×

Yüz Tipinize Uygun Düğün Makyajı

düğün makyajı

Yüz Tipinize Uygun Düğün Makyajı

Düğün makyajındaki en son trendler genel olarak çok yönlü harika görünümleri vurguluyor. Düğün makyajları yapımı ve gerçekleştirmesiyle gerçekten kolay olan cüretkâr çeşitli kromatik kombinasyonlar barındırıyor. Cesur çizgilerle şekillendirilen ve kendi kişiselleştirmiş tarzınızı benzersiz kılan birçok fikir mevcut. Renk ve şekil sayesinde, en son trendlere saygı duyuyorsanız ve aynı zamanda düğün makyajınızı karakterinize ve giyindiğiniz şekle uyarladığınız takdirde canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

İşte gerçekten faydalı olabilecek bazı düğün makyajı ipuçlarından, bunları yüz ve ten şeklini de hesaba katarak irdeleyelim.

düğün makyajı

Düğün Makyajınız Nasıl Olmalı

Mükemmel makyaj elbette ki harika bir temelle başlayacaktır, bundan dolayı makyaj uzmanları yüz bakımınızı gözden kaçırmamanızı tavsiye ediyor.  Ve makyaj aşamasında normal makyaj ürünlerini kullanmayın. Düğün uzun ve duygusal bir olaydır ki bu da ürünlerinizin yapacak çok işi olduğu anlamına gelir. Esnek, uzun ömürlü, su geçirmez makyaj ürünlerini kullanmak en iyi yol olacaktır. Bu nedenle rötuşların minimumda tutulması önemlidir. Su geçirmez göz farı, normal göz farı ve maskara, dökebileceğiniz her türlü gözyaşından kurtulacakları için düğün gününüzün anahtarı olacaklardır. Ayrıca tüm makyajınızı uzun süreli sabitleme spreyi ile kilitlemenizi tavsiye ediyoruz. Düğün makyajı görünümünüzü elde etmek için yani bu büyük gün için profesyonel bir makyaj sanatçısı tutmanızı tavsiye etsek de birçok kişi prova yemeği vb. gibi diğer düğün öncesi etkinlikler için kendi güzelliklerini kendileri yapmayı tercih ediyor. Yine de düğün makyajı denemenizi atlamayın. Unutmayın ki makyajınızı profesyonele yaptırıyorsanız, önceden bir makyaj denemesi zorunludur. Bir makyaj denemesi yaptırarak, tam olarak neye benzemek istediğinizi belirleyebilir ve rahat olmadığınız görünüm veya kavramları eleyebilirsiniz. Makyaj çalışması, düğün makyajınızın uzun ömürlülüğünü test etmenize de olanak tanır. Seçtiğiniz maskaranın gerçekten su geçirmez olup olmadığını veya kullandığınız fondötenin fotoğraflarda iyi görünüp görünmediğini görebileceksiniz. Ayrıca, düğün makyaj sanatçınızla da gerçek günden önce bağ kurmak için harika bir fırsat olacaktır.

Yüz Şekliniz

Gelelim yüz şeklinize göre yapılacak düğün makyajınıza. Çok iyi bildiğiniz gibi birden fazla yüz şekli var ve bunlara göre de farklı bir makyaj tarzına sahip olabilirsiniz.

Keskin bir çeneye sahipseniz ve elmas şeklinde bir yüz ve düz yanaklarınızda birer elmas var ise allık, dikkatlice yanakların çapraz tarafına uygulanmalıdır. Çoğu durumda genellikle kaşların kanat şeklinde olması uygun olacaktır. Kare şeklinde bir yüze sahipseniz bu durumda allık, yüzünüzü ve gelin saç şeklinizi düzeltmede önemli bir rol oynar. Allık yüzünüzün kemikli kısımlarına, ancak elmacık kemiklerinin üst tarafına eklenmelidir. Burada kaşların şekli kavisli olmalıdır. Yuvarlak bir yüz yapısına sahipseniz çene çizgisi yuvarlaktır ve saç da doğal olarak yuvarlak bir şekilde düzen almıştır. Burada allık, yüz hacmini azaltmak için kullanılarak elmacık kemiklerinin altına uygulanmalıdır. Yuvarlak yüz yapısı için kaşlar kanat şeklindedir, hafif kavislidir. Oval şekilde bir yüze sahipseniz bu durumda yüzün harika görünmesi ve iyi vurgulanması için allık yanakların ortasına sürülmelidir. Yüzün şeklini oval yapmamak için çene ucuna ve alın kısmına daha koyu tonda olarak fondöten eklenmelidir. Kaşlar daha da ince bir şekle sahip olmalıdır. Tüm bunların yanında tabii doğal makyajı deneyebilirsiniz ki bu mevsimlerde de trend olmaya devam ediyor. Dramatik yönlere gidebilecek birçok farklı yönlü yoruma da izin verebiliyorlar. Bir kadın doğal göründüğünde ve olumlu yönlerini vurguladığında, çekici ve muhteşem görünüme sahip olacağını düşünüyoruz.

Şimdi, birazda akşam yemeklerinde başvurduğunuz süslü makyaj seviyesinde biraz duracağız. Bu makyaj stili de düğün için ideal olmalı. Metalik gri ile birleştirilmiş altın tonları düşünün ve bunlar karşı konulamazdır ki gece boyunca kullanımı kolaydır. Sıcak tonlarda bir allık ile mükemmel bir şekilde uyumlu hale getirilebilir. Makyajın gözler seviyesinde tamamlanmasında rujun önemli bir rolü vardır. İyi tanımlanmış çekici dudaklara sahip olmak gereklidir ve bu, gözler seviyesindeki ayrık çizgi ile koşullandırılabilir.

Son Günlerin Trendi

Eklememiz gereken son ve nihai son şey mor ile ilgili olacaktır. Büyüleyici stillere ve faktörlere düşkün olanlar için bu sezon morun tonları yeniden keşfedildi. Mor rengin gözleri ön plana çıkarma özelliği de büyük bir avantajdır. (Yeşil, kahverengi veya maviden bahsediyor olsak bile.)  Böyle bir düğün makyajının sadece mükemmel bir şekilde tekdüze bir ten renginin arka planında gözlerin altında yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Çiftimize Mutluluklar

Yani makyaj sanatı gözlemleyebileceğiniz kadar kolay bir şey değil, aklınızda tutmanız gereken pek çok şey var. Ayrıca gelin makyajını kendi ellerinizle gerçekleştirmeye karar verirseniz bu detayların farkında olmanız ve uygun bir şekilde kullanmanız gerekir. Nasıl bir ten ve yüz şekline sahip olduğunuzu görün ve bunun farkında olduktan sonra başarılı bir görünüme kavuşacaksınız! Tavsiye ediliyor ki, bir makyaj stilistinin yardımıyla ideal görünüme kavuşacağınızı vurgulayalım, ancak bu tabii ki   aynı zamanda bunu kendi ellerinizle yapamayacağınız anlamına gelmez. İçgüdülerinize güvenin ve kendinizi güvende, güzel hissettiren bir makyaj görünümü seçin.

Yorum gönder