×

Özyeğin Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?

Özyeğin Üniversitesi 28 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuş olan vakıf üniversitesidir. Özyeğin Üniversitesi Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulmuş olan üniversitedir. Özyeğin Üniversitesi Türkiye de bulunan İstanbul ilinde kurulmuş vakıf üniversiteleri arasında yer almaktadır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılı verilerine göre Türkiye’nin en iyi yedinci Üniversitesi olarak girişimcilik ve yenilikçilik endeksine girmeyi başarmıştır. Özyeğin Üniversitesi amacı genel olarak araştırma faaliyetini öğrencilerin yaşam biçimi olacak hale getirmektir. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi öğrencilerini mesleki ve bilgi konularında bilinçli yetiştirmek için birçok faaliyet göstermektedir. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulundurduğu farklı fakülteler sonucunda her fakülteye uygun olarak amaç koyması ve öğrencileri de bu amaç doğrultusunda eğitim ve öğretime tabii tutması öğrencilerin bilinçli olması ve Özyeğin Üniversitesinin eğitimini bir tık daha yukarıya çıkarmasına örnek olarak gösterilebilir.

Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi kendine ait slogan da bulundurmaktadır. Özyeğin Üniversitesi sloganı Hayatınızın Girişimi olarak belirlenmiştir. 2007 yılında kurulmuş olan Özyeğin Üniversitesi vakıf üniversitesi olmakla beraber eğitim dilini İngilizce olarak belirlemiştir. Özyeğin Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk olarak göreve getirilmiştir. Özyeğin Üniversitesi Asya Üniversitesi 2020 verilerine göre ilk 200 de bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’de en iyi 5 vakıf üniversitesi arasında Özyeğin Üniversitesi de yer almaktadır. Özyeğin Üniversitesi kampüs içerisinde kütüphane de bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi vakıf üniversitesi olmakla beraber eğitim verdiği öğrencilerin gelişimi açısından üniversite oldukça çaba harcamaktadır. Özyeğin Üniversitesi eğitim verdiği öğrencilerin bölümleri sonucunda işe atıldıkları zaman topluma karşı bilinçli ve toplumun kalitesini yükseltmek ve öğrencilerin iş hayatında topluma verdiği hizmetle takdir toplamaları için birçok eğitim ve seminerler düzenlenmektedir.

Özyeğin Üniversitesi

Akademik Birimleri Nelerdir?

Özyeğin Üniversitesi akademik birimleri oldukça fazla olmakla beraber genel olarak öğrencilerin üniversitede tercih edip okumak istediği fakülteleri Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulundurmaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde sekiz tane fakülte yer almaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde Hukuk Fakültesi bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde bulunan Hukuk Fakültesi öğrenci kabul etmekte ve öğrencilere eğitim verilmektedir. Hukuk fakültesi içerisinde hukuk bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi içerisinde İşletme Fakültesi de bulunmaktadır. İşletme Fakültesi Özyeğin Üniversitesi bünyesinde öğrenci almaktadır.

Özyeğin Üniversitesi içerisinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi de yer almaktadır. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eğitim öğretim yılına devam etmektedir. Özyeğin Üniversitesi içerisinde Mühendislik Fakültesi de yer almaktadır. Ayrıca Sosyal Bilimler Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi de Özyeğin Üniversitesi içerisinde yer almaktadır. Özyeğin Üniversitesi bünyesinde fakülte haricinde Enstitüler de yer almaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde yer alan enstitü üç tane bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde Fen Bilimleri Enstitüsü, İşletme Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü yer almaktadır. Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunan Enstitüler eğitim ve öğretim yılları içerisinde öğrenci kabul edilmektedir. Özyeğin Üniversitesi içerisinde fakülte ve Enstitü haricinde Yüksekokullar da bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi bünyesine bağlı konumda olarak 2 adet yüksekokul bulunmaktadır. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu Özyeğin Üniversitesi bünyesinde yer almakla beraber eğitim yılları içerisinde üniversite bünyesine öğrenci kabul edilmektedir.

Özyeğin Üniversitesi İmkan ve Olanakları Nelerdir?

Özyeğin Üniversitesi imkan ve olanakları öğrenciler için genelde burs konusunda imkanları olmaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde giriş bursları bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesini tercih eden öğrenciler için bazı şartlar bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi giriş bursu kazanabilmeleri için gerekli şartları taşımak zorundadırlar. Özyeğin Üniversitesi giriş bursu kazanan öğrenciler için tam burs kazanan öğrenciler öğrenim ücretinin tamamından muafiyet olurlar. Özyeğin Üniversitesi yüzde elli burs kazanan öğrenciler kayıt yaptırdıkları lisans programlarının öğrenim ücretlerinin yüzde ellisinden muafiyet olurlar. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi içerisinde bulunan bölümlerden yüzde yirmi beş burs kazanan öğrencilerin öğrenim ücretinin yüzde yirmi beşi’nden muafiyet olurlar.

Özyeğin Üniversitesi yerleşme başarı sırası bursu imkanını da öğrencilere sunmaktadır. Öğrencilerin yerleşme başarı sırası bursu imkanından yararlanmak isteyen öğrencilerin belli şartları sağlaması gerekmektedir. Üniversite giriş sınavı yerleştirme sonucuna göre Özyeğin Üniversitesi lisans bölümü tam burslu olarak kazanan öğrenci ve burslu olarak kazanan öğrencinin ilk altı tercihi arasında bulunması şartıyla ve aynı zamanda lisans bölümüne tam burslu yerleşen öğrencinin daha önceden herhangi bir üniversitede kaydı veya mezuniyeti olmama şartı aranmaktadır. Bu şartları sağlayan öğrenciler için yılda dokuz ay süre ile ek burslar Özyeğin Üniversitesi tarafından verilmektedir. İlk 100 bine giren öğrenci Yerleşme başarı sırası bursunu nakit olarak kullanmak isterse 1.800 lira öğrenciye ödeme yapılır. İlk 100 bine giren ve yerleştirme bursunu yemek bursu olarak kullanmak isteyen öğrencilere aylık 625 lira ödeme yapılır. Yerleştirme bursunu yurt olarak kullanmak isteyen öğrenciler için 2 kişilik odalarda ücretten muafiyet uygulanmaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde uluslararası diploma bursu da bulunmaktadır.

Lisans Bölümleri Nelerdir?

Özyeğin Üniversitesi lisans bölümleri oldukça fazladır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde bulunan İşletme Fakültesi içerisinde birçok bölüm de bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde yer alan İşletme Fakültesi içerisinde İşletme bölümü, Ekonomi bölümü ve Girişimcilik bölümü de bulunmaktadır. Aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi içerisinde yer alan İşletme Fakültesi içerisinde Uluslararası Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ve Lisans Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri de öğrenciler için eğitim vermeye devam etmektedir. Özyeğin Üniversitesi içerisinde Mühendislik Fakültesi de yer almaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde yer alan Mühendislik Fakültesi içerisinde Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bulunmaktadır. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi içerisinde yer alan Mühendislik Fakültesi içerisinde Makina Mühendisliği, inşaat Mühendisliği ve Mühendislik Temel Bilimleri bölümleri de öğrenciler için yer almaktadır. Özyeğin Üniversitesi içerisinde sosyal bilimler fakültesi de yer almaktadır. Sosyal bilimler fakültesi içerisinde psikoloji, uluslararası ilişkiler ve insan ve toplum bilimleri bölümleri de mevcuttur.

Yorum gönder