×

Kusursuz Makyaj İçin Yapılmaması Gereken Şeyler

Kusursuz makyaj için

Kusursuz Makyaj İçin Yapılmaması Gereken Şeyler

Kadınların vazgeçilmezi makyajlarda mükemmeli yakalamak asla zor değildir. Olduğumuzdan daha kusursuz görünmek bizlerin elindedir. Bakım ve makyaj olmazsa olmazdır. Her kadın güzeldir ancak bakımlı olmak gerekmektedir. Az makyaj yapıyor olsanız bile hepimizin istediği kusursuzu yakalamaktır. Kusursuz makyaj için cilt bakımı dikkat etmemiz gereken önemli bir aşamadır. Özellikle cilt sağlığını korumamız gerekir ki makyaj yaparken cildimiz zarar görmesin. En çok yaptığımız hatalardan biri bakım aşamasını atlamaktır. Ayrıca sadece makyaj öncesi değil yaptığımız makyajı abartmak da başlı başına çok yanlıştır. Makyajı abartmak hoş bir görünüm sağlamak yerine itici ve çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Makyaj öncesi ve makyaj uygulama teknikleri dışında makyaj sonrası aşama da çok önemlidir.

Kusursuz makyaj için

Makyaj Temizliğinin Atlanması

En çok yapılan yanlışlar arasında makyajı temizlememek de sayılabilir. Çünkü makyaj sonrası temizliğini yapmadığımızda cilt sağlığımız olumsuz yönde etkilenecektir. Özellikle uyumadan önce makyajın temizlenmemsi en çok yapılan bir hatadır. Ciltteki makyaj temizliği yapılmadan uykuya dalınırsa ve bu alışkanlık haline getirilirse belirli bir süre sonra cildinize zarar verecektir. Cildinizde sivilce oluşmasına daha ilerleyen zamanlarda da kırışıklıklara neden olacaktır. Bu sebeplerden kaynaklı uyumadan önce kesinlikle makyaj temizliği yapılması gerekir. Cildimize en uygun olan makyaj temizleme ürününü seçerek her makyaj sonrasında temizleme işlemi yapılmalıdır. Üstelik her cilt tipine uygun makyaj temizleme ürünleri mevcuttur. Cildinize ne kadar güzel bakarsanız yaptığınız makyajlarda o kadar güzel duracaktır. Öncelikle cilt tipinizi ayırt etmeniz gerekir. Eğer cilt tipinize uygun olmayan bir ürün seçimi yaparsanız cildinizin tahriş olmasına sebep olabilirsiniz. Buna sebep olmamak için cilt tipinizi bilmeli ve ona göre ürün temin etmelisiniz. Ayrıca sadece cilt temizliği değil nemlendirilmesi de gerekmektedir. Burada genelde yapılan yanlış ise yağlı cilt tipine sahip bireylerin nemlendirici kullanmamasıdır.  Oysaki yağlı ciltler için uygun olan nemlendiriciler de bulunur. Bu ürünleri kullanarak aynı zamanda cilt nemini de dengelemek gerekmektedir.

Fondöteni Gereğinden Fazla Uygulanması

Makyaj yapmak kendimizi mutlu hissetmemizi sağlar aynı zaman da birçok kadının vazgeçilmezidir. Yalnız makyaj yaparken dikkat edilmeyen ve yapılan en büyük yanlışlardan biri de fondöten uygulamasını yanlış yapmaktır. Fazlası ile yapılan makyaj güzel bir görünüm yerine hoş olmayan bir görünüm sağlar. Fondöten uygulamak cilt kusurlarını kapatsa da fazlası ile uygulanması cilde hem zarar verecek hem de kötü bir görünüme sebep olacaktır. Fazla fondöten uygulanması zararları çoktur ve kusursuz bir makyaj oluşturmak yerine tam tersi cilt kusurlarını daha fazla ön plana çıkaracaktır. Hem sağlıklı hem de kusursuz bir görünüm elde etmek istiyorsanız fondöten uygulamasına dikkat etmelisiniz. Yeteri kadar ve cilt tipine uygun bir fondöten uygulanması gerekir. İdeal ve kusursuz bir makyaj için fondöten seçiminiz cilt tipine uygun olmalı, ten renginize uyum sağlıyor olmalı, ince dokulu olmalı ve doğal bir görünüm sağlamalıdır. Fondöten yapısı ne kadar ince ve yumuşak olursa ciltte o kadar ağırlık yapmayacak ve doğal kusursuz bir makyaj sağlayacaktır.

Kusursuz Makyaj İçin Ruj Kullanımına Dikkat

Makyaj yaparken yüzümüzde en çok dikkat çeken bölge dudaklardır. Kusursuz bir dudak görünümü ile makyajınızı tamamlamanız mümkündür. Peki kusursuz dudak görünümü nasıl sağlanır? Öncelikle dudak bakımınıza özen göstermeniz gerekir. Kusursuz dudak makyajı için yapılan en büyük yanlışlardan biri de bu aşamayı atlamaktır. Makyaj bütünlüğünü sağlamak ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için makyaj öncesi dudaklarınızı iyi nemlendirmiş olmanız gerekiyor. Sadece bu kadarı yeterli değildir. Ruj seçiminize dikkat etmelisiniz. Ten renginizi ve makyaj bütünlüğünüzü göz önünde bulundurarak ruj seçimi yapmanız gerekiyor. Bu konu da yapılan yanlış ise her ruj renginin her bayana yakışacağını düşünerek, renk seçimine dikkat etmemektir. Oysaki her kadının dudak alt tonu farklıdır ve ruj renkleri her kadında farklı duracaktır. Yapılan bir diğer hata ise ruj uygularken dudak bütünlüğünü bozmaktır. Olduğundan daha dolgun bir görüntü sağlamak için dudak çizgileri dışına çıkılması kusursuz bir görünüm yerine oldukça itici bir görünüme sebep olacaktır. Buna engel olmak için ruj kullanımından önce dudak kalemi uygulamak uygun olacaktır. Eğer ki dudakların daha dolgun görünmesini istiyorsanız bunu dudak çizgileri dışına geçerek değil de daha sağlıklı ve kusursuz bir görünüm sağlayarak yapabilirsiniz. Bu tekniklerden bahsedecek olursak ruj öncesi pudra uygulamak ya da ruj uygulaması sonrası dudakların orta kısımlarına şeffaf bir parlatıcı kullanmak doğru olacaktır diyebiliriz.

Ürünlerin Kullanım Süresine Dikkat Edilmemesi

Hayatımızda hemen hemen her ürünün bir kullanım süresi vardır. Kullanım süresi dolduğunda hiçbir besini tüketmeyiz fakat neden makyaj ürünlerinde buna dikkat etmeyiz? Kusursuz makyajda yapılan en büyük hatalardan biri de makyaj ürünlerinin kullanım süresi olduğunu unutarak bitene kadar kullanmaktır. Ne kadar vazgeçemeyeceğimiz kadar sevdiğimiz bir ürün dahi olsa üzgünüm ki kullanım süresi dolan makyaj ürünlerinizi atmak zorundasınız. Yüz yıkama jellerinin kullanım süresi 6 ay ve 1 yıl arasında değişmektedir. Göz farları ve rimellerin kullanım süresi ise 1 yıl ya da 1 buçuk yıl arasında değişmektedir. Kullanım süresi dolan makyaj ürünlerini kullanmak cildinize zarar verecektir. Nasıl son kullanma tarihi geçmiş ürünlerle beslenmiyorsanız kullanım süresi dolmuş makyaj ürünlerinden de uzak durmalısınız. Eğer ki bu ürünleri ısrarla kullanmaya devam ederseniz cildinize büyük zarar verirsiniz. İlerde birçok kırışıklarla karşılaşabilir ve erken yaşlanmaya yol açabilirsiniz. Zamanla cildinizde rahatsızlıklar meydana gelebilir ve tedavisi güç olabilir. Bunlar dışında zamanı geçen makyaj ürünlerini kullanmak ilerleyen zamanlarda akne ve yaralara sebebiyet verir. Tüm bunlarla karşılaşmamak için zamanı geçen ürünleri çöpe atmalısınız.

Yorum gönder