×

En İyi Ruj Markaları Nelerdir?

En iyi ruj markaları

En İyi Ruj Markaları Nelerdir?

Ruj dudağa renk vermesi ve daha estetik durması için kullanılmak da olunan bir kozmetik ürününe verilen isimdir. Rujların içerisinde bal mumları, pigmentler ve yağlar bulunmaktadır. Rujlar biçok renk de ve çeşitte olabilmektedir. Kozmetik de ve makyajlar içerisin de en çok tercih edilmek de olunan bir kozmetik ürünüdür. Ruj kelimesi aslından Fransızca dan günümüze gelmiş olan bir kelimedir. Fransızca da ruj kırmızı anlamına gelmek olunan bir kelimedir. Rujun içeriğin de birçok madde kullanılmaktadır. Dünya da bulunmak da bulunan her kadın ruj kullanmayı tercih etmektedir. Kadınlar yaşamları boyunca toplam olarak 6 gram ruj yuttukları kanıtlanmıştır. Ruj ilk olarak antik Mezopotamya da bulunmuştur. O zamanlar da değerli mücevherleri öğütme işlemi yaparak rujlar haline getirmekteydiler. Antik mısırlılar ise birçok bitki, hayvan yağı ve kızıl kurşunlar ile ruj yapmışlardır. Doğal rujlar yapmışlardır.

Arap kozmetikçiler ise katı rujları icat etmişlerdir. Orta çağ zamanların da ruj kullanmak kiliseler tarafından yasaklanmıştır. 18. Yüz yılda ise erkekler de rujları kullanmaya başlamışlardır. 19. Yüz yılda ise rujlar kırmızı ile renklendirme işlemi gördüler. Ruj kozmetiği dünya çapın da asırlardır kullanılmak da olunan bir makyaj malzemesidir. Kişiler ruju güzellik için kullanmaktadırlar. Rujlar kadınların en çok tercih ettikleri makyaj malzemelerinden biri olarak bilinmektedir. Rujların birçok rengi ve markası bulunmaktadır. Ayrıca dudakların zarar görmemesi ve onarılması için de rujlar bulunmaktadır. Birçok ruj sürme tekniği ve çeşitti bulunmaktadır.

Bu tekniklerden birisi parmak ile ruj sürmektir. Parmak ile ruj sürmek daha doğal bir görüntü verdiği için birçok kadın bu tekniği tercih edebilmektedir. Bir diğer teknik ise ruju doğrudan sürmektir. Pastel boya şeklin de rujlar bulunmaktadır. Bu rujlar dudağa doğrudan sürülmektedir. Bir diğer teknik ise fırça ile ruj sürmektir. Lipglos ve likit şeklin de olan rujlar fırça ile sürülmektedir. Birçok ruj markası ve çeşitti bulunmaktadır. Bu markalar ve çeşitler fiyat ve kalite bakımından farklılık gösterebilmektedirler. En iyi ruj markaları şunlardır:

1.Loreal Paris Infaillible Matte Lip Crayon : Bu ruj mat bir ruj çeşididir. Ayrıca birçok renk seçeneği bulunmaktadır. Bu ruj çeşiti kalem şeklindedir. Yoğun renk vermek de ve gün boyu kalıcılığını sürdürmektedir. Kalem şeklin de bir ruj olduğu için kullanımı son derece kolaydır. Makyaj çantasın da bulunması gereken rujlardan biridir.

  1. Maybelline New York Super Stay Matte Ink Likit Mat: Bu rujların birçok rengi bulunmaktadır ve renk tonları her cilde uyum sağlamaktadır. 16 saate kadar kalıcılığı sürdürmek de olan bir rujdur. Fırçası ile sürümü oldukça kolay bir rujdur. Makyajların vazgeçilmezi olarak da bilinmektedir.
  2. NYX Professional Makeup Shout Loud: Bu ruj iddialı dudak makyajlarının en iyisi olarak bilinmektedir. Birçok renk seçeneği ile kişiler bu rujdan oldukça memnundurlar. Ayrıca yumuşak yapısı ile dudağa sürümü de oldukça kolaydır. Ayrıca bu rujlar da nemlendirme özelliği de bulunmaktadır.
  3. Lancome Labsolu Rouge Drama Matte Ruj: Mat bir rengi bulunmak da olunan bir rujdur. Ayrıca renkleri dudakların doğal rengine çok yakın rujlardır. Kolay sürümü ve kalıcılığı ile birçok kişinin ilgisini çekmekte olan bir kozmetik ürünüdür.
  4. YSL Beauty The Slim Matte Ruj: Bu ruj mat bitişi olan ve dudak da deri hissi bırakmak da olan bir rujdur. Zengin renk seçenekleri de mevcuttur. Kare şekline sahip olduğu için dudak kalemi ihtiyacını da ortadan kaldırmaktadır.
  5. En iyi ruj markaları

En Kaliteli Ruj Markası

Ruj, makyaj çantalarının ve kadınların vazgeçilmezi olmak da olan bir kozmetik ürünüdür. Birçok kadın makyajın da ruj kullanmayı tercih etmektedir. Ruj dudakların daha estetik ve daha güzel gözükmesini sağlamaktadır. Her renk ruj seçeneği mevcuttur. Fakat rujların kaliteli olması da çok önem taşımaktadır. Bu yüzden birçok kadın kaliteli ruj araması yapmaktadır. En kaliteli ruj markası şunlardır:

1.Maybelline New York Made For All Ruj: Tüm cilt tonlarına yakışacak zengin renk seçenekleri bulunmaktadır. Yumuşak yapısı ile sürümü de oldukça kolaydır. Kullanan kişilerin vazgeçilmezi haline gelmektedir.

  1. NYX Professional Makeup Filler Instick Dudak Dolgunlaştıran Lip Gloss: Bu lip gloss dudaklara renk vermek de ve dolgunlaştırmaktadır. Fırçalı yapısı ile de sürümü oldukça kolaydır. Denenmesi gereken rujlardan biridir.

En İyi Ruj Renkleri

Son zamanlar da pastel ve kahverengi tonları rujlar daha çok tercih edilmek de ve kullanılmaktadır. Kadınlar makyajların da genel olarak gözlerini daha çok ön plana çıkarmaya çalışmaktadır. En İyi Ruj Renkleri şunlardır:

1.Maybelline New York Color Sensational Ruj: Zengin renkleri ve canlı renkleri ile çok kişinin ilgisini çekmektedir. Kullanan kişilerin favorisi haline gelmek de olan bir ruj çeşididir. Siz de mutlaka bu ruju tercih etmelisiniz.

Maybelline Ruj

Maybelline ruj markası dünya çapında bilinmek de olunan bir ruj markasıdır. Zengin renk seçenekleri bulunan rujlar bulunmaktadır. Bu yüzden birçok kadının ilgisini çekmektedir.

Yorum gönder