrencilere kucak açmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi sloganı da bulunmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi sloganı İş Dünyasının Üniversitesi olarak bilinmektedir. 20 yıllık olan İstanbul Ticaret Üniversitesi 14 Nisan 2001 tarihinde vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.

İstanbul Ticaret Üniversitesi eğitim dili Türkçe ve İngilizce olarak belirlenmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörü Yücel Oğurlu olarak belirlenmiştir. Ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitesi rektör yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Abdul Halim Zaim olarak bilinmektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi başkanı ise Öztürk Oran olarak belirlenmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde 269 tane kadrolu öğretim üyesi, 116 misafir öğretim üyesi yer almaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Aralık 2019 verilerine göre 6500 lisans öğrencisi kaydı bulunmaktadır. Yine aynı şekilde Aralık ayı 2019 verilerine göre 2500 lisansüstü öğrenci kaydı İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde kaydı bulunmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi okul rengi siyah ve sarı olarak belirlenmiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi ülke genelinde en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olarak verilere yansımıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi kendine özgü hedefler belirlemiştir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Türkiye ekonomisine, ticaret ve sanayi yaşamına katkı sağlayacak öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İstanbul Ticaret Üniversitesi

İmkân Ve Olanakları Nelerdir?

İstanbul Ticaret Üniversitesi imkân ve olanakları oldukça fazladır. İstanbul Ticaret Üniversitesi ülke genelinde en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olarak bilinmektedir. İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde yabancı dil eğitimi İngilizce olarak verilmektedir. Başlangıç İngilizceye beraber sıkı bir dönem eğitimi verilmektedir. Daha sonra Eylül ayında not ortalaması 65 olan öğrenciler fakültelerine başlamaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde öğrenci değişim programı da bulunmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Erasmus programı için Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Devlet Krallığı, İsveç, İtalya, Fransa ve Yunanistan olarak bazı üniversiteler arasında iş birliği yapılmıştır. Erasmus programı dâhilinde İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinden dönemlik veya yıllık olarak not ortalaması yüksek olan öğrenciler anlaşmalı üniversitelerde öğrenim görmektedir. Aynı zamanda yurt dışından öğrenciler de öğrenci değişimi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde dönemlik veya yıllık olarak eğitim almaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Farabi değişim programı da bulunmaktadır. Farabi değişim programı için İstanbul Ticaret Üniversitesi ile anlaşmalı üniversiteler Galatasaray üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi olarak bilinmektedir.

Üniversitenin Erasmus programı için anlaşmalı olduğu üniversitelerden bahsetmek gerekirse ilk olarak İstanbul Ticaret Üniversitesinin anlaşmalı olduğu üniversite Università degli Studi di Parma ve Sapienza Università di Roma diyebiliriz. Bu iki üniversite dışında daha birçok üniversite ile İstanbul Ticaret Üniversitesinin anlaşmalı olduğu üniversiteler mevcuttur. Bunlardan bir kaçı şu şekildedir; Technische Hochschule Ingolstadt, Anhalt University of Applied Sciences, ALYTAUS KOLEGIJA ve Vilnius University olarak bilinmektedir. Bu üniversitelere ek olarak Vilnius Gediminas Technical University, European Humanities University, Vilniaus dizaino kolegija, Amsterdam University of Applied Sciences European University – Republic of Macedonia, Fontys University of Applied Sciences, Technische Universiteit de İstanbul Ticaret Üniversitesinin Erasmus programı için anlaşmalı olduğu üniversiteler arasında yer almaktadır. Ayrıca bu saydığımız üniversiteler dışında birçok üniversite ile İstanbul Ticaret Üniversitesinin Erasmus anlaşması bulunmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Nelerdir?

İstanbul Ticaret Üniversitesi vakıf üniversitesi olarak geçmektedir. Aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde birçok öğrenci kulübü de bulunmaktadır. Üniversite öğrencilerinin boş vakitlerini verimli değerlendirilmesi için yapılan bir uygulamadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde bulunan bazı kulüpler şu şekildedir; Afrika topluluğu, Bankacılık ve Finans topluluğu, Borsa ve Yatırım topluluğu bulunmaktadır. Aynı zamanda Diriliş ve Medeniyet topluluğu, E spor topluluğu, farkındalık topluluğu ve endüstri mühendisliği Topluluğu da bulunmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Erasmus Öğrenci Verileri Nelerdir?

İstanbul Ticaret Üniversitesi Erasmus programı öğrenciler için oldukça güzel bir imkân olmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Erasmus programı verilerine göre Erasmus programı sayesinde 64 farklı uyruktan 353 lisans uluslararası öğrencisi İstanbul Ticaret Üniversitesinde eğitim alma imkânı yakalamıştır. Aynı zamanda 64 farklı uyruktan 407 lisansüstü uluslararası öğrenci, 80 farklı uyruktan yaklaşık 1000 YUÖ statüsünde kayıtlı uluslararası öğrenci de İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde eğitim almaktadır. Bir diğer verilere göre 34 Afrika ülkesinden 270 öğrenci, 2 Amerika ülkesinden 2 öğrenci, 24 Asya ülkesinden 2 öğrenci ve 20 Avrupa ülkesinden 122 öğrenci ayrıca 1 okyanusa ülkesinden 1 öğrenci İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde Erasmus programı sayesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi eğitimi almaktadır.

Araştırma Merkezleri Nelerdir?

İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde öğrencilerin uygulamalı olarak ve bilinçli olmaları adına üniversitenin kurduğu Araştırma Merkezleri bulunmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bulunmaktadır. Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çevre ve Doğa Bilimleri uygulama ve araştırma merkezi, Ekonomi ve finans uygulama ve araştırma merkezi de İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde bulunmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi içerisinde İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma merkezi ve Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma merkezi de bulunmaktadır. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve TOEFL Sınav Merkezi de Hayat boyu öğrenme koordinatörlüğü olarak bilinmektedir.

Yorum gönder