×

Doğal Görünümlü Makyaj

doğal görünümlü makyaj

Doğal Görünümlü Makyaj

Son dönemlerin en popüler makyaj uygulaması doğal görünümlü makyaj uygulamaları olmaktadır. Özellikle de yaz aylarında makyajın akması ve rahatsızlık hissi vermesi nedeni ile pek çok kadın doğal görünümlü makyajlar ile güzelleşmeyi tercih etmektedir. Bu uygulamalar yapılırken makyaj malzemeleri olabildiğince az miktarda kullanılmaktadır. Ancak yine de oldukça doğal ve güzel bir görünüme ulaşmak mümkündür. Bu uygulamalar özellikle de gündelik hayatta pek çok kadın için kurtarıcı niteliğinde olmaktadır. Neredeyse hiç yok gibi makyaj yapılması pek çok kişinin büyük ölçüde beğenisini kazanmayı başarmıştır. Pek çok erkek de doğal görünümlü olan kızlardan daha fazla etkilenmektedir. Yapılan anketlere göre doğal makyaj hem erkekler hem de kadınlar arasında özellikle de son dönemlerde büyük bir rağbet görmektedir.

Doğal Görünen Makyaj Uygulamaları

Hem pratik olması hem de doğal ve güzel görünmesi nedeni ile doğal görünen makyaj uygulamaları pek çok kadın tarafından tercih edilmektedir. Kadınların yanı sıra pek çok erkek de çok hafif ve etkileyici uygulamalar ile birlikte günlük hayatlarını çok daha mutlu bir şekilde geçirmektedir. Bu makyaj uygulamaları yapılırken makyaj malzemeleri olabildiğince az miktarda kullanılır. Özellikle de makyaj malzemelerinde renkli seçenekler yerine daha çok nude tonlar ve şeftali tonları gibi doğal renk tonları tercih edilmektedir. Yapılacak basit uygulamalar ile birlikte isteyen herkes neredeyse makyajsız gibi görünürken güzelleşebilmektedir.

doğal görünümlü makyaj

 Doğal Cilt Makyajı

Ciltlerinde kusurları en doğal görünümde gizlemek isteyen kişiler doğal cilt makyajı uygulamaları ile bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Bunun için kullanılan ürünler oldukça önemlidir. Kesinlikle cilt tonuna yakın olan etkili malzemelerin kullanılması gerekir. Cilt makyajı yaparken daha pürüzsüz görünmesi adına makyaj bazı ya da cilt nemlendiricisi kullanılması gerekir. Cildin nemlendirilmesi ardından gözaltlarına çok ince bir kat kapatıcı sürülür. Yine ciltte kusurlu olan bölgeler çok ince bir kat kapatıcı ile kapatılır. İlk kat kapatıcının kuruması ardından bir ince kat daha geçilir. Burada amaç kalın tek bir kat sürmek yerine ince katlar ile durumu dengelemektir. Kapatıcı uygulaması ardından cilt tonuna en yakın olan fondöten ya da bb krem tercih edilir. İnce bir kat sürülmesi ardından cilt makyajı en doğal şekilde tamamlanır.

Doğal Göz Makyajı

Özellikle de gündelik hayatlarında hem güzel hem de doğal görünmek isteyen kişiler göz makyajı konusunda da doğal göz makyajı uygulamalarını tercih edebilirler. Doğal göz makyajı uygulamaları yapılırken eğer far tercih edilecekse cilt tonundan bir ya da en fazla iki ton koyu renklerin tercih edilmesi gerekir. Far uygulaması sonrasında çok ince bir kat rimel sürülür. Rimelin uygulanması ardından kirpiklerin biraz kuruması beklenir. Kuruyan kirpikler makas ile kıvrılır ve her biri ayrık kusursuz kirpikler hazır hale getirilir. Kirpik uçlarına çok az miktarda rimel daha uygulanarak kirpiklerin daha uzun ve doğal görünmesi sağlanır. Ten rengi bir göz kalemi ile göz pınarlarına hafif bir uygulama yapılır. Bu uygulama gözlerin daha büyük ve çekici görünmesini sağlayacaktır.

Doğal Görünen Dudaklar İçin Dudak Makyajı

Doğal makyaj uygulamaları yapmak isteyen kişilerin dikkat çekici ve dolgun dudaklar için koyu renk rujlar tercih etmeleri beklenemez. Doğal görünen dudaklar için makyaj yapılırken genellikle pembe, kırmızı ve şeftali tonlarında olan rujlar tercih edilir. Likit rujlar yerine kremsi yapıda olan rujların kullanılması gerekir. Doğal bir görünüme getirmeden önce ruj direkt olarak dudaklara uygulanmaktadır. Daha sonrasında ise bir peçete alınır. Alınan bu peçetenin kesinlikle kuru olması gerekir. Aynı zamanda ince peçeteler yerine kağıt havlu gibi daha dayanıklı olan peçetelerin kullanılması da büyük bir artı sağlamaktadır. Alınan peçete iki dudak arasına sıkıştırılır. Hafif bir baskı uygulanır. Uygulanan bu baskı ardından dudaklar açılır ve arada duran peçete aradan çekilir. Böylelikle de sürülen rujun dudağın kendi rengi gibi görünmesi sağlanır.

Doğal makyaj uygulamaları yapılırken genellikle abartı ürünlerin kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Makyajın olabildiğince etkili ve aynı zamanda da doğal görünmesi önceliklidir. Göz, dudak ve cilt makyajı dışında isteyen kişiler yanaklarına çok hafif bir şekilde allık uygulaması da yapabilirler. Özellikle de elmacık kemiklerini daha belirgin bir hale getirmek isteyen kişiler bu uygulamayı yapabilirler. Bu noktada özellikle de kişiler kendi cilt tonlarına yakın olan allık seçimi yapmalıdır. Bir ya da iki ton daha koyu olan allıklar ile yanaklara uygulama yapılabilir. Bu uygulamalar elmacık kemiklerini belirginleştirirken doğal görünüme de en ufak bir şekilde zarar vermemektedir.

Yorum gönder