Bronzer Ne Manaya Gelir? İyi Yöntemlerle Bronzer Uygulaması
Bronzer Ne Manaya Gelir? Bu ürün ile cildine gerek düzenli bir görünüş yapabilir gerek de iyi bir hava koyabilirsin. Beden tipine göre farklılaşan ve türlü tarzları olan bu malzemenin türlü renk çeşidi içinden cildini en sorunsuz şekle sokacak olanı rahatça tercih edebilirsin. Cildinin ana hatlarını meydana çıkarmanı ve arzu ettiğin yerlere vurgu yapmana olanak sağlayan bu ürüne bir kez adım atınca kesinlikle bir daha bırakmayacaksın!
Bakımı çok farklı bir aşamaya çıkaran bu ürünün kullanımı ile alakalı bütün ayrıntıları bilmek ister misiniz? İşte şahsın için oluşturduğumuz bu etraflıca konuyu okuyarak ürünün kullanımı ve tercihi hususunda aklına takılan her hususu bilebilirsin. Bu sayede cildine ideal olan malzemeleri rahatça alabilir ve en doğru kullanım aşamalarına vakıf olabilirsin. Çok iyi değil mi?
Öncelikle bu ürün ne manaya geliyor, önce onu açıklayalım. Bu ürün; ciltte hareketli ve sıcak bir görünüş oluşturmaya imkân sağlayan, olağanüstü bir bakım ürünü. Bu yabancı kelime, Türkçe bronzlaştırıcı manasına gelir. Peki, bronzlaştırıcı ne için uygulanır, neye fayda sağlar?
Bronzlaştırıcı Nedir? Neye Fayda Sağlar?
İsminden de anlam ifade ettiği gibi, cilde bronzlaştırıcı hatlar sağlayarak ışığın yüze sağladığı hareketli yüzü gündelik bakıma katar.
- Tendeki solmuş ve bitkin görünüşü ortadan kaldırır.
- Yüz şekillerini ortaya çıkarıcı birtakım bakım uygulanabilir.
- Aynı anda kapatıcı ve pudra gibi ten malzemelerinin de uzun süreli kalışı sağlar.
Bronzlaştıcı sıklıkla yaz aylarındaki bakımlarla kendinden söz ettirse de yalnızca sıcak aylarda değil her ay uygulanabiliyor. Türlü renk ve ton imkânı olan bu malzemelerin, renkli biçime sahip bulunanları da var ışığı geçirici veya yansıtıcı tarza olanları da. Sen sana lazım olan ve bakımına ideal olanı tercih ederek cildine göz kamaştırıcı bir dokunuş uygulayabilirsin.
Bronzlaştırıcı Nereye Uygulanır?
Bronzlaştırıcı hangi bölgeye yapılır merakının cevabı almak istediğin yarara göre farklılaşır. Şu şekildeki:
- Mesela cildinin her yerinde bronzlaşma hali meydana getirmek istiyorsan, bu malzemeyi cildinin her yerine sürebilirsin. Bu hususta kapatıcı yerine tercih edebilirsin. Ama bu durum çağımızda pek yaygın değil. Bunun sebebi cilde fazlaca yapay bir etki yapması.
Soğuk olmayan etkiler için malzemeyi elmacık kemiklerine üstüne uygulayabilirsin.
- Cildin birtakım yerlerine hava katmak ve hatları ortaya çıkarmak istediğin yerlere sürmelisin. Cildin burun kısmı, elmacık dokuları, çene kısmı, alın gibi yukarıdaki kısımlarına uyguladığında daha seviyeli ve zarif bir görüntü ortaya çıkarırsın. Bu hususta bronzlaştırıcıyı pudra ve concealar ile cilt bakımını uyguladıktan sonra yapmalısı.
Bronzlaştırıcı Nasıl Uygulanmalıdır?
Bronzlaştırıcı hangi kısma sürülür merakını giderdik. Şimdi sürme aşamalarına başlayalım. Seni problemsiz bir cilt görünüşüne sokacak bronzlaştırıcı ne şekilde sürülür, ona göz atalım…
- Bronzlaştırıcı öncelikle fırça yardımı ile sürülür. Ve sürme esnasında sahip olmak istediğin neticeye göre devam etmen lazım.
- Fırçaya malzemeden azıcık sür ve birazcık üstüne üfür. Bu şekilde gereksiz sürülen bronzlaştırıcının ciltte oluşturduğu doğallığı bozucu etkisinin önüne geç.
Gündelik bakımda ışıltılı ve hareketli bir görünüşe sahip olmak için malzemeyi yanaklarının hafif yukarısına doğru sürebilirsin. Bronzlaştırıcıyı uygularken yanlardan yukarı doğru ve oval hareketler şeklinde sürebilirsin. Bu sayede uygulamak gerek bakımın yapaylığını engelleyecek gerek de kaskatı gözükmesinin önüne geçecek.
Bir öbür mühim husus da cilt ile boğaz kısmı arasındaki ton farklılığı. Burada meydana gelecek olası farklılıkları engellemek için malzemeyi azıcık boğaz kısmına da sürebilirsin. Bu sayede iyi bir uyum sağlayabilirsin.
Arzu edersen aydınlık katıcı ile birlikte de sürebilirsin. Bu süreçte aydınlatıcı haricindeki kısımlara bronzlaştırıcı, öbür kısımlara da aydınlatıcı uygulamalısın.
Bronzlaştırıcı Tercihi Nasıl Olmalı
Bu tercihte en mühim husus, cilt tonu. Bunun sebebi cilt tonuna benzer tercih edilmiş malzemeler bakımın daha iyi ve güzel olmasını sağlıyor. En güzel sonuç için ten renginden daha da baskın bir ton seçimi yapmak.
- Koyu olmayan ciltlere daha çok şeftalimsi renklerini taşıyan malzemeler eşlik edebilir. Bu hususta arzu edersen toprak rengi tonunda malzemeler de tercih edebilirsin.
- Aşırı açık bir cilt tonun varsa pembemsi ve bal sarısı tonuna yakın renkleri tercih edebilirsin.
Buğday tonlu cildi olanlar ise kahverengi nüanslarındaki malzemelere başvurmalı. Üstelik arzu edersen baskın ve hafif renkleri birbirine boca ederek de deneyebilirsin.
- Açık tenli olmayanlar aşağı yukarı tüm tonları basitçe deneyebilir. Esmer veya koyu bir cilt tonu olanlar da çikolata kahvesi tonu olanları seçebilirler. Bu ton onlara nerdeyse cuk oturacak ve ışıltılı bir görünüş oluşturacak.
Yorum gönder