×

En İyi Göz Kalemi Markaları Nelerdir?

Göz kalemi

En İyi Göz Kalemi Markaları Nelerdir?

Göz kalemi gözlerin daha belirgin ve güzel gözükebilmesi için kullanılmak da olunan kozmetik ürününe verilen isimdir. Göz kalemine sürme adı da verilmektedir. Gözlerin daha estetik ve çekici olmasını sağlamaktadır. Ayrıca gözleri tanımlamaktadır. Göz kalemi çok eski zamanlardan beri kullanılmak da olunan bir kozmetik ürünüdür. Eski Hindistan, eski mısır ve eski Mezopotamya da göz kalemi bulunmuştur. O zamanlar gözlere koyu bir şekil de göz kalemi çekerek gözler belirginleştirilmekteydi. Milattan önce 10.000 yılların da göz kalemi bulunmuştur. Mısırlı ve Mezopotamyalı kişiler göz kalemini, güzellik ve estetik duruşu için değil ciltlerini çöl güneşinden korumak için de kullanmışlardır.

Göz kalemi hakkın da birçok araştırma yapılmıştır. Araştırmalar sonucun da göz kalemini nazar için de kullandıklarını keşfetmişlerdir. Eski Mısırlılar ağır çizgili ve siyah gözleri daha güzel, çekici ve estetik bulmaktaydılar. Bu yüzden de sık bir şekil de tasvir etmişlerdir. Eski mısırlılar göz kalemini kendileri doğal içerikler ile yapmaktaydılar. Göz kaleminin içerisin de bakır ve antimon kullanmışlardır. 1960 yılların da makyaj tarzı siyah kalın göz kalemleri ve beyaz kalın göz kalemleridir. O zamanlar da sıvı göz kalemleri kullanmaktadırlar. 1970 yılların da ise birçok makyaj malzemesi çıkmaya başlamıştır. Yirminci yüzyıl da ve sonlarına doğru çok fazla göz kalemi kullanımı başladı. Göz kalemleri değişik kalınlıklar da sürülmeye başlandı.

Göz kalemleri, gözleri daha belirgin göstermek, daha büyük veya daha küçük ya da daha çekik gösterebilmek için kullanılmaktadır. Göz kalemleri her kadının çantasın da bulunmak da olan ve kadınların vazgeçilmezi olan bir makyaj malzemesidir. Göz kalemlerinin birçok çeşitti ve rengi olabilmektedir. Göz kalemi ile göz derisi ile gözün iç kısmı boyanmaktadır. Birçok rengi ve simli, mat göz kalemleri mevcuttur. Ayrıca katı ve sıvı göz kalemleri de bulunmaktadır. Göz kalemi, kalem şeklinde bir makyaj malzemesi olduğu için kolay bir şekil de kullanılmaktadır. Sıvı göz kalemleri ise ince bir fırça ile sürülmektedir. Birçok göz kalemi markası bulunmaktadır. En iyi göz kalemi markaları ise şunlardır:

1.Yves Saint Laurent Dessin Du Regard Waterproff High Impact 16 – Hour Wear Color Eye Pencil : Bu göz kalemi çok tercih edilmek de ve beğenilmek de olunan bir göz kalemidir. Gün boyu kalıcılık sağlamaktadır. Ayrıca pigmenti çok iyi olduğu için ekstra siyah bir göz kalemidir. Bu göz kalemi kadınların vazgeçilmezidir.

  1. Chanel Stylo Yeux Waterproof Long – Lasting Eyeliner : Bu göz kalemi hem eyeliner, hem de göz kalemi olarak kullanılabilmektedir. Bu göz kalemi ekstra kalıcı olduğu için çoğu kişi beğenerek kullanmaktadır. Ayrıca bu göz kalemi ekstra siyahlık vermektedir.
  2. Marc Jacobs Beauty Higliner Gel Eye Crayon Eyeliner: Bu göz kaleminin jel bir yapısı olduğu için eyeliner olarak da kullanılabilmektedir. Kalıcılığı 48 saat boyunca sürmektedir. Bu yüzden birçok kişi tercih etmektedir.
  3. Giorigo Armani Waterproof Smooth Silk Eye Pencil: Bu göz kaleminin arka kısmın da dağıtma yapılabilmesi için fırçası bulunmaktadır. Fırçası ile buğulu göz makyajı yapılabilmektedir. Bu yüzden her kadının makyaj çantasının vazgeçilmezi haline gelmiştir.
  4. Lancome LE STYLO WATERPROOF – Long Lasting Eyeliner: Bu göz kaleminin arka kısmın da özel göz fırçası bulunmaktadır. Bu göz fırçası ile dumanlı göz makyajı yapılabilmektedir. Ayrıca bu göz kalemi eyeliner olarak da kullanılabilmektedir.
  5. Göz kalemi

Beyaz Göz Kalemi Önerisi

Göz kalemleri kadınların kullanmak da olduğu kozmetik ürünlerinden yani makyajlardan biridir. Göz kalemleri ile gözler büyük, küçük, çekik gösterilebilmektedir. Kadınlar gözlerini daha çekici ve güzel bir hale getirmek için göz kalemi kullanmaktadırlar. Göz kalemlerinin renkleri de bulunmaktadırlar. Beyaz, mavi, yeşil, pembe gibi renklerdir. Siyahtan sonra en çok tercih edilen renklerden biri de beyaz göz kalemidir. Beyaz göz kalemleri ise genel olarak gözleri daha parlak gösterebilmek için kullanmaktadır. Beyaz göz kalemi önerisi şunlardır:

1.Farmasi Express Göz Kalemi Beyaz 02: Bu göz kaleminin içerisin de hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Bu yüzden de göze hiçbir zarar vermemektedir. Bu yüzden birçok kişi bu göz kalemini tercih etmek de ve kullanmaktadır.

  1. Golden Rose Dream Eyes Eyeliner: Bu göz kalemi yumuşak yapısı ile gözü acıtmadan kolay bir şekil de uygulanabilmektedir. Bu yüzden fazla beğeni toplamaktadır. Her kadının makyaj çantasın da bulunmak da olan göz kalemlerinden biridir.
  2. Rival Loves Me Beyaz Göz Kalemi: Bu göz kalemi birçok kişi tarafından beğeni toplamak da olan bir göz kalemidir. Pigmenti fazla olduğu için göze parlaklık kazandırmaktadır.

Suya Dayanıklı Göz Kalemi Kullananlar

Göz kalemleri göze esneklik ve güzellik kazandırmaktadır. Bu göz kalemlerinin suya dayanıklı olan çeşitleri de bulunmaktadır. Suya dayanıklı göz kalemi kullananlar genel olarak memnun kalmaktadırlar.

Akmayan Göz Kalemi

Birçok kadın akmayan göz kalemi aramaktadır. Akmayan göz kalemine en iyi olarak da deborah markalı göz kalemi bulunmaktadır. Bu göz kaleminin fiyatı ise 20 TL dir.

Yorum gönder