×

Göz Kalemi Kullanmanın İnce Ayrıntıları

göz kalemi

Göz Kalemi Kullanmanın İnce Ayrıntıları

Problemsiz bir yüz bakımının asla vazgeçilemez olanlarından göz kalemi, yüz ifadesinin etkisini fazlalaştırıyor. Kırmızı ruj ile sürüldüğünde güzel bir görüntü sağlayan, dışarıdan alınan yapay kirpiklerle gerçekleştirildiğinde sanki ceylanımsı gözlerin ince ayrıntısı olan, bir tek pudrayla birlikte çağdaş zarafetin tarifini veren göz kalemi malzemelerini daha içerden görmek istemez misiniz? Göz kalemi uygulamasını basitleştirecek kolay püf noktalarını da sana da söylüyoruz, kendini hazır hissediyorsan şahsını bir göz kalemi ustası yapacak konumuz sizlerle.

Göz kalemlerinin çıkış yeri olarak bahsedilen sürmelerin tarihçesi Antik Mısır’a dek gittiği söyleniyor. Çağımızda halen Cleopatra yüz bakımı olarak isimlendirilen ince olmayan göz kalemleri, o senelerde gerek kadın gerekse de baylar bünyesince sürülürdü. Kohl ismi koyulan su bazlı göz kalemlerinin özelliği, sadece hoş gözükmek için değildir. İçindeki özel bitki özlü yağ ile birtakım ufak hayvanları uzak tutmak için sürülen makyaj ürünlerinin kutsal manaları da bulunur. Göz bakımının nazardan sakındığına güvenilirdi. Çağımızda Kohl malzemeler göz kalemi bünyesinde bulunsa da göz kaleminin babası şeklinde söylenir. Göz kalemi ile eyeliner’ın farkları da eyeliner’ın keskinliğinde ve ince olmasından kaynaklanıyor. Göz kalemleri kalın dokunuşlar için uygunken, eyeliner, ipince bir çizgi çekmek yapmak için tercih ediliyor.

 göz kalemi

Eyeliner Çeşitleri Nelerdir

Kalem formundaki eyeliner: Kalem yapıdaki bu malzemeler göz kalemi yapısında üretiliyor. Gerek klasik kalem biçiminde gerekse de çeşitli kalemler her yerde rastlanabiliyor. Malzemelerin kalitesine göre nemsiz ya da sulu bir sürme imkânı sunan çeşitli ürünler de mevcut. İçeriğinde silikon olan ürünlerin daha çabuk uygulanabileceğini de unutmamalısınız.

Su bazlı eyeliner: ipince aparatı ve küçük yapısı ile bilinen likit göz kalemleri, su bazılı yapısı sebebiyle uygulanırken el alışkanlığı lazım oluyor. Makyaja yeni adım atan insanların kalem malzemelerle çalışma gerçekleştirdikten sonra sulu bir ürün de test etmesi isteniyor. Uygulaması ilk anlarda uğraştırıcı olan bu malzemeler, öbür göz kalemi ürünlerine kıyasla daha aydınlık, keskin ve net görünüş veriyor.

Pudra halinde eyeliner: Pudra biçiminde göz kalemi malzemeleri nemli aparat sayende basitçe uygulanır. Basitçe yapılan, fakat sulu eyeliner gibi dağılma problemi meydana getirmeyen bastırılmış pudra formülündeki malzemeler, göz kısmında düşme olanlar için uyumlu bir ürün. Eyeliner’lara kıyasla azıcık daha sulu bazda olan bu malzemeler, göz üstünde pürüz meydana getirebiliyor. Fakat far ya da eyeliner gibi malzemelerde göz üstünde pürüz problemi oluşmuyorsa, bu malzemeyi de hiçbir sorun olmadan kolayca kullanabilir ya da malzemenin evvelinde bakım bazı uygulayarak bu problemin üstünden kalkabilirsiniz.

Güzel Bir Eyeliner Çekmenin Püf Noktaları

İyi bir eyeliner sürmenin birtakım bayanlar için olanaksız olduğuna rastlanıyor. Fakat basit bir yöntemle her insan kaliteli bir çizgi meydana getirebiliyor! Püf noktalara başlamadan evvel, göz makyajı hususunda ufak bir bilgi almak gerekli. Göz bölgesinde çokça zaman aynı keskinlikte olan ve asla dağılmayan bir makyajı diliyorsanız, göz kalemi işlemi yapmadan evvel teninizi arındırmalı, nemli hale getirmeli ve bakım bazı ile o bölgeyi bu uygulamaya hazır hale getirmelisiniz. Mümkün olabildiğince göz üzerinde gölge yapacak far ürünlerin de kullanmalısınız. Göz kalemi akabinde yapılacak far işlemleri keskin hattı bulanık yapabilir. Göz kalemi için tercih edeceğiniz aparatın, göze kalın olmayan bir çizgi meydana getirecek denli ince, fakat kuyruk oluşturacak denli kalın çekilmesi lazımdır. Göz kalemi aparatı ismiyle edineceğiniz ürünlerin haricinde, daha da ince seçenekler ile dip kısımları şekillendirin. Kuyruk tarafında daha kalın bir aparat ile süreci sürdürebilirsiniz. Göz kalemi sürme yöntemlerine başlamadan evvel, başarılı göz kalemi tonunu aldığınızdan emin olun. Eğer gözünüz renkli ise kızıl boya parçalarına gereksiniminiz olacak demektir. Siyah renk yüzünüzü gereksiz baskın yaparken, kahve tonları gibi kızılımsı renkler gözünüzü güzelce ön plana atıyor. Göz ile aynı tonda olan göz kalemi malzemelerinde de uzaklaşın. Aynı renk göze aynı renk eyeliner aşırı eski bir görünüm yapar. Gri tarzındaki sıcak olmayan renkler bakışları da soğuk yapıyor. Eğer başarılı bir renk tercihi yaptıysanız ve aparatınız da varsa, iyi bir görünüm için her şey hazır demektir.

Eyeliner Çekmek

Göz diplerinden yanlara doğru, ara ara ufak dokunuşlar yaparak başla. Akabinde elindeki aparat ile tek seferde bunları birleştir ve problemsiz bir görünüşü yakala. Dokunuş yapmaktansa küçük çizikler de atabilirsin. Çizikler ile yapılan makyajlar dokunuşlardan daha zarif netice oluşturuyor. Göz kalemi işlemi esnasında ellerinizi ve gözlerinizi rahatlatarak sakin kalın ve düzgün bir çizim yapın.

 

Yorum gönder