×

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi 1 Mart 2006 tarihinde kurulmuştur. Trakya üniversitesinden ayrılan bir üniversite olarak bilinmektedir. Tekirdağ Namık kemal üniversitesi içerisinde 10 fakülte 3 enstitüsü 3 yüksekokul 11 meslek yüksekokulu rektörlük bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversite imkânları olarak kampüs içerisinde yemekhane, kütüphane, spor salonu, Erasmus bulunmaktadır. Namık Kemal üniversitesi hukuk fakültesi dergisi çıkarmaktadır. Haziran ve Aralık aylarında yılda iki defa basılmaktadır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Bulunan Alanlar

Namık Kemal üniversitesi fakülteler nelerdir sorusunun cevabı öğrenciler açısından oldukça araştırılmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesinde bulunan fakülteler; Çorlu mühendislik fakültesi, diş hekimliği fakültesi 2020 yılında açılmıştır. Fen edebiyat fakültesi de aynı zamanda 2020 yılında açılmıştır. 2020 yılından bu yana Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisinde Güzel sanatlar tasarım ve mimarlık fakültesi bulunmaktadır. Ayrıca 2016 tarihinde açılan hukuk fakültesi ve tıp fakültesi de mevcuttur. İktisadi ve idari bilimler fakültesi, ilahiyat fakültesi ve ziraat fakültesi 2020 tarihinde açılmıştır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisinde veteriner fakültesi de bulunmaktadır. 2020 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisine fen bilimleri enstitüsü, 2020 yılında sağlık bilimler enstitüsü, 2020 yılında sosyal bilimler enstitüsü açılmıştır. Beden eğitimi ve yüksekokulu, sağlık yüksekokulu, yabancı diller yüksekokulu da bulunmaktadır. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisinde Türk müziği devlet konservatuarı da bulunmaktadır.

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Bulunan Merkezler

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesinde bulunan merkezler vardır. Bilimsel ve teknolojik araştırmalar uygulama ve araştırma merkezi ( NABİLTEM ), kadın sorunları uygulama ve araştırma merkezi ( NAKSAM ) bulunmaktadır. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisinde sağlık uygulama ve araştırma merkezi, sürekli eğitim merkezi ( NAKSEM ) de bulunmaktadır. Bulunan merkezlerin yanı sıra Türkçe öğretimi uygulama ve araştırma merkezi ( TÖMER ), Uzaktan eğitim uygulama ve araştırma merkezi ( NKUZEM ), Balkan araştırmaları uygulama ve araştırma merkezi ( BALKAM ), kariyer uygulama ve araştırma merkezi ( NKÜKAM ) Namık kemal üniversitesinde bulunan merkezler olarak bilinmektedir.

Lisans Bölümleri

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi lisans bölümleri arasında bulunan birçok tercih edilen bölüm bulunmaktadır. Fen edebiyat fakültesinde bulunan arkeoloji bölümü, ziraat fakültesinde bulunan bahçe bitkileri, sağlık yüksekokulunda bulunan beslenme ve diyetetik bölümü bulunmaktadır. Çorlu mühendislik fakültesinde bulunan bilgisayar mühendisliğinin birinci öğretim ve ikinci öğretim olarak iki ayrı olarak mevcuttur. Fen edebiyat fakültesinde bulunan biyoloji bölümü, bitki koruma da oldukça tercih edilen bölümler arasındadır. Çorlu mühendislik fakültesi içerisinde makine mühendisliği birinci öğretim ve makine mühendisliği ikinci öğretimi bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisinde iktisadi ve idari bilimler fakültesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü de bulunmaktadır. Çorlu mühendislik fakültesi içerisinde tekstil fakültesi de bulunmaktadır.

Ön Lisans Bölümleri

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi önlisans programları birçok meslek yüksekokullarında bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi Hayrabolu meslek yüksekokulunda bankacılık ve sigortacılık, bilgi yönetimi, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu içerisinde bulunan bilgisayar programcılığı birinci öğretim, bilgisayar programcılığı ikinci öğretim, biyomedikal cihaz teknolojisi bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu içerisinde bulunan makine, makine resim ve konstrüksiyonu bulunmaktadır. Mobilya ve dekorasyon, mekatronik bölümleri de bulunmaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi Muratlı meslek yüksekokulu içerisinde bulunan işletme yönetimi bölümü, sosyal güvenlik bölümü bulunmaktadır. Sosyal bilimler meslek yüksekokulu içerisinde bulunan yerel yönetimler, turizm ve otel işletmeciliği, tıbbi laboratuvar teknikleri, lojistik, işletme yönetimi bölümleri bulunmaktadır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Avantajları

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi Marmara ve Karadeniz kıyısında büyüyen şehir konumundadır. Tekirdağ kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi öğrencileri ulaşım sıkıntısı çekmezler. Öğrenci odaklı eğitim anlayışı olan bir üniversitedir. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi öğrencilere modern ve kaliteli bir eğitim imkânı sunmaktadır. Eğitim planları üniversite tarafından öğrencilere uygun olarak ayarlanmaktadır. Trakya bölgesinde sanayi istihdamı bulunmaktadır ve üniversite bu istihdamla iç içedir. Üniversitenin amacı genel olarak dünya istihdam projeleri içerisinde bulunmaktır ve bu yönde öğrenci yetiştirilmektedir. Kadın sorunları uygulama ve araştırma merkezi NAKSAM yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere kadın sorunlarıyla ilgili her alanda inceleme, konuşma, konferans ve toplantılar yapılmaktadır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Olanakları

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi olanakları oldukça fazladır. Namık Kemal üniversitesi yurt açısından oldukça zengin üniversiteler arasındadır. Üniversitede öğrenim gören maddi durumu yetersiz öğrencilere çeşitli kişi ve kurumlardan sağlanan parasal destek verilmektedir. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisinde sosyal yasam da bir hayli güzeldir. Yemekhane içerisinde uzman diyetisyen ve gıda mühendisi bulunmaktadır. Gıda mühendisi ve uzman diyetisyen sayesinde yemekler sağlıklı yemekler yapılmaktadır.

Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi içerisinde spor merkezi de bulunmaktadır. Spor merkezi içerisinde yüzme havuzu, Fitness salonu, spor salonu, hamam, sauna, halk oyunları gibi çeşitli sosyal alanlar da bulunmaktadır. Namık Kemal üniversitesi içerisinde 51.529 kitap ile 600 adet yerli ve yabancı sürekli yayın bulunmaktadır ve bu sayede üniversitenin araştırma olanakları oldukça gelişmiştir. Bu kütüphanede 29 farklı veri tabanı 242.847 elektronik kitap, 58536 tane elektronik dergi, 3277 tez, 3358 açık arşiv yayına erişim de mevcuttur. Bu üniversite de öğrenciler için dersleri daha iyi uygulamalı olarak almaları için donanımlı laboratuvar ve atölye bulunmaktadır. Ayrıca Namık Kemal üniversitesi içerisinde tüm öğrencilere İnternet imkânı tanınmaktadır. Bilgisayar laboratuvarları okulların ihtiyaçlarına, öğrenci sayısına göre düzenlenmiştir.

Yorum gönder