×

Eskişehir Teknik Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Eskişehir Teknik Üniversitesi

Eskişehir Teknik Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Osmanlı İmparatorluğu’nda ilk tıp okulu “Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane” mirası olarak 1903 yılına dayanan Eskişehir Teknik Üniversitesi, 15 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da aynı binada kurulmuş ve hizmete açılmıştır. Türkiye’de Eskişehir Teknik alanında ilk tematik devlet üniversitesidir ve yurtdışında okul ve enstitü kurma yetkisine sahiptir.

Kuruluşundan bir yıl sonra, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ilk olarak 30 Aralık 1898’de Gülhane Seririyat Hastanesi adıyla hizmete açılmıştır ve modern sağlık eğitimi veren ilk kurum Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Eskişehir Teknik Üniversitesi, ilişkilendirerek, milli savunma bakanlığı ve içişleri bakanlığı adına öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra sivil vatandaşlar ve vatandaş olmayan sivil veya askeri uluslararası öğrencileri kabul etmektedir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası alanda açtığı kampüsleri ile sağlık eğitimini bölgesel ve küresel olarak yaygınlaştırmaya hizmet etmektedir. Eskişehir Teknik alanında ülkesinin en büyük akademik merkezlerinden biri olarak eğitim ve öğretimde önemli bir role sahiptir. Eskişehir Teknik Üniversitesi, araştırma ve eğitiminde profesyonel ve diğer çalışma alanlarının sağlık yönlerine odaklanmaktadır. Yükseköğretim kurumları ve ilgili kurumlarla bağlantı kurarak sağlık eğitimine yeni bir soluk getirmeyi ve bu alanda dünya standartlarını yükseltmeyi hedeflemektedir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi bölümleri yıllar geçtikçe zaman içerisinde daha çok gelişmeye ve daha çok açılmaya başlamıştır.

Eskişehir Teknik Üniversitesi akademik birimi içerisinde 19 Fakülte, 6 Yüksekokul, 5enstitü bulunmaktadır. 2012 2013 yıllarında Eskişehir Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu kurularak 9 programda ön lisans öğretime de açılmıştır.

Eskişehir Teknik Üniversitesi

Üniversitesi İmkân ve Olanakları Nelerdir?

Üniversitesi imkân ve olanakları öğrenciler için oldukça geniştir. Bölümde Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Matbaası’nda Osmanlıca basılmış 26 kitap ve Kader Matbaası, Hilal Matbaası, Cemiyet-i Tıbbiyye-i Osmaniye Matbaasında basılmış Osmanlıca 174 tıp ders kitabı bulunmaktadır House vb. Ayrıca Nadir Eserler bölümünde 1800’ler-1920’ler arasında Latince, Almanca, Fransızca ve diğer dillerde yayınlanmış ve çeşitli kurum ve kişilerden bağış olarak alınan 671 baskı bulunmaktadır. 2018 yılında Ali Haydar Bayat Arşivi ve nadir kitaplar ile Osmanlıca 61 adet sağlık ve tıp eseri satın alınarak koleksiyona eklenmiştir.

Mektep-ı tıbbiye-ı şahane merkez kütüphanesi Hafta içi: 08.30-20.00 Cumartesi: 09.00-16.00 Kütüphanede Sağlık Üniversitesine bağlı hastanelerin arşivlerinden hediye olarak kabul edilen tıp, edebiyat, tarih vb. konularda 5000 eser bulunmaktadır. Bilimler. Ayrıca tıp ve sağlıkla ilgili güncel ve nadir 4900 eser satın alınarak teknik süreçleri tamamlandıktan sonra kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Kütüphanemiz, kullanıcıların eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılamak ve araştırmacıların bilimsel ve akademik çalışmalarını desteklemek için koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor. Kütüphane 36 kişilik okuma masasına sahiptir.

Sultan Abdülhamid han kütüphanesi Ali Emiri: Dil ve Edebiyat Kitapları Ayrıca; katalog tarama bilgisayarları, kültür kitapları mevcuttur. Kütüphanede edebiyat, tarih, kültür vb. konularda 22581 kitap ve 1000 tez bulunmaktadır. 30 kişilik okuma masası bulunmaktadır.

Kütüphanemiz, kullanıcıların talepleri doğrultusunda satın alınan veya bağışlanan eserlerle geliştirilen genişleyen bir koleksiyona sahiptir.

Gülhane kütüphanesi Kütüphane 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Akademik tatillerde kullanım durumuna göre süre sınırlaması olabilir. 590 okuyucu kapasiteli, 4 katlı ve toplam 4.000 m2 alana sahip kütüphanemiz 3. Kat: Bilgi Tarama (İnternet Odası), Akademik Personel Çalışma Salonu, Personel Odalarından oluşmaktadır. 2. Kat: Tıbbi Yayınlar, Tezler, Kapalı Çalışma Salonu, Okuyucu Çalışma Masaları, 1. Kat: Danışma, Tıbbi Olmayan Yayınlar, Yönetici Odası, Okuyucu Çalışma Masaları, Güvenlik, Kafeterya Zemin Kat: Yerli ve Yabancı Dergiler, Kapalı Çalışma Salonu, Konferans Salon, Depolar, Okuyucu Çalışma Masaları. 24.754 adet Sağlık, Edebiyat, Tarih vb. kitap, 4.276 adet tez, 998 adet CD-DVD ve 66.283 adet dergi bulunmaktadır.

Eskişehir Teknik üniversitesi tıp tarihi ve deontoloji kütüphanesi Gülhane Külliyesi’nde bulunan kütüphanede sağlık ve tıp alanında Osmanlıca, Latince, Almanca, Fransızca gibi çeşitli dillerde 6216 eser bulunmaktadır.

Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Üniversitesi kulüpleri oldukça geniş çaplı olmakla beraber öğrencilerin isteği doğrultusunda seçebilecekleri kulüpler de üniversitenin bünyesinde mevcuttur. Üniversitemizde öğrenciler tarafından kulüpler ve topluluklar kurulmuştur. Sağlık Kültür ve Spor Merkezi’ne bağlı olup, görevlendirilen eğitmenlerin danışmanlığında faaliyet göstermektedir. Derslerden ve akademik çalışmalardan kalan zamanlarda öğrencilerin sosyal ve kültürel farkındalıklarını artırmak için bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında çeşitli etkinlikler ve tesisler düzenlerler. Yeni öğrencilerimizin katılımları ve kulüp ve topluluklara katkıları ile kurumumuz daha da gelişiyor.

Üniversite içerisinde Akademik Düşünce Eğitimi ve Medeniyet Kulübü, Bilimsel Araştırma Kulübü, Çevre Kulübü,          Çocuk Gelişimi ve Mutlu Aile Kulübü, Gelişim Kulübü, Genç Vizyon Kulübü, Genç Dünya Doktorları Kulübü, Genç Yeşilay Kulübü, Seyahat ve Fotoğraf Kulübü, Aktif Yaşam Topluluğu Kulübü, İbn-i Sina Sağlık Kulübü , Kariyer Kulübü, İnsan ve Davranış Kulübü, Kızılay ve Sivil Savunma Kulübü, Medeniyet Gençlik Kulübü, Müzik ve Halk Dansları Kulübü, Okçuluk ve Atıcılık Kulübü, Ombudsman Kulübü, Oryantiring Kulübü Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Kulübü, Sağlık Yönetimi ve İnovasyon Kulübü, Sosyal Adalet Kulübü, Sosyal Hizmetler ve Dayanışma Kulübü, Sosyal Sorumluluk Topluluğu Kulübü, Spor kulübü, Tarih Kulübü, Uluslararası Öğrenci Kulübü bulunur

Üniversitemiz Eskişehir Teknik alanında kapsamlı bir merkez olmayı hedeflemektedir. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin misyonu, sağlık alanındaki toplumsal sorunlara duyarlı, gelişime ve değişime açık, uluslararası nitelikli, yaratıcı, çözüm odaklı, etik kuralların bilincinde, evrensel ilkeleri benimseyen bireyler yetiştirmektir.

Vizyonu, ülke ve dünya genelinde sağlık hizmetlerinde akademik ihtiyaçları karşılayan, araştırma odaklı, Ar-Ge’si güçlü, yerli ilaç, aşı ve cihaz üretimine katkı sağlayacak bir üniversite olmaktır.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, tüm dünyada akademik akreditasyon sağlamayı, diğer ülke ve üniversitelerle iş birliği yapmayı ve uluslararası alanda küresel bakış açısı kazanan öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.  Eskişehir Teknik Üniversitesi dünya çapında onlarca program sunmaktadır. Sınır Tanımayan Kampüs ekibi, deneyimli öğretim üyelerinden oluşan bir ağ rehberliğinde öğrencilere kendilerini uluslararası bir ortama sokma ve başka bir ülkenin kültürel, politik, sosyal ve ekonomik gerçeklerini deneyimleme fırsatı sunar.  Kampüsleri arkadaş canlısı, yaşayan ve eğlenceli yerlerdir. Derslere zamanında gitmek için ihtiyacınız olan her şeye sahip olmanızı, tüm harika tesisleri ve hizmetleri nerede bulacağınızı bilmenizi ve öğrenci hayatına nasıl dahil olabileceğinizi öğrenmenizi sağlar.

Yorum gönder