×

En İyi Nemlendirici Markaları Nelerdir?

En iyi nemlendirici markaları

En İyi Nemlendirici Markaları Nelerdir?

Piyasa da birçok nemlendirici markası ve çeşidi bulunmaktadır. Nemlendirici kremler, jel kıvamında, serum şeklinde, yağ şeklin de olabilmektedir. Bu nemlendirici kremler hangi şekil de olursa olsun cildi nemlendirme görevi yapmaktadırlar. Nemlendirme görevlerini içerdikleri özel içerikler ile yapabilmektedirler. İçerisinde bulunmak da olan içerikler ile cildi nemlendirerek nem dengesini korumaktadırlar. Nemlendiriciler 3 çeşite ayrılmaktadırlar. Nem çekiciler, nem koruyucu ve yumuşatıcılar ve kapatıcılardır. Bu çeşitlerin kendilerine göre görevleri ve etkileri bulunmaktadır. Nem çekiciler, ciltte nemi tutmaktadırlar.

Ciltte nemi tuttukları için cilt nem kazanmaktadır. Bu yüzden de cilt nem çekiciler sayesin de nemini kaybetmemektedir. Nemlendiriciler cildin hem üst hem de alt katmanlarını da nemlendirmektedir. Nemlendiriciler içerisin de yağ bazı bulunmamaktadır. Bu yüzden de yağlı ve karma cilde sahip olan kişiler tercih etmektedir. Nem koruyucu ve yumuşatıcılar ise içerisin de birçok değerli yağı barındırmaktadır. Bu yüzden cilde ışıltı ve yumuşaklık kazandırmaktadır. Nem koruyucu ve yumuşatıcılar cildi güneş ışınlarından, soğuk ve rüzgârlardan yani tüm olumsuz çevre şartlarından korumaktadır. Cilt yüzeylerin de oluşmak da olan boşlukları a doldurmaktadırlar.

Cilde fonksiyon kazandırmaktadırlar. Hücreleri canlı tutmak da ve korumaya yardımcı olmaktadırlar. Kuru ve hassas ciltler için tavsiye edilmektedirler. Kapatıcılar ise cildin üzerin de kalın bir tabaka oluşturmaktadırlar. Bu durum da ise cilt yüzeylerindeki su kaybını önlemektedirler. Çok kuru bölgeler için bu nemlendirici çeşitti tercih edilmektedir. Soğuk havalar da meydana gelmek de olan çatlak ve kuruluklar için tercih edilmektedir. Su bazlı nemlendiriciler de bulunmaktadır. Su bazlı nemlendiricilerin içerisin de su ve aqua bulunmaktadır.

Yağ bazlı nemlendiriciler de bulunmaktadır. Bu nemlendiriciler içeriğin de ise değerli yağlar bulunmaktadır. Su bazlı nemlendiriciler hafif nemlendiricilerdir. Bu yüzden iki kat nemlendirici sürüldüğü zaman gözeneklere zarar vermemektedir. Gün içerisin de cildin nemini kaybetmemesine yardımcı olmaktadır. Su bazlı nemlendiriciler de glikosil seramidler bulunabilmektedir. Birçok nemlendirici markası bulunmaktadır. Bu nemlendirici markaları kalitelerine göre değişiklik gösterebilmektedirler. En iyi nemlendirici markaları şu şekildedir:

1.Kiehls Ultra Facial Krem: Bu markayı birçok kişi çok yakından tanımaktadır. Bu nemlendirici krem içeriğin de parfüm içermemektedir. Bu nemlendirici krem tüm cilt tiplerine uygundur. Çok iyi bir nemlendirici krem ama ücreti diğer nemlendirici kremlere oranla daha yüksektir.

  1. CeraVe Krem: Son zamanlar da popülerliği artmış olmak da olan nemlendirici kremlerden biridir. Bu nemlendirici krem dermatologlar tarafından geliştirilmiş olan bir kremdir. Bu yüzden güvenilir olan bir nemlendirici kremdir. Bu nemlendirici krem hipoalerjenik bir krem olduğu için de birçok kişi tarafından tercih edilmek de ve sevilmektedir. Cildi başarılı bir şekil de nemlendirmek de ve onarmaktadır. Cildi güneş ışınlarından ve olumsuz hava koşullarından korumak da olan bir kremdir.
  2. Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cloud Krem: Jel yapısı olmak da olan bir nemlendirici kremdir. Cildi çok etkili olmaktadır ve cildi 72 saat boyunca nemli tutmaktadır. Ayrıca bu nemlendirici krem de yatıştırıcı etki de bulunmaktadır. Fakat ücreti biraz yüksektir.
  3. La Roshe Nemlendirici Krem: Bu nemlendirici krem içerisin de parfüm bulunmamaktadır. Normal ve karma cildi olan kişilere önerilmek de olan bir kremdir. Bu krem gözenekleri doldurmadan cildi nemlendirmektedir. Fakat bu kremi kullanan kişiler sivilce sorunu ile karşılaşmaktadır.
  4. Loreal Paris Nem Terapisi Aloe Veralı Krem: Sıvı yapıya sahip olan bir nemlendirici kremdir. Aloe vera katkılı bir krem olduğu için cilde çok olumlu etkileri bulunmaktadır. Cildi ferahlatan bir yapısı bulunmaktadır.
  5. En iyi nemlendirici markaları

En İyi Yüz Nemlendiricisi

Yüz bölgesinin her zaman neme ihtiyacı bulunmaktadır. Ayrıca güneş, rüzgâr gibi olumsuz hava koşulları yüze zarar verebilmektedir. Bu yüzden yüz bölgesinin her zaman nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Birçok kişi en iyi yüz nemlendirici hakkında araştırma yapmaktadır. En iyi yüz nemlendiricileri şunlardır:

1.Garnıer Hyaluronik Aloe Jel: Jel dokuya sahip bir nemlendirici kremdir. Ayrıca ferahlatıcı bir etkisi de bulunmaktadır. İçerisin de aloe vera bulunmaktadır. Cildi 48 saat boyunca nemli tutmaktadır.

  1. Garnier nem bombası: Birçok kişinin tercih ettiği kremlerden biridir. Cildi dış etmenlerden korumaktadır. Cildi nemlendirmek de ve ışıltı sağlamaktadır.
  2. Vichy Aqualia Thermal Nemlendirici Krem: Normal ve kuru cilde sahip olan kişilerin tercih ettiği bir nemlendirici kremdir. İçerinde doğal ve zengin yağlar sayesin de cilde ışıltı vermektedir. Ayrıca cilde 48 saat boyunca nem kazandırmaktadır.

Karma Ciltler İçin En İyi Nemlendirici Krem Hangisi

Birçok kişi karma ciltler için en iyi nemlendirici krem hangisi sorusunun cevabını merak etmektedir. Karma ciltler ürün bulunması en zor cilt tipidir. Karma ciltler için nemlendiriciler: CeraVe nemlendirici, Neutrogena water gel karma ciltler içi nemlendiricilerdir.

Nemlendirici Kremler Güneş Işınlarından Korur Mu?

Birçok kişi nemlendirici kremler güneş ışınlarından korur mu sorusunun cevabını merak etmektedir. Çoğu nemlendirici krem güneş ışınlarından ve olumsuz çevre faktörlerinden cildi korumak da ve onarmaktadır.

Yorum gönder