×

Fondöten Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

fondöten kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Fondöten Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kusursuz görünen bir cilt için makyaj yapmak konusunda fondöten kullanırken dikkat edilmesi gerekenler de son derecede önemlidir. Fondöten kullanmak her ne kadar basit bir işlem gibi görünse bile bu konuda bilinmesi gereken birtakım püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalarını bilen kişiler kendilerine en uygun olan fondötenler ile kusursuz görünen ten makyajlarına sahip olmaktadır. Böylelikle de makyajlarının giysisi olan ten makyajı ile birlikte girdikleri her ortamda ciltleri ile dikkatleri kendilerine çekebilirler. Sizler de bu noktada fondöten uygulanışı hakkında detaylı püf noktaları bilirseniz eğer son derecede iyi görünümlü olan cilt makyajlarını da kolaylıkla yapabilirsiniz.

Fondöten Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Ten makyajı yapılırken en önemli noktalardan bir tanesi de fondöten seçimi olmaktadır. Bu noktada seçim yapılırken fondötenin yapısından cilt uyumuna ve tonuna kadar pek çok detaya önem vermek gerekir. Bu detaylara önem verilmesi durumunda isteyen herkes kendisi için en uygun olan fondöten seçimini yapabilirler. Bu sayede de yaptıkları makyajda ciltlerinin en iyi şekilde görünmesini sağlayabilirler.

Fondöten seçilirken kesinlikle ton seçimi konusunda oldukça titiz davranmak gerekir. Markalara göre fondöten tonları çok farklı şekillerde üretilmektedir. Bazı markalarda üç farklı ton bulunurken bazı markalarda ise on farklı ton bulunmaktadır. Bu noktada ne kadar fazla ton bulunuyor ise eğer kişilerin kendi ten renklerine en uygun olan fondötenleri seçmeleri de çok daha kolay bir hale gelebilmektedir. Bu noktada iyi bir markanın iyi yapıya sahip olan kaliteli bir fondöten markasının seçilmesi gerekir. Bunun yanı sıra seçilecek olan fondötenin kişilerin ten renkleri ile aynı tonda ya da çok yakın tonlarda olması gerekmektedir. Böylelikle de fondöten uygulaması çok daha kolay bir hale gelecek ve ten makyajı da çok daha iyi bir görünüme sahip olacaktır.

fondöten kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Fondöten Nasıl Sürülmelidir?

Pek çok kadın ten makyajı yaparken fondöten uygulaması konusunda belirli yanlışlar yapmaktadır. Fondöten nasıl sürülür konusunda belirli detayların bilinmesi gerekir. Bu işlem her ne kadar direk olarak sürülecek ve son derecede basit gibi görünse bile kesinlikle kusursuz görünen bir ten makyajı için bu kadarı yeterli olmamaktadır. Fondöten uygulaması yapılmadan önce cildin kesinlikle ölü derilerden arındırılması ve iyice temizlenerek kurutulması gerekir. Yine fondöten uygulama işleminden daha önce cildin gerektiği kadar nemlendirilmesi gerekir. Bu nemlendirme işleminin su bazlı nemlendiriciler ya da makyaj bazı ile yapılması gerekir. Böylelikle de fondöten uygulaması çok daha kolay bir hale gelmektedir.

Fondöten uygulanışı sırasında cildin tamamen temiz ve nemlendirilmiş olması gerekir. Daha sonrasında ise fondöten hafif bir şekilde yüzün her alanına uygulanmalıdır. Cilde yedirilmesi işlemi ise kalın bir makyaj fırçası ya da makyaj süngeri ile birlikte yapılmaktadır. Bu noktada her tarafa yedirme işlemi yapılırken fırça ya da sünger ile hafif bir şekilde cilde baskı uygulanmalıdır. Yeteri kadar cilde yedirilmesi son derecede önemlidir. İyi bir şekilde yedirilmesi ve fondötenin en doğru şekilde seçilmesi durumunda kusursuz bir cilt makyajı yapılmaktadır.

En İyi Fondöten Markaları

İyi bir ten makyajı için en önemli noktalardan birisi de fondöten markası ve seçimidir. Bu noktada ciltlerini kusursuz göstermek isteyen kişiler en iyi fondöten markaları arasından seçimlerini yapabilir ve bu ürünler ile birlikte makyajlarını en iyi şekilde tamamlayabilirler. Bu noktada çok uçuk fiyatlarda kaliteli fondöten markaları da bulunmaktadır. Ancak kadınların büyük bir çoğunluğu fiyat performans ürünü olarak hem kaliteli hem de ekonomik olan ürünlere yönelmektedir. Bu noktada fondötenlerin markalarından ziyade nasıl bir yapıya sahip olduğu, içeriği ve tonu son derecede önemlidir. Maybelline New York, Mac, L’oreal Paris ve Flormar gibi pek çok kozmetik markasında fiyat performans ürünü olarak biri birinden kaliteli fondöten tercihleri yapılabilmektedir.

Fondöten Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Etkileyici ve kusursuz görünen bir ten makyajı için fondöten sürmenin püf noktaları bilinmesi de oldukça etkili bir durumdur. Fondöten sürmek her ne kadar basit ve hızlı bir işlem gibi görünse bile bu konuda da belirli püf noktaları bulunmaktadır. Fondöten uygulanmadan önce cilde peeling uygulanması cildin daha kusursuz görünmesini sağlamaktadır. Yine fondöten sürerken tek bir kat sürerek onu direk olarak yaymak yerine ince iki kat uygulama yapmak cildin çok daha iyi görünmesini sağlayacaktır. İlk katın nemlendirici ya da baz üzerine sürülmesi ardından birkaç saniye bekletilir. Hafif kendini çekmesi ardından ince ikinci bir kat daha sürülür ve cilt kusursuz bir hale getirilir.

Yorum gönder