×

Tarsus Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite? İmkân ve Olanakları

Tarsus üniversitesi

Tarsus Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite? İmkân ve Olanakları

Tarsus üniversitesinin ilk olarak temeli 1992 yılın da atıldığı bilinmektedir. Tarsus üniversitesi mersin üniversitesine bağlı olmak da olan bir eğitim kurumudur. Tarsus üniversitesin de ilk olarak Tarsus meslek yüksekokulu ve Tarsus sağlık hizmetleri açılmıştır. Tarsus eğitim fakültesi 2001 yılında, Tarsus uygulamalı teknoloji ve işletmecilik yüksekokulu 2005 yılında, Tarsus teknoloji fakültesi 2009 yılında ve havacılık ve uzay bilimleri fakültesi 2015 yılın da kurulmuştur. 18 Mayıs 2018 tarihin de bazı açıklamalar ve kararlar verilmiştir. Bu açıklamalar ve kararlara göre mersin üniversiteler ile igili bütün bağlantılar Tarsus üniversite bağlanmıştır. Ayrıca bu yeni karar ile iki farklı enstitü ve fakülte kurulmuştur. Bu enstitü ve fakülte ise, idari bilimler fakültesi ve toplum bilimler fakültesi ve lisansüstü eğitim enstitüsü olarak bilinmektedir.

18 Nisan 2019 da yayınlamış olan karar ile de Tarsus üniversitesin de mühendislik fakültesi kurulmuştur. 25 Haziran 2019 da yayımlanmış olan karar ile, uygulamalar teknoloji ve işletmecilik yüksekokulu kapanmıştır. Yüksekokul yerine uygulamalı bilimler fakültesi kurulmuştur. 8 Ocak 2020 de alınan karara göre de sağlık bilimleri fakültesi kurulmuştur. 21 Mayıs 2020 de alınan karara göre organize sanayi bölgesi teknik bilimler meslek yüksekokulu kurulmuştur. Böylelikle Tarsus üniversitesin de 7 fakülte, meslek yüksek okulu ve 1 enstitü yer almaktadır.

Tarsus üniversitesi genel olarak öğrencilerine önem vermek de ve öğrenci odaklı bir eğitim kurumu olarak bilinmektedir. Üniversite öğrencilere kaliteli bir eğitim verebilmek için birçok çalışmalar yapmaktadır. Tarsus üniversitesinin temel amacı, nitelikli ve özgün öğrencilere eğitim vermektedir. Öğrencilerinin insanlığa gelişmesine yardımcı olan ve saygın bir şekil de toplum için üretim yapan yenilikçi insanlar olmalarıdır. Ayrıca Tarsus üniversitesin de vizyon da çok önem taşımaktadır. Üniversitenin vizyonu ise, mükemmelliğin izin de olduğu kişiden guru duymak da olan, dünya da saygı görmek de olan bir eğitim kurumu olmaktır. Ayrıca Tarsus üniversitesin de güçlü akademik kadro yer almaktadır. Bu kadrodaki kişiler kendilerini işlerine adamış olan kişilerdir. Böylelikle öğrencilere iyi bir eğitim sağlayabilmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Tarsus üniversitesi

Tarsus Üniversitesi Kampüsü

Tarsus üniversitesi kampüsü içerisin de yüksekokullar, fakülteler, enstitü ve öğrencilere hizmet vermek de olan birçok hizmet yer almaktadır. Tarsus üniversitesi kampüsü içerisin de birçok hizmet ve olanak yer almaktadır. Bu hizmet ve olanaklar öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır. Kampüs içerisinde ki hizmetler ise, kafe ve restoranlar, marketler, kuaför ve berber, spor salonu gibi hizmetlerdir. Ayrıca kampüs içerisin de açık ve kapalı yüzme havuzu yer almaktadır. Bu yüzme havuzun da uzman kişiler yüzme eğitim vermektedir. Ayrıca kampüs içerisin de basketbol sahası ve futbol sahası da yer almaktadır.

Yurt Olanakları

Tarsus üniversitesi konumuna yakın olacak şekil de birçok yurt bulunmaktadır. Bu yurtlar da öğrenciler barınabilmektedir. Bu yurtlar, kredi ve yurtlar kurumuna bağlı ya da özel kurumlara bağlı olan yurtlardır. Yurtlar öğrencilere kolaylık olması açısından Tarsus üniversitesine yakın bir konum da yer almaktadırlar. Yurtlara kayıt olabilmek için yurt başvuruları yapılmaktadır. Bu yurt başvuruları ise, öğrenci seçme ve yerleştirme programına girerek, yükseköğretim programına hak kazanan kişilere yurt olanağı sunulmaktadır. Ayrıca kredi ve yurtlar kurumuna bağlı olmayan özel kurumlara olan yurtlar da bulunmaktadır. Bu yurtlara girebilmek için herhangi bir sınava girilmesine gerek duyulmamaktadır.

Tarsus Üniversitesi Burs Olanakları

Tarsus üniversitesi öğrencilerine önem veren ve öğrenci odaklı bir eğitim kurumudur. Bu eğitim kurumu öğrencilerine önem verdiği için birçok olanak ve imkân sunmaktadır. Bu imkân ve olanaklardan biri ise burs olanağı olarak bilinmektedir. Tarsus üniversitesi birçok öğrencisine burs olanağı sunarak öğrencilerin eğitim hayatlarının kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden birçok öğrenci Tarsus üniversitesini tercih listesin de bulundurmaktadır. Tarsus üniversitesin de birçok burs olanağı bulunmaktadır. Bu burs olanakları ise, rektörlük bursu, yemek bursu, yurt bursu, kısmi öğrenci bursu gibi burslardır. Bu burslar da dışın da öğrencilere verilmek de olunan YÖK bursu bulunmaktadır. Bu burs öğrencilere verilmek de olunan bir miktar para desteğidir. Bu burs için öğrencilerin dereceye girmeleri istenmektedir. Dereceye giren öğrencilere YÖK busu desteği verilmektedir.  Ayrıca Tarsus üniversitesine kayıt yaptırmış olan ilk 15 öğrenciye e YÖK bursu desteği verilmektedir.

Bölümleri

Tarsus üniversitesini bir yıl içerisin de birçok öğrenci tercih etmektedir. Bunun nedenlerinden biri ise birçok bölümü ve fakültesinin bulunmasıdır. Bu fakültelerden en çok tercih edileni ise mühendislik fakültesi olarak bilinmektedir. Bunun nedeni ise mühendislik fakültesinin kadrosunun güçlü bir kadro olması ve iyi bir eğitim vermesidir. Mühendislik fakültesi bölümleri ise, bilgisayar mühendisliği, elektrik- elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği gibi bölümlerdir. Bu bölümler ve fakülte dışın da birçok bölüm ve fakülte Tarsus üniversitesin de yer almaktadır.

Yorum gönder