×

Far Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

far kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Far Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Far birçok farklı sürme ve renk çeşidi olan bir makyaj malzemesidir. Birçok kadın farsız makyaj yapmaz ve kıyafetine uyumlu renklerle hoş bir makyaj elde eder. Ancak kadınların far kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hususunda özenli olması gereklidir. Alelade bir kullanımda far istenilen etkiyi vermeyecek ve güzel bir duruş sağlamayacaktır. Doğru bir far kullanımı ile şık bir makyaj elde edilebilmektedir.

Kadınların birçoğu göz makyajına oldukça fazla önem verir. Gözler makyajda en çok dikkat çeken noktalardır ve kişiler direkt olarak gözle temas kurarlar. Bu nedenle doğru bir makyaj ile kişiler istedikleri izlenime kavuşabilirler. Gece makyajı için koyu renk farlara ağırlık verilirken, gündüz yapılan makyajlarda daha açık tonlar tercih edilir. Fakat far renklerinin çeşitlendirilmesi yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Far kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta mevsimdir. Kişiler yaz günlerinde daha sıcak tonları kullanmalı ve uyumlu bir duruş elde etmelidir. Bu kurala uygun olarak da kışın soğuk renkler tercih edilir. Birkaç tüyo ile birlikte güzel bir göz makyajı yapılabilir.

far kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Far Fırçası

Far sürerken en önemli noktalardan birisi far fırçasıdır. Far sürülürken yalnızca tek bir fırça kullanmak yeterli değildir. Birkaç farklı fırça ile birlikte far doğru bir şekilde göze uygulanmalıdır. Göze far uygulanırken ilk olarak far sünger bir uca sahip fırça kullanılmalıdır. Bu fırça ile farın asıl rengi gözün uç kısımlarına verilir. Ardından temiz başka bir sünger fırça ile de iç kısımlara daha açık renk uygulanır. Far uygulanırken en son yapılan işlem ise farı dağıtmak olacaktır. Farı dağıtmak için karıştırma fırçası tercih edilmelidir. Bu fırçaların ucunda çok kıl olur ve farın renginin bütün göz kapağına dağılmasına yardımcı olur.

Far kullanırken fırça seçimi oldukça önemlidir ve doğru bir şekilde dağıtılması gereklidir. Karıştırma fırçaları piyasada farklı boyutlarda satılmaktadır. Kişiler göz kapaklarının boyutuna göre uygun bir fırça kullanmalıdır. İri göz yapısına sahip kişiler büyük fırçaları kullanırken, küçük göz kapakları için küçük fırçalar tercih edilmelidir.

Far Bazı

Farlar her ne kadar ilk sürüldüğünde güzel dursa bile kalıcı olması gereklidir. Özellikle toz yapıda olan farların kalıcı olması için baz kullanılması gereklidir. Makyaj için kullanılan baz göz kapaklarına sürülmez. Bunun yerine göze far bazı sürülür. Far bazının üzerine sürülen far her zaman daha kalıcı bir makyaj elde etmeye yardımcı olacaktır. Dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de farın hangi yapıda olduğudur. Kişiler eğer krem yapıda far kullanıyor ise far bazını mat bitişli olarak tercih edebilirler. Bu sayede far gözde daha net bir duruş elde edilmesine yardımcı olacaktır.

Ancak kişiler toz yapıda far kullanacak ise daha yağlı yapıya sahip baz kullanmalıdır. Toz far, baz ile birleşecek ve gözde kalıcı bir makyaj elde edilmesini sağlayacaktır. Baz ile yapılan makyajlar sonucunda kusursuz bir göz makyajına sahip olunur.

Far Paleti Seçimi

Far kullanırken özen gösterilmesi gereken noktalardan birisi de hangi paletin kullanılacağıdır. Piyasada binlerce farklı çeşitte palet yer almaktadır. Kişiler kendilerine en uygun tona sahip farları tercih edebilir ve birkaç palet ile uzun süre kullanım sağlayabilirler. Ancak hangi ten rengi için hangi renklerin kullanılması gerektiğine dikkat edilmesi gereklidir.

Beyaz tenli kişiler far kullanırken ağırlıklı olarak açık renklere yönelim göstermelidir. Bunun için turuncu ve açık şeftali tonlarına sahip far paletlerini tercih edebilirler. Bu paletler içerisinde aynı rengin farklı tonları yer aldığı için kişi tek bir palet ile birkaç farklı makyaj yapabilecektir.

Buğday tenli kişiler ise ağırlıklı olarak daha koyu renkleri tercih etmelidir. Bunun için koyu şeftali tonları tercih edilebilir. Göz kapağının daha belirgin olması için koyu renkler buğday tenlilerde oldukça önemlidir. Esmer ten rengine sahip kişiler ise genel olarak toprak tonlarını uygulamalıdır. Makyajda uygulanan koyu tonlar kişinin göz kapağında daha belirgin duracak ve makyajı daha fazla belli edecektir. Ancak gece makyajı için gri ve tonları da her ten rengine uygun olabilmektedir. Açık ten rengine sahip kişiler açık gri kullanabilirken, esmer kişiler koyu gri renkleri tercih etmelidir. Aksi takdirde açık ten renginde koyu renk fazla göze batarken, esmer tende açık gri belli olmayacaktır. Kişinin istediği gibi güzel bir makyaj elde edebilmesi için doğru tonları kullanması gereklidir. Far paletlerinde genel olarak bir ten rengine uygun bütün renkler yer alır. Bu nedenle makyaja yeni başlayan kişiler bir far paleti ile güzel makyajlar yapabilirler.

Yorum gönder