×

Aydınlatıcı ile Cildiniz Capcanlı Görünsün

Aydınlatıcı

Aydınlatıcı ile Cildiniz Capcanlı Görünsün

Highlighter olarak da isimlendirilen aydınlatıcılar, özellikle son zamanlarda sık kullanılan bir makyaj malzemesi niteliği taşımaktadır. Uyguladığınız tüm makyajınıza, son bir ekleme yaparak aydınlığa kavuşturabilirsiniz. Uygulayacağınız aydınlatıcı ile daha çekici ve estetik bir görünüm elde edebileceksiniz. Aydınlatıcı olmayan bir makyajın ne kadar eksik göründüğü, pek çok insan tarafından kabul edilmektedir. Etkili bir makyaj elde edebilmek adına, makyajınıza aydınlatıcı ile minik dokunuşlar yapabilirsiniz.

Aydınlatıcı Nedir

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kadınlar tarafından sık kullanılan bir makyaj malzemesi haline gelen aydınlatıcı, bir diğer ismi ile de highlighter olarak isimlendirilmektedir. Bu ürün hakkında herhangi bir deneyim yaşamamış bireyseniz, aydınlatıcı nedir diye merak ediyorsunuzdur. Endişe etmeyin, bu merakınızı gidermek için buradayız! Işığını yansıtan bir ürün olarak karşımıza çıkan aydınlatıcı, elmacık kemik, çene, burun ve kaş altı gibi kısımların ön plana çıkarılmasında büyük rol oynamaktadır. Makyaj sever bir insan olarak, yüzünüzde ön plana çıkarmak istediğiniz bölüme, aydınlatıcı uygulayarak emelinize ulaşabilirsiniz. Parlak ve göz alıcı bir görünüm sağlayan aydınlatıcı, uyguladığınız tüm makyajınıza farklı bir hava katacaktır.

Aydınlatıcı

Aydınlatıcı Çeşitleri

Piyasada sayılamayacak kadar çok aydınlatıcı çeşitleri bulunmaktadır. Uygulayacağınız bir makyaj için üç farklı aydınlatıcı kullanarak bile makyajınızı umduğunuzdan daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Farklı amaçlar ile üretilmiş olan aydınlatıcılar, yüzünüzde farklı noktalara uygulanarak, farklı güzellikler oluşturabilir. Kullanım alışkanlığı ile beraber aydınlatıcılar verdiği parlaklık miktarına göre krem, sıvı, toz, jel ve stick şeklinde kullanımlara sahiptir. Bunlarla beraber yine aydınlatıcılar kendi aralarında yoğun, ıslak, hafif görünümler verme özelliği ile ayrılabilir. Tüm bunların dışında yine aydınlatıcılar prizmatik, ışıltılı, yansımalı ya da metalik şeklinde de ayrı kategorilerle piyasada satışa sunulmuştur. Yüzünün tamamını aydınlatmak isteyen bireyler, farklı aydınlatıcı tekniklerinden yararlanabilir. Eğer yüzünüze doğal bir aydınlık kazandırmakla beraber parlaklık uygulamak istiyorsanız, fondöten uygulamadan evvel aydınlatıcı bir baz kullanmanızı tavsiye ederiz. Aydınlatıcı makyaj bazı bulunmayan bireyler, sıvı bir aydınlatıcısını fondöteni ile karıştırarak aynı etkiyi yaratabilir.

Aydınlatıcı Ne İşe Yarar?

Aydınlatıcı ne işe yarar diye merak edenleri de yazımızın bu kısmı ile aydınlatabiliriz. Olduğunuzdan daha canlı ve enerjik görünüme ulaşmak için, tercihinizi aydınlatıcıdan yana yapabilirsiniz. Yanağınıza uygulayacağınız allık ve bronzer yardımı ile yalnızca sıcak bir görünüme ulaşabilirsiniz. Üzerine uygulayacağınız aydınlatıcı ile yalnızca sıcak görünümden kurtularak yüz hatlarınızı ön plana çıkarırsınız. Etkileyici bir makyajı aydınlatıcı ile elde edebilmeniz mümkündür. Uygulayacağınız güzel makyajınıza, son bir dokunuz ile inanılmaz bir estetik görünüm sağlayabilirsiniz. Kontür uygulamasının ardından, süreceğiniz aydınlatıcı ile beraber yüzünüzü boyutlandırabilirsiniz. Aydınlatıcıyı yüzünüzde uygulayacağınız bölgeler, diğer aydınlatıcı kullanılmayan bölgelere kıyasla daha kalkık bir görünüm sağlar. Kontür işleminin tam tersi olarak karşımıza çıkan aydınlatıcı, uygulanan bölgeyi ön plana çıkarır. Kontür işlemi ise bunun tam tersi olarak gölgelendirme yapar. Burun, elmacık kemikleri, kaş altı ve dudak alt kısımlarla beraber gözlere de uygulanabilen aydınlatıcı, muazzam bir görünüm sağlar.

Aydınlatıcı Nasıl Sürülür?

Makyajı ile dikkatleri üzerine çekmeyi amaçlayan bireylerin en merak ettiği konuların başında aydınlatıcı nasıl sürülür sorusu gelmektedir. Doğru bir aydınlatıcı sürme tekniği ile makyajınızı daha güzel bir görünüme ulaştırabilirsiniz. Temin ettiğiniz toz aydınlatıcınızı, yelpaze şeklinde bir aydınlatıcı fırçası ile sürebilirsiniz. Bunun dışındaki diğer aydınlatıcıları parmağınız ya da makyaj süngeriniz ile uygulayabilmeniz mümkündür. Likit ya da sıvı aydınlatıcıları alırken, yanında sünger aplikatör veya damlalık bulunduğuna dikkat ediniz. Bu ürünler kullanım konusunda sizlere kolaylık sağlayacaktır. Cildinize sıvı aydınlatıcıyı uygularken, elinize damlatarak işe koyulabilirsiniz. Bunun dışında makyaj süngeri de yardımcınız olabilir. Jel ya da krem aydınlatıcıyı da fırça yardımı ile sürebilmeniz mümkündür. Temin edeceğiniz stick aydınlatıcıyı direkt olarak yüzünüze sürebilirsiniz. Parmağınız ya da sünger yardımı ile de bu aydınlatıcıyı dağıtabilirsiniz. Sınırlarının nereden başlayıp, nereye kadar uzayacağı belli olması gereken aydınlatıcı, makyajınıza estetik bir görünüm sağlar.

Aydınlatıcı Sürme Teknikleri

Aydınlatıcı sürme teknikleri ile ilgili de siz değerli okurlara güzel bilgiler aktarmak isteriz. Doğru bölgeye, doğru miktarda uygulandığı taktirde aydınlatıcı mükemmel bir görünüme ulaşmanızı sağlar. Ten makyajını tamamlandıktan hemen sonra, aydınlatıcınızı uygulayabilirsiniz. Çıplak bir tene uygulanan aydınlatıcı, doğal bir görünüm yakalayamayabilir. Teninize uyguladığınız fondötenden sonra, bronzer veya allık uygulayarak gölgelendirme işlemini yapmış olacaksınız. Yalnızca elmacık kemikleri, yanak ve kontür yapıla n kısımların altına taşmayacak bir biçimde uygulanabilen aydınlatıcı, bu bölgelerin ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Buruna kalkık ve ince bir görünüm katan aydınlatıcı, ışıltılı bir görünüm ile sizi dikkat çekici kılacak. Sağladığınız ışıltılı bölgelere boyut vermek amaçlı strobing tekniğinden faydalanabilirsiniz. Göz bölgelerini de daha canlı kılmak için, aydınlatıcıdan yardım alabilirsiniz. Göz pınarlarınıza uygulayacağınız aydınlatıcı, kaşlarınızın daha kalkık görünmesi için de kaş kemiklerine uygulanabilir. Yine dudaklarınızı da vurgulamak ve kalkık göstermek gayesi ile üst dudağın burun ile dudak çizgisi arasında kalan kısma uygulanabilir. Çene kısmına vurgu yapmak için de aydınlatıcı uygulanabilir. Özel bir gecede giyeceğiniz dekolte elbisenizden görünen köprücük kemikleriniz ile beraber omuz başlarınıza da aydınlatıcı sürerek kusursuz ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yorum gönder